V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

28 februarja 2018 Šport


Na atletskem dvoranskem  državnem prvenstvu  v krožnih tekih v Zagrebu  so tekmovali tudi pomurski atleti. Prvenstvo je bilo v Zagrebu zaradi tega, ker v Sloveniji ni primerno dolge  steze  za izvedbo prvenstva.  Najbolje se je odrezala Anja Benko, ki je med članicami  v teku na 400 metrov v času 56,31 zasedla drugo mesto in osvojila naslov državne podprvakinje.  Med ostalimi tekmovalci Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote je bila v teku na 800 metrov med mladinkami peta Zala Janža  v času 2:26,63;  v teku na 400 metrov med mladinci pa je bil Maj Janža sedmi v času 52,00.

V nedeljo četrtega marca se bo v  Ajdovščini zbrala ženska članska  nogometna  reprezentanca , ki se bo v torek 6. marca  v Ajdovščini pomerila z reprezentanco  Srbije. Novi selektor slovenske ženske reprezentance  Borut Jarc, ki je nasledil Lendavčana Damirja Roba,   je v reprezentanco povabil iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci:   Špelo Rozmarič, Anjo Prša in Špelo Kolbl. V reprezentanco sta povabljeni tudi  Mateja Zver, ki igra za avstrijsko St. Pőlten in Manja Rogan, ki je zdaj članica ljubljanske Olimpije.

V telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti bo v soboto in nedeljo srednje evropsko prvenstvo  v dodgballu v ženski in moški konkurenci ter v mešanih ekipah. Na prvenstvu bodo sodelovale reprezentance iz sedmih držav, tekmovanje bo potekalo  hkrati  na štirih igriščih  in  ogled tekem bo  brez plačila vstopnine.  Slovenska ženska reprezentanca ,ki je sestavljena iz pomurskih igralk in je bila na lanskem evropskem prvenstvu v Glasgowu tretja   bo igrala prvo tekmo v soboto ob 11.30 proti reprezentanci Švice, drugo pa ob 15.uri proti reprezentanci  Avstrije.

V  zaostali prvenstveni tekmi 14. kola 2. slovenske rokometne lige za člane  je Ajdovščina sinoči v Radencih premagala  radgonski Arcont z rezultatom 31:28. Za Radgončane  so  dosegli največ zadetkov Matevž Žunič 10, Matej Rojht 8 in Boštjan Šijanec 4. Pri Ajdovščini sta se odlikovala: Marko Peljhan in Matic Koren s 7. zadetki.

Čeprav je pomurska pokrajina pokrita s snegom pa  nogometne  ekipe pridno uporabljajo igrišče z metno travi v Lendavi.  V prijateljski nogometni tekmi je Grad premagal Črenšovce z rezultatom 2:1. Za Grad sta dosegla zadetka: Nicolas Buček Huber in Dejan Belna; za Črenšovce je dosegel  edini zadetek  Martin Tompa.

Na 25. državnem šahovskem prvenstvu  mladih v Portorožu je po šestih kolih med 14. letniki najbolje uvrščen na peto mesto  Enej Meglič, šesti pa je Jaka Kočar oba s štirimi točkami in pol. Med 16 letniki  je Radgončan  Martin Mohar  na 9. mestu s tremi točkami in pol. Med dekleti v kategoriji U – 14  je sedma Alina Lukač s tremi točkami.