V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

28 februarja 2017 Šport


Na 11. evropskem prvenstvu  v malem nogometu  za duhovnike je  v Vukovarju  med 15. reprezentancami sodelovala tudi slovenska duhovniška  reprezentanca PAX za katero sta igrala tudi dva prekmurska igralca in sicer: Goran Merica iz Murske Sobote  in Mitja Štefan Franc iz Črenšovec. Naslov  evropskega prvaka je osvojila Portugalska, Slovenija  je bila na prvenstva deveta,  ob treh zmagah proti Belorusiji z 2:1, Češki z 1:0 in Črni Gori s 3:0. Slovenski duhovniki  so utrpeli le dva poraza in to proti Hrvaški s 3:0 in Avstriji z rezultatom 2:1.  Prihodnje leto bo evropsko prvenstvo v Bresci v Italiji.

V 13. kolu  prve švicarske  super lige v badmintonu je Uzwil , katerega trener in  prvi igralec je  lanski slovenski prvak Lendavčan Iztok Utroša ,  premagal Basel z rezultatom 6:2. Utroša je proti Baslu dobil posamični dvoboj proti  slovenskemu igralcu Alenu Roju z 2:1 uspešen  je bil tudi v moških dvojicah. V 14.kolu je Uzwil premagal še Team Argovio z rezultatom 5:3. Utroša v tem dvoboju ni igrali posamičnega dvoboja ampak le v  moških  in mešanih dvojicah, kjer je bil poražen  a to ni bilo usodno za zmago njegove ekipe. Zdaj bo Uzwil  igral s štirimi najboljšimi ekipami , kot vodilna ekipa  švicarske lige,  končnico švicarskega prvenstva.

 

Kasaški klub Ljutomer je  Borecih,  v gostišču Zorko,  uspešno  opravil volilni občni zbor na katerem  so tudi za novi štiriletni mandat izvolili   dosedanjega za predsednika  kluba  Janka Slaviča. Po  izjemno uspešni lanski tekmovalni sezoni,  so ljutomerski kasaški vozniki dobili kasaški derbi, ter dirki tri in dve letnikov   bodo letos  v Ljutomeru prvič pripravili kasaške dirke  na Velikonočni ponedeljek  17.aprila. V letošnjem letu bodo v Ljutomeru pripravili skupno sedem dirk, med njimi tudi državno prvenstvo za 2 in 3 letne kasaške.

Na dvoranskem  državnem  atletskem prvenstvu  v metih je v Domžalah med članicami v metu kopja tekmovala Nina Šinko članica Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Šinkova je kopje vrgla 31,46 metrov daleč in se uvrstila na šesto mesto.

 V tretjem delu prve slovenske košarkarske lige  starostne kategorije U – 15 je Helios iz Domžal v Murski Soboti premagal Radensko Creativ z rezultatom 97:45. Za soboške košarkarje so največ točk zadeli:   Gal Dokl 16, Aljoša Mlekuž in Niko Kavaš pa sta zadela  po 10 točk. Pri zmagovalni ekipi Heliosa se je odlikoval Jošt Flerin z 22. točkami.

Na Ptuju je včeraj minili tretji dan na 24. mladinskem državnem prvenstvu v šahu. Med pomurskimi igralci je po treh dneh   zbral tri točke Jaka Meglič, po dve točki pa imajo Mak Kovač, Amadej Kastelic, Nejc Hanc, Maj Pečnik, Rene Žižek, Enej Meglič in Fabijan Marič Vild.  Prvenstvo bo trajalo do petka 3. marca.