V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

2 marca 2018 Šport


V Murski Soboti se bo jutri ob 8.uri s slovesno otvoritvijo začelo srednjeevropsko prvenstvo v dodgeballu v treh različnih kategorijah na katerem bo sodelovalo 7 reprezentanc V ženski konkurenci bodo za slovensko reprezentanco pod taktirko  Primoža Kolbla igrale: Karmen Klar, Mojca Buzeti, Anja Zadravec, Petra Trajbarič, Martina Šijanec, Barbara Kaučič, Sabina Kurbus in Laura Horvat.  Dekleta bodo prvo tekmo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti igrale  jutri ob 11.30 proti Švici, ob 15.uri proti Avstriji in zvečer ob 18.20 proti Italiji. Moška reprezentanca Slovenije   bo igrala prvo tekmo že jutri ob 9.uri proti Švici.

Na Ravnah na Koroškem je bilo moštveno namiznoteniško državno prvenstvo za kadete in kadetinje;  v obeh konkurencah so osvojili moštvena  naslova državnih prvakov  igralci ravenskega Fužinarja. Med pomurskimi ekipami je med kadeti puconska Kema v postavi: Jan Lipič, Jure Smodiš in Nino Šegula osvojila tretje mesto.  V konkurenci kadetinj je bila ekipa Sobote v postavi: Eva  Horvat, Eva Grabnar  in Anamarija Horvat peta;  Kema  je bila na finalnem turnirju državnega prvenstva v postavi: Živa Logar, Blažka Harkai in Lara Belaj uvrščena na šesto mesto. Jutri in v nedeljo   bo na Otočcu 27. člansko  posamično državno prvenstvo  v namiznem tenisu na katerem bodo sodelovali tudi pomurski igralci med njimi trikratni prvak Mitja Horvat in državni reprezentant  Jan Žibrat.

Po dveh kolih vzhodne državne lige v schowdownu – namiznem tenisu za slepe in slabovidne  so znani udeleženci finalnega  državnega prvenstva, ki bo  7. aprila na Okroglem.  V moški konkurenci se je uvrstil na   prvo  mesto Denis Repa iz Maribora, ki je zbral 200 točk, drugi je Aleksander Szabo s 160., tretji Ciril Kavaš s 105., četrti  Tomaž Detelbach s 100 točkami in peti Dušan Cigüt, vsi iz soboškega medobčinskega društva slepih in slabovidnih, s 85. točkami. V ženski konkurenci sta si prvo mesto razdelili Dragica Šernek iz Maribora in Silva Mlinarič, ki sta zbrali po 180 točk.

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju  je bil opravljen žreb za letošnje pokalne nogometne tekme. Igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci bodo v polfinalni tekmi slovenskega pokala v sredo 25. aprila gostovale pri aktualnih državnih prvakinjah nogometašicah Olimpije. V mladinskem pokalu bo v vzhodni skupini  v prvem predkrogu  v sredo 11.aprila prvak lendavske nogometne zveze gostoval pri prvaku mariborske nogometne zveze.  V četrtfinalu bo prvak soboške nogometne zveze 28. aprila gostil prvaka celjske nogometne zveze.

Danes se  v Portorožu  končuje 25. državno prvenstvo za mlade šahiste v standardnem šahu. Med desetimi pomurskimi šahisti so med najbolje uvrščenimi po predzadnjem kolu med 14 letniki Enej Meglič, ki je na tretjem mestu s 6.točkami, Jaka Kočar je sedmi s štirimi točkami in pol. Med dekleti je med 8 letnicami Eva Kumin na petem mestu s tremi točkami in pol, četrta med 12 letnicami je Ema Lukač s tremi točkami in pol.