V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

3 marca 2018 Šport


V Murski Soboti se je danes začelo dvodnevno  srednjeevropsko prvenstvo v dodgeballu  na katerem sodelujejo reprezentance: Avstrije, Italije, Češke, Nizozemske, Švice in Slovenije. V prvem kolu današnjih tekem je najprej  moška reprezentanca Slovenije premagala  Švico z rezultatom 20:10. V drugi tekmi je mešana reprezentanca Slovenije sestavljena iz članov in članic bila boljša od Nizozemske z rezultatom 20:8.  V tretji tekmi  je ženska reprezentanca Slovenije bila boljša od  Švice z rezultatom 23:3, žal se je na  tekmi poškodovana slovenska igralka Barbara Kaučič. Zanimivo je, da vse tri slovenske reprezentance kot selektor vodi igralec in trener  Primož Kolbl. V večernem programu bo ženska reprezentanca Slovenije igrala zadnjo današnjo  tekmo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti ob 18.20 proti reprezentanci Italije. Prvenstvo bo končano jutri pozno popoldne.

Strelsko društvo Ljutomer je danes v športni dvorani Šic-a na 30 mestnem montažnem  in na 6 mestnem  lastnem strelišču  v Ljutomeru  organizator  strelskega  prvenstva severovzhodne Slovenije  na katerem sodeluje kar 231 strelcev. V dopoldanskem času že končali s tekmovanje strelci v mlajših kategorijah. Med cicibani je z zračno puško moštveno zmagal Kovinar iz Ormoža posamično pa  Lucas Vočanec iz Ormoža. Med cicibankami so  moštveno zmagali Črenšovci in posamično Olivia Vočanec iz Ormoža. Med mlajšimi pionirji  posamično  je zmagal Mišo Hari iz Murske Sobote in moštveno ormoški Kovinar. Med mlajšimi pionirkami je bil najbolj natančna  Nina Zver  iz Lendave. V kategoriji pionirjev  moštveno je zmagalo Športno strelsko društvo Murska Sobota, posamično pa  Nino Pozderec iz Strelskega društva Gančani. Med pionirkami je  zmagala Kaja Kolman s Tišine, moštveno pa Strelsko društvo Kolomana Flisarja s Tišine. Med mladinci posamično je bil najboljši Aljaž Čučko iz Tovarne sladkorja Ormož, moštveno pa je bilo najboljše z zračno puško Športno strelsko društvo Radgona. O strelskih  rezultatih v starejših kategorijah bomo poročali jutri.

V prvi četrtfinalni nogometni tekmi  ciprskega pokalnega tekmovanja je Pafos  za katerega igra  Prekmurec Erik Janža  v gosteh igral proti Doxi Katokopija 2:2.  Janža je igral celotno srečanje, Pafos pa ima lepo možnost da se čez 14 dni na povratni tekmi z zmago uvrsti v polfinale.

Nogometaši Mure so v na pripravah v  Antalyi v Turčiji  odigrali še tretjo pripravljalno prijateljsko nogometno tekmo tokrat proti ukrajinskemu drugoligašu  Inhulets Petrove izid tekme je bil  1:1. Zadetek za Muro, ki je vodila z 1:0,   je dosegel po podaji Luke Bobičanca Rok Sirk.

V Lendavi je bil skupščina Medobčinskega društva  nogometnih sodnikov Lendava, ki jo je vodil predsednik Marjan Tompa na njej pa je sodelovalo 20 sodnikov. V lendavski sodniški organizaciji so v minulem letu izšolali tri nove sodnike, člani sodniške organizacije pa so bili na testiranjih v Turčiji, Novi Gorici in v Portorožu. Predsednik lendavske medobčinske nogometne zveze Slavko Režonja je sodnike seznanil tudi z načrtovanimi spremembami tekmovalnega sistema saj naj bi že  v naslednji tekmovalni sezoni znova starala pomurska nogometna liga, ki bi imela prvo sezono osem članov.

V 14.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane in članice so kegljači Radenske iz Murske Soboti  v Ljubljani pri kegljaški ekipi Ograjce utrpeli dva poraza.  Moška ekipa Radenske je izgubila z rezultatom 5:2, ženska pa je bila poražena z izidom 7:1.

V prvi križevski ligi v elektronskem pikadu  je  po zadnjem nepopolnem  14. kolu  že prvak lige Boosters iz Križevec s 37.točkami, drugi je Gabrijelov barček iz Vučje vasi z 29.točkami in tretji  Naš ovinek iz Logarovec , ki je osvojil 28 točk.   V drugi križevski ligi v pikadu   so prvaki Berkovci s 34.točkami pred Barom Žuta kuča Bučečovci z 31. na tretjem mestu  so Bučke cvrle iz Bunčan s 26.točkami.  Igralce v križevskih pikado  ligah  čaka 10. marca še zaključni turnir v pikadu.

V Portorožu se je včeraj končalo enotedensko 25. državno prvenstvo mladih šahistov   v standardnem šahu na katerem je med 209, šahisti sodelovalo tudi deset šahistov iz soboškega in radgonskega kluba. Najbolje se je  med  14 letniki uvrstil  Enej Meglič, ki je bil a šestimi točkami četrti, Jaka Kočar, oba iz Radenske Pomgrada,  se je s štirimi točkami in pol uvrstil na  osmo mesto. Radgončan Martin Mohar je bil med 16 letniki deveti zbral pa je pet točk. Med dekleti je  bila šesta  v kategoriji U – 8 Eva Kumin, s tremi točkami in pol, Med 12 letnicami je bila šesta tudi Ema Lukač s tremi točkami in pol. V starostni skupini U – 14 je bila Alina Lukač sedma s petimi točkami. Danes igrajo v Portorožu še državno prvenstvo v pospešenem šahu.