V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

25 februarja 2018 Šport


V  4. tekmi evropskega prvenstva v dvoranskem hokeju  Challenge I, ki poteka v Murski Soboti so hokejistke Moravskih Toplic proti prvakinjam Portugalske igrale 3:3. Za Moravske Toplice, ki so na tekmi vodile z 2:0,  so dosegle zadetke: Laura Schmidlehner, Petra Dervarič in  Julia Nachsteim. Danes v zadnjem srečanju čaka slovenske hokejske  prvakinje še tekma proti prvakinjam Walesa.

V  17.kolu prve slovenske ženske odbojkarske lige  je puconska ekipa   Roto – Kema  v gosteh premagala Ljubljano z rezultatom 3:0. Za  Roto – Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Nina Kovač 14, Iva Škraban 12, Adela Pintarič 9,  Diana Oletič 7  in kapetanka Angelina Ajnihar 5 točk.

V 2. vzhodni slovenski odbojkarski ligi so odbojkarice  II. ekipe Nove KBM Branik iz Maribora premagale Ljutomerčanke s 3:1.

V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod so odbojkarice Muranie iz Lendave izgubile derbi začelja v Vuzenici proti  S volleyu s 3:0 in so zdaj na zadnjem 11. mestu.  Odbojkarice Formule Formisa so  bile v Murski Soboti boljše od Sobote s 3:1; Sobočanke kljub porazu še naprej vodijo na lestvici.

V  18.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane so Hoče premagale Panvito Pomgrad iz Murske Sobote z rezultatom 3:1.  Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Andrej Grut 19, Aljoša Bogožalec 15 ter Jakob Rojnik in Gorazd Flisar po 8 točk. Pri  Hočah je igral tudi nekdanji igralec Panvite Pomgrada Urban Drvarič in dosegel 6 točk.

V Radencih poteka dvodnevni mednarodni turnir v malem nogometu. Prvi dan turnirja je med 9 letniki zmagala Radenska Slatina pred soboško Muro, Ivančico iz Ivanca na Hrvaškem in Škofjo Loko. Najboljši igralec je bil Dominik Pavlina iz Ivančice, vratar Maj Hakl in strelec Jaka Zamuda oba iz Radenske Slatine. V starostni kategoriji U – 13 je zmagala I. ekipa Mure pred II. ekipo Mure, tretja je bila Radenska Slatina in četrte Apače. Najboljši igralec je bil Jakob Hočevar in strelec Tian Kosi oba iz Mure in vratar Alex Mauko iz Apač.

V turški  Antalyji sta se v prijateljski pripravljalni mednarodni nogometni tekmi soboška Mura in TSC Bačka Palanka razšla brez zmagovalca ob izidu 1:1. Za Bačko Palanko je v 14. minuti dosegel  vodilni zadetek Ognjen Damjanović , za Muro pa je izid izenačil Luka Bobičanec v 66. minuti.

V Lendavi  je Nafta 1903 v prijateljski pripravljalni nogometni tekmi premagala Odrance z 1:0. Edini zadetek je dosegel Mateo Monjac v 29. minuti srečanja.

Nogometaši Veržeja bodo  danes ob 16.uri igrali prijateljsko tekmo v Monoštru proti Tromejniku iz Kuzme.

V 2. kolu državne kegljaške lige za paraplegike je na Ravnah na Koroškem  Medobčinsko društvo  paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote zasedlo četrto mesto.   V posamični konkurenci so druga mesta osvojili: Anton Simonič med člani, Marta Janežič med članicami in Franc Borovnjak med veterani.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki letos praznuje 70 let delovanja , je v društvenih prostorih v Murski Soboti pripravilo drugo kolo vzhodne državne lige v showdownu, namiznem tenisu za slepe in slabovidne. Med člani je zmagal Denis Repa iz Maribora, drugi je bil Aleksander Sabo, tretji Ciril Kavaš, četrti Tomaž Detelbach in peti Dušan Cigüt, vsi iz soboškega društva ki se bodo  5.aprila pomerili še na finalu državnega prvenstva.  Med članicami je bila najboljša  Dragica Šernek iz Maribora pred Silvo Mlinarič  iz soboškega društva.

V prvi slovenski ženski košarkarski ligi je vodilni ekipa Cinkarne Celja premagala Maribor z rezultatom 97:57. Pri Mariborčankah sta igrali tudi dve pomurski igralki; Simona Kuzma je zadela 18 točk in Tina Cvijanović 6.

V prvi slovenski košarkarski ligi kategorije U – 17 je Radenska Creativ v Murski Soboti premagala  Elektro Šoštanj z rezultatom 87:54. Pri soboških košarkarjih so  k zmagi največ točk prispevali: Luka Pojbič Kovačič 28, Jan Copot 23, Gal Dokl 11 in Domen Ziško 10 točk.

V zaostalem srečanju pomurske košarkarske lige je v Lendavi Košarkarski klub Ljutomer premagal Lindau z rezultatom  68:57. Za Ljutomerčane so največ točk zadeli: Blaž Frangež 16, Toni Rajnar 14 in Tomaž Sagaj 12 točk; za Lindau  so zadeli največ točk: Denis Rantaša 17, Tomas Hozjan 13 in Tvrdko Balaž 10 točk.

V Portorožu se je včeraj začelo  25. državno prvenstvo v šahu za mlade v šestih starostnih kategorijah.  V prvem kolu je  med 16 letniki  Vladislav Lazarev iz Ljubljane premagal Martina Moharja iz Gornje Radgone. Šahovsko prvenstvo bo trajalo do petka 2. marca.