Domov

Šport in šah

4 marca 2018 Šport


Na srednjeevropskem prvenstvu v dodgeballu v Murski Soboti, kjer sodelujejo reprezentance iz sedmih držav   so včeraj v popoldanskih tekmah   članice slovenske ženske reprezentance   premagale  III. ekipo Avstrije  z 22:4 in Italijo s 16:10 ter  bile prve v skupini. Moška reprezentanca  se je slabše odrezala saj je po  jutranji zmagi, popoldne utrpela poraza proti III ekipi Avstrije z 19:9 in proti reprezentanci Italije s 25:3 ter se uvrstila na četrto mesto v skupini.  Mix reprezentanca Slovenije  je premagala II. ekipo Italije s 16:14 in  III. ekipo Avstrije z 20:6.  Ženska in mix reprezentanca  Slovenije se bosta danes borili za medalje, tekmovanje  bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti trajalo do 18.ure.

V Ljutomeru je bilo včeraj  strelsko prvenstvo  severovzhodne Slovenije na katerem je sodelovalo 231 strelcev. O  sobotnih dopoldanskih izidih smo poročali že včeraj. Preglejmo še nekaj iz popoldanskega programa   . Med člani s standardno zračno puško je zmagal  Jan Šumak  iz ormoškega Kovinarja, drugi je bil  Mitja Černi iz Gančan in tretji Žan Kelenec iz Črenšovec, moštveno so zmagali strelci Kovinarja. Med članicami je zmagala Urška Kuharič iz Ormoža pred Špelo Mihalič iz tišinskega Kolomana Flisarja z osebnim rekordom 619,1 tretja  je bila Ormožanka Petra Vernik. Moštveno so zmagale članice Strelskega društva Tovarne sladkorja iz Ormoža. S serijsko zračno puško  med člani  je zmagal   Denis Benko iz Strelskega društva Graničar Domajinci, njihova družina  je bila tudi  moštvena zmagovalka.  Med kadeti je zmagal Jure Sočič iz Murske Sobote, soboška družina  je zmagala tudi moštveno, med kadetinjami je zmagala: Melani Ferencek iz dobrovniškega Jezera, njena strelska družina pa je  bila še moštvena zmagovalka.

V 18. kolu prve slovenske odbojkarske lige  za članice je v Puconcih ženska ekipa Roto Keme premagala Ankaran Hrvatine s 3:0 .  Za Roto Kemo so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban  13, Adela Pintarič 10, Nina Kovač 9, Dona Vinkovič 5, Diana Oletić 4  in  Angelina Ajnihar 3. Pri Ankaranu Hrvatinih  sta se odlikovali: Lina  Angelini in  Špela Morgan ,ki sta zadeli po 8 točk.

V vhodni skupini druge slovenske lige za članice so Ptujčanke s trenerjem Bojanom Novakom in tremi pomurskimi odbojkaricami  v gosteh premagale Ljubno s 3:1. Za Ptujčanke so največ točk zadele: Sara Sakovič 19, Tjaša Frumen 13 in Ana Praprotnik  Flisar 10 točk.   Ljutomerčanke so pod taktirko Andreja Tota  gostovale na Prevaljah in izgubile s 3:0.

V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod je   »B« ekipa Korvolleya iz Slovenj Gradca premagala lendavsko Muranio s 3:0. Ekipa Sobote je bila prosta.

V prvem kolu modre skupine prve slovenske odbojkarske lige za člane   so odbojkarji Calcita iz Kamnika v Murski Soboti premagali Panvito Pomgrad z rezultatom 3:1, Sobočancem je uspelo dobiti le  drugi niz s 25:21 v ostalih  so bili gostje boljši nasprotnik, očitno  se je domači ekipi  je   poznala odsotnost prvega libera Klemna Hrastovca. Za Panvito Pomgrad so največ točk zadeli:  Andrej Grut 18, Aljoša Bogožalec 16, Jakob Rojnik 10, Gorazd Flisar 8 točk; pri Calcitu sta se odlikovala:  Andrej Zupan Štemberger  z 18.točkami in Brazilec Maxson Pereira s 17.točkami.

V Ljubljani  je  ACH Volley premagal Hoče s 3:0. Za ACH Volley je Uroš Pavlovič iz Murske Sobote prispeval  k zmagi 12 točk; pri Hočah pa je Radenčan Urban Drvarič  zadel štiri točke.

Prvo zmago  v 3. slovenski ligi, vzhod so si priborili odbojkarji  II.  soboške ekipe Panvite Pomgrada , ki so v Murski Soboti s 3:0 premagali II. ekipo Fužinarja. Za soboške odbojkarje so zadeli največ točk: Val Krajcar 11, Aljaž Küčan 10 in Miha Žalig 9 točk. Radenski odbojkarji  so  premagali II. ekipo Frama s 3:0. Največ točk k zmagi so prispevali: Tomaž Ajlec 15, Blaž Ajlec 12 in Uroš Kovačec 5 točk.

Na Otočcu poteka člansko posamično državno  prvenstvo v namiznem tenisu. V dvojicah se bo danes za naslov državnega prvaka boril  Jan Žibrat, ki igra v tujini a je tudi član Sobote skupaj z Denijem Kožulom. Dobro sta se odrezala tudi Tomaž Roudi iz Sobote in Tomaž Pelcar iz Keme ,ki sta v igri dvojic  v polfinalu izgubila proti  Darki Jorgiču in Petru Hribarju iz novomeške Krke.

V 15.kolu druge slovenske rokometne lige  za člane sta  pomurski ekipi imeli polovičen izkupiček  Pomurje  je v Radovljici premagalo Cerklje  z rezultatom 32:25. Za soboško Pomurje so zadeli največ točk:  Mitja Kozelj 10, Gregor Gregorec 7 in Aljaž Hameršak 5.  Metlika  je bila boljša od radgonskega Arconta z 31:29. Za Arcont  je Matevž Žunič dosegel 10 zadetkov, Matej Rojht 7 in Mihael Kolbl 4.

V  prijateljski pripravljalni  nogometni tekmi je v Lendavi  Nafta premagala tretjeligaško  ekipo Vidma z rezultatom 1:0.  Edini zadetek za Nafto je dosegel Vedran Vinko.  Drugoligaška nogometna ekipa Veržeja  je gostovala pri Dravogradu in tam dosegla rezultat 0:0.

V Ižakovcih je bil zaključni turnir pomurske pikado lige.  V ženski konkurenci je zmagala  Monika Kolbl iz Maži bara iz Ižakovec pred Tjašo Plej iz ekipe Kouvrani iz Filovec tretja je bila Sara Vučko iz Maži bara. V moški konkurenci je zmagal  Denis Duh iz ekipe Kouvrani, drugi je bil Robi Vrbančič iz Kocka bara Renkovci in tretji Tibi Šimonka iz Maži bara. Moštveno so zmagali filovski Kouvrani pred Špiričem iz Černelavec in Maži barom iz Ižakovec.

V Portorožu  je bilo po enotedenskem 25. državnem prvenstvu za mlade v standardnem šahu še državno prvenstvo v pospešenem šahu. Med pomurskimi šahisti se je v moški konkurenci Jaka Meglič med 18 letniki uvrstil na šesto mesto, med 12 letniki     je  bi  Amadej Kastelic  deveti.  V ženski konkurenci je bila  med 12 letniki Ema Lukač četrta, med osem letnicami je bila Eva Kumin sedma in med 14 letnicami  je bila Alina Lukač uvrščena na 9. mesto.