V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

27 februarja 2018 Šport


Na dvoranskem državnem prvenstvu v atletiki  v Celju je  Nino Celec doma od Grada na Goričkem, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica  osvojil tretje leto zapored naslov članskega  državnega prvaka v skoku v daljino. Tokrat je bilo v Celju dovolj za  članski državni naslov  727 centimetrov.  Med ostalimi pomurskimi atleti je Natalija Pavlinjek iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote  v » B« finalu teka na 60 metrov osvojila šesto mesto v času 8,24.

V Ivančici na Hrvaškem je  bila končana 21. mednarodna zimska liga v gorskih tekih, kjer je bilo skupno na programu sedem tekov na 10 km dolgi progi z višinsko razliko 800 metrov. Med 129, tekači so sodelovali tudi pomurski tekači. V absolutni konkurenci se je Zoran Antolin uvrstil na 6. mesto, v svoji starostni kategoriji  je zasedel prvo mesto. Štefan Buzeti je bil v absolutni kategoriji 15.ti, v svoji starostni skupini pa se je uvrstil na prvo mesto. Matej Temlin je bil po samo dveh tekih uvrščen v absolutni konkurenci na 65. mesto in Darko Vereš na 75. mesto.

V 26. kolu  prve ciprske nogometne lige je Pafos za katerega igra Erik Janža iz Puževec igral 1:1 proti četrto uvrščeni ekipi Larnace.  Pafos je v  prvi ciprski ligi na devetem mestu.

Končano je bilo tekmovanje v obeh pomurskih ligah v elektronskem pikadu. V prvi pomurski ligi je v zadnjem kolu zmagovalec lige Maži bar iz Ižakovec utrpel prvi poraz proti tretjeuvrščeni ekipi Kouvrani  z rezultatom 13: 12. Drugi na lestvici Pikado klub Špirič iz Černelavec  je visoko premagal Picolo iz Melinec z rezultatom 20:5. V drugi  pomurski ligi v pikadu je zmagovalna ekipa Čarne vrane iz Ižakovec  v derbiju kola premagala drugega na lestvici Pikado klub Graba tem  iz Dokležovja  s 16:9. Tretji na lestvici Bar Tiffany iz Črenšovec je  premagal Kockar bar iz Renkovec  z rezultatom 18:7.

Na 5. turnirju zimske teniške lige v Radencih je v prvi skupini zmagal  Radenčan Gorazd Kozic, ki je  finalu premagal Ljutomerčana  Danija Ivajnšiča z rezultatom 7:5. V dvoboju  za tretje mesto  je bil Dani Strah iz Gornje Radgone   boljši od   Robija Kolarja iz Murske Sobote   s 6:2. V drugi skupini je   v finalu Radenčan Jure Jurjovič premagal Radgončana Robija Volfa s 7:3. Po petih turnirjih vodi Gorazd Kozic, na drugem mestu je Dani Strah in na tretjem Marko Volf. Predzadnji teniški  turnir od skupno sedmih bo na programu v soboto 31. marca.

Po  petem kolu 25. posamičnega državnega prvenstva za mlade šahiste, ki poteka v Portorožu,  je  med 14 letniki na solidnem tretjem mestu s štirimi točkami Enej Meglič, na sedmem s tremi točkami pa je Jaka Kočar oba iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote.  Med 16 letniki je Radgončan Martin Mohar s tremi točkami na osmem mestu. V starostni kategoriji U 12 med dekleti pa je po treh kolih Ema Lukač na četrtem mestu z dvema točkami. Prvenstvo bo trajalo do petka drugega marca.