Domov

Šport in šah

24 februarja 2018 Šport


V drugem kolu evropskega prvenstva v dvoranskem hokeju Challenge I , ki poteka v Murski Soboti so sinoči slovenske prvakinje hokejistke Moravskih Toplic premagale  Račo iz Slovaške  z rezultatom  3:1, kar je njihova prva zmaga na prvenstvu. Proti Rači so za  Moravske Toplice  dosegle zadetke: Lara Schmidlehner, Danaja Škrilec in Julija Nachtsheim. Danes opoldne  so bolgarske  prvakinje  s 3:2 premagale Moravske Toplice. Oba zadetka za slovenske prvakinje je dosegla Petra Dervarič. V nadaljevanju prvenstva bodo Moravske Toplice igrale za uvrstitev od 5. do 8. mesta,;   danes ob 17.10 najprej  proti prvakinjam  Portugalske, jutri v zadnji tekmi   na prvenstvu pa ob 11.40 še proti prvakinjam Walesa.

Ciprski nogometni  prvoligaš Pafos, za katerega igra nekdanji nogometaš Mure in Maribora  Erik Janža iz Puževec,   je v pokalnem tekmovanju premagal vodilno ekipo druge ciprske lige Enosis Paralimi z rezultatom 2:0. Erik Janža je igral za Pafos celo tekmo.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca  U – 17 je v Stari Pazovi izgubila prijateljsko meddržavno tekmo proti Srbiji z rezultatom 3:0. Za slovensko  reprezentanco so igrale  v prvem polčasu tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci  Zala Meršnik, Luana Zajmi, Vita Žolek in Neli Hofman,   v drugem polčasu  so dobile priložnost še: Ines Sok, Albina Čizmazija in Špela Pernek.  Povratna prijateljska tekma med Srbijo in Slovenijo bo na programu v nedeljo.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota,  se je v Dubaju poslovila od tekmovanja v ženskih dvojicah že v prvem kolu.  Klepačeva je s soigralko Španko Mario Jose Martinez Sanchez na turnirju, z nagradnim skladom  2 milijona šesto tisoč dolarjev,  izgubila proti kitajsko – tajvanski dvojici: Yang – Ching Chan  z rezultatom 2:1.

Slovenska  moška namiznoteniška  reprezentanca, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu  v Luksemburgu osvojila bronasto medaljo bo začela s kvalifikacijskimi tekmami za nastop na evropskem prvenstvu leta 2019. V prvi kvalifikacijski tekmi se bo Slovenija v torek ob  17.uri na Otočcu pomerila  z Belgijo. Član slovenske  namiznoteniške reprezentance  je tudi Jan Žibrat doma z Mote, ki zdaj igra v Nemčiji.

V prvi tekmi 17. kola v vzhodni drugi slovenski odbojkarski ligi za članice so Ptujčanke pod taktirko trenerja Bojana Novaka premagale Celje z rezultatom 3:1. Čeprav so Celjanke v četrtem nizu vodile že s 24:20  so odlični začetni udarci Ane Praprotnik Flisar prispevale k preobratu v nizu in končni zmagi s 26:24. Za Ptujčanke so največ točk  dosegle: Sara Sakovič 18, Tjaša Frumen 11  in Ana Praprotnik Flisar 8 točk.

V 17.kolu tretje slovenske odbojkarske lige,  vzhod za članice so sinoči v Murski Soboti odbojkarice III. ekipe Formule Formisa premagale vodilno ekipo Sobote s 3:1. Za soboške odbojkarice so zadele največ točk na tekmi: Katja Saje 14, Ana Babič 6, Pia Puklavec in Kaja Marton pa po 5 točk.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju  Šahovskega kluba Branik je v Mariboru zmagal Dragan Simić član Branika ,ki je zbral 7 točk in pol. Na deveto mesto se je uvrstila najboljša ženska, Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba ,ki je zbrala  štiri točke in pol.