V etru
Napoved programa dežurnega novinarja
Domov

Šport in šah

21 februarja 2018 Šport


Na evropskem  strelskem prvenstvu v Győru na Madžarskem med 670.strelci iz  49. držav med 22 člani  s slovensko reprezentanco nastopa tudi Jure Sočič, član Športno strelskega društva Murska Sobota. V predzadnjem nastopu na prvenstvu, ki bo trajalo do 25. februarja,  je Jure Sočič s standardno zračno puško med mladinci  zadel 614,1 krog, kar je bilo dovolj za 39. mesto. Med slovenskimi mladinci je bil Sočič najbolje uvrščen,  zdaj ga čaka še nastop v mešanih dvojicah.

V petek se bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti začelo tridnevno evropsko prvenstvo Challenge I v dvoranskem hokeju za članice. Slovenske prvakinje hokejistke Moravskih Toplic bodo  prvo tekmo igrale v petek ob 12.20 proti prvakinjam Švedske ekipi Partile,  zvečer ob 19.30 pa  proti Rači iz Slovaške. V skupini »A« bodo slovenske prvakinje igrale v soboto ob 12.30 tretjo tekmo proti Akademiku iz Sofije.

V drugi avstrijski badmintonski ligi  je Linz  za katerega igra tudi Lendavčan Miha Horvat, premagal  Vorchdorf z rezultatom 5:3.  Miha Horvat je bil uspešen v igri  moških dvojic z Miho Šepcem in v mešanih dvojicah z Natalijo Peshekhonovo. Na lestvici vodi  Pressbaum s 15.točkami, Linz  ima na tretjem mestu 10 točk.

Kasaška zveza Slovenije je v gostišču Zorko v Borecih pripravila slovesnost  na kateri so nagradili najboljše v kasaškem športu v letu 2017. Najboljši kasaški voznik  in  rejec je bil  Mitja Slavič, ki je zbral 20 zmag, na drugo mesto se je uvrstil Janko Sagaj s 17. zmagami na tretje mesto  se je uvrstil Jože Sagaj mlajši, vsi iz Ključarovec, vsi pa so člani Kasaškega kluba Ljutomer.  Nagrado za življenjsko delo na področju kasaštva sta dobila  Jože Škulj iz Konjerejskega društva Krim in Franc Jureš iz Babinec , član Kasaškega kluba Ljutomer.

V  7. kolu druge slovenske kegljaške lige vzhod za članice so kegljavke Lendave na kegljišču Vikenda v Radencih utrpele poraz proti Ceršaku z rezultatom 5:3. Za  Lendavo so največ kegljev podrle: Slavica Hozjan 549, Sidonija Stanič 524 in Vida Kovač 484 kegljev, pri Ceršaku sta Darja Ferk in Bernarda Vrtin podrli po 521 kegljev. Na lestvici vodi Fužinar z 10.točkami, Lendava je na četrtem mestu zbrala 7 točk.

V pripravljalni mednarodni nogometni tekmi za spomladanski del tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi je v Lendavi tretje ligaška  Koprivnica premagala Nafto  z rezultatom 3:1. Za Nafto je dosegel zadetek Marko Malešević. Naslednjo prijateljsko tekmo načrtujejo Lendavčani  v soboto ob 15.uri proti jesenskemu prvaku tretje slovenske lige, vzhod Odrancem.

Na 6. hitropoteznem šahovskem turnirju  za klubskega prvaka v Gornji Radgoni je zmagal  novi predsednik kluba Jurij  Ojsteršek, ki je zbral 7 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Silvester Puntigam in na tretje Dare Dvanajšček oba pa sta zbrala po 6 točk.