Domov

Šport in šah

1 marca 2018 Šport


Čeprav so  temperature  na prostem,  tako   v Sloveniji kot v Avstriji ,   precej pod ničlo  pa to očitno na moti  kasaških  voznikov .   Na kasaških dirkah na Dunaju je  Vanilla na vajetih  najboljšega kasaškega voznika v Slovenije Mitje Slaviča iz Ključarovec , ki je član Kasaškega kluba Ljutomer v dirki na 1660 metrov dolgi progi s kilometrskim časom 1:16,0 zasedla drugo mesto.

V prvi kvalifikacijski namiznoteniški tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2019   je moška reprezentanca Slovenije na Otočcu premagala Belgijo z rezultatom 3:0. Za slovensko izbrano vrsto so po enkrat zmagali: Bojan Tokić, Deni Kožul in Darko Jorgić. V kadru je bil tudi Jan Žibrat z Mote, ki zdaj nastopa v Nemčiji a tokrat ni dobili priložnosti za igranje.  Naslednjo kvalifikacijsko  bo slovenska moška reprezentanca igrala 27. marca v gosteh proti reprezentanci Romunije.

Slovenski odbojkarski prvaki igralci ACH Volleya  iz Ljubljane so   z zmago pred domačimi gledalci  proti Košicam iz Slovaške s 3:0.  zanesljivo potrdili prvo mesto v rednem delu srednjeevropske lige.  Za ACH Volley je Uroš Pavlović iz Murske Sobote k zmagi prispeval  5 točk. Danes ob 18.uri pa bo ACH Volley v Ljubljani igral povratno  četrtfinalno  tekmo v pokalu CEV  proti ruski ekipi  Belgorod, ki je prvo tekmo zmagala s 3:0.

Društvo odbojkarskih sodnikov Pomurja, ki ga vodi  Robert Gruškovnjak bo v petek 2. marca ov 17.uri pripravilo seminar za nove odbojkarske sodnike.  Seminar za odbojkarske sodnike bo jutri v dvorani gasilskega doma v Murski Soboti.

Nogometaši Mure, jesenski prvaki 2. slovenske nogometne lige, ki so na pripravah v Turčiji  so tam odigrali drugo pripravljalno nogometno tekmo. Proti beloruskemu prvoligašu  Torpedu je bila Mura poražena z rezultatom 2:0. Za Torpedo sta dosegla zadetka : Sergej Karpović v prvem in Aleksander Krasnov v drugem polčasu.

V nepopolnem 12.kolu  vzhodne slovenske super lige v elektronskem pikadu sta bila dosežena naslednja rezultata: Gabrijelov barček Vučja vas –  Friend’s team Sveti Jurij  14:3 in  Top Gun Kiraly Grlava- Top Gun Gorjak Šnajder Grlava 11:6, tekma Picolo bar Melinci – Eks bar  Maribor bo na programu 16. marca, preložen pa je bil tudi dvoboj Slavček Gornji Slaveči – Mlinček Zabovci. Na lestvici  vodi Gabrijelov barček iz Vučje vasi s 25.točkami.

Na 25. posamičnem državnem prvenstvu mladih  v šahu, ki poteka  v Portorožu in na katerem sodeluje 209 šahistov in med njimi je tudi deset  pomurskih šahistov. Med 14 letniki je po 7. kolu na tretjem mestu Enej Meglič s petimi točkami, šesti pa  je Jaka Kočar s štirimi točkami in pol. Med 16 letniki je Radgončan Martin Mohar s štirimi točkami na osmem mestu. V ženski kategoriji U – 14 je Alina Lukač  po sedmem kolu na 6. mestu s štirimi točkami.  Šahovsko  prvenstvo  v Portorožu bo končano jutri.