V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

26 februarja 2018 Šport


V Murski Soboti je bilo včeraj končano tridnevno evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju Challenge I  na katerem so nastopile ženske ekipe iz osmih držav.  Prvo mesto je osvojila  ekipa Kulübü iz Turčije, druga je bila Pisa iz Italije , tretja Partille iz Švedske, četrti Akademik iz bolgarske Sofije. Na odlično  peto mesto so se uvrstile slovenske prvakinje hokejistke Moravskih Toplic, ki so v treh dneh premagale prvakinje Slovaške  Račo s 3:1 ter igrale proti prvakinjam Portugalske Lisboni 3:3. Zadnji dan turnirja so igralke Moravskih Toplic izgubile proti  Wihtchurchu prvakinjam Walesa  z 2:1 a so se zaradi tesno porazov v ostalih srečanjih uvrstile na odlično peto mesto.

Kapetanka slovenske ženske nogometne reprezentance Prekmurka Mateja Zver se  je znova izkazala v  ekipi državnih in pokalnih prvakinj Avstrije pri ekipi St. Pőltna.  V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je St. Pôlten premagal ekipo Splita z rezultatom 4:1. Za avstrijske prvakinje je vso tekmo igrala Mateja Zver in k zmagi Avstrijk prispevala dva zadetka.

Drugi dan mednarodnega  zimskega nogometnega turnirja  za mlade nogometaše   je v Radencih med  7 letniki zmagal Vipoll iz Veržeja, druga je bila Kungota, tretje Središče ob Dravi in četrta Mura. Najboljši strelec je bil Gašper Sintić iz Vipolla, igralec Matic Brence in vratar Miha Brus oba iz Kungote. Med 11 letniki je zmagal Tabor Maribor s I. ekipo, drugi so bili Ižakovci tretji Tabor Maribor z II. ekipo in četrto Središče ob Dravi. Najboljši igralec je bil Filip Pitamic in strelec Nikola Mihailović oba iz Tabora Maribor, najboljši vratar  je bil David Felzer iz Središča ob Dravi. Skupno je v dveh dneh v Radencih sodelovalo  46 ekip z okrog 450 mladimi nogometaši.

V četrti pripravljalni nogometni tekmi je drugoligaška ekipa Veržeja včeraj na igrišču z umetno travo v Monoštru premagala tretjeligaško ekipo Tromejnika iz Kuzme z rezultatom 4:2. Za Veržej so dosegli zadetke: Tadej  Čuk, Jure Volmajer, Ado Ahmetović in Matej Vok; za Tromejnik je dosegel oba zadetka Luka Kotnik.

Na državnem prvenstvu v karateju v katah in športnih borbah v Velenju je naslov državne prvakinje med članicami v svoji kategoriji osvojila  Silvija Rajnar iz Karate kluba Murska Sobota. Drugo mesto v športnih borbah si je v svoji težnostni kategoriji priborila Tanja Vrbnjak, članica karate sekcije Partizana Ljutomer.

Na petem turnirju severovzhodne lige v streljanju s serijsko zračno puško je na  Cankovi in  v Domajincih med 13. ekipami zmagalo Strelsko društvo  Domajinci  pred Strelskim društvom Mehomar Bakovci in Strelskim društvom Janka Jurkoviča od Svetega Jurija. Posamično je zmagal  Denis Benko iz Domajinec s 375.krogi, drugi je bil Matjaž Cőr iz Bakovec, ki je zadel 371 krogov,  na tretje mesto  se je uvrstil  Marjan Horvat iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija, ki je zadel 370 krogov.

V Portorožu se je v soboto začelo enotedensko 25. posamično državno prvenstvo mladih  v šahu,  v šestih starostnih kategorijah na katerem sodeluje 209 šahistov iz celotne Slovenije.  Po treh kolih  sta med 14 letniki zbrala po dve točki: Enej Meglič in Jaka Kočar iz Radenske Pomgrada, med 16 letniki je Martin Mohar iz Gornje Radgone zbral v prvih treh  kolih prav tako dve točki.  V starostni kategoriji U – 14 za dekleta je Alina Lukač iz Radenske Pomgrada v prvih treh kolih zbrala točko in pol.