Domov

Šport in šah

5 marca 2018 Šport


Na  srednjeevropskem  prvenstvu v dodgeballu  v Murski Soboti, na katerem je nastopilo 27 ekip iz sedmih držav,  je  v  vseh treh konkurencah  zmagala reprezentanca Avstrije. Slovenke   v  postavi: Karmen Klar, Mojca Buzeti, Anja Zadravec, Petra Trajbarič, Martina Šijanec, Barbara Kaučič, Sabina Kurbus in Laura Horvat so pod taktirko selektorja Primoža Kolbla zasedle nehvaležno četrto mesto.  Tudi kombinirana reprezentanca Slovenije  sestavljena iz članic in članov je bila uvrščena četrto mesto.   Moška reprezentanca Slovenije je bila med 11 ekipami ob koncu osma.  Slovenska reprezentanca je opravila uspešno generalko z žensko in kombinirano reprezentanco za svetovno prvenstvo, ki bo  tretjega avgusta v Združenih državah Amerike.

Na 27. državnem članskem prvenstvu v namiznem tenisu so   na Otočcu  med 105 igralci bili med dobitniki medalj tudi pomurski igralci  Med člani  je bil  tretji Jan Žibrat, ki igra v Nemčiji a na posamičnih tekmah nastopa za soboški  klub,  peti  je bil Bojan Ropoša iz Keme. Med moškimi dvojicami je bil  drugi Jan Žibrat z Denijem Kožulom, ki igra v Nemčiji  , Tomaž Roudi iz Sobote in Tomaž Pelcar  iz Keme  sta bila v moških dvojicah  tretja.  V mešanih dvojicah sta bila peta Damjan Zelko in Staša Matis iz Keme. V ženskih dvojicah je Staša Matis z Gajo Mauri iz Letrike osvojila peto mesto.

Prvi so začeli  s spomladansko  tekmovalno sezono, kljub neugodnim vremenskim razmerah,  nogometaši v prvi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi. V 17. kolu prve slovenske kadetske lige je Mura pod taktirko trenerja  Darjana Slavica igrala v gosteh proti Krškemu 0:0. Na lestvici vodijo Mariborčani z 39. točkami, Mura ima na 7. mestu 23 točk. Mladinci Mure, s trenerjem Damjanom Ošlajem,  so imeli manj uspeha saj so izgubili proti Krškemu s 4:0.  Na lestvici  vodijo  Mariborčani s 37.točkami, Mura ima na 13. mestu 14 točk.

V prijateljski  mednarodni  nogometni tekmi so v avstrijskem Gradcu igralke Sturma premagala ekipo Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci , ki je nastopila oslabljena brez treh reprezentantk, z rezultatom 5:1.  Edini zadetek za Beltinčanke je dosegla  po podaji Kaje Korošec Sara Makovec.

V tretjem kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Grosuplje v gosteh premagalo Mariborčanke z rezultatom 71:65.  Pri Mariborčankah sta bili  strelsko  najbolj razpoloženi pomurski igralki saj  je  Tina Cvijanović dosegla  kar 21 točk, Simona Kuzma pa 14 točk.

V  15.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige  za člane je Ograjca v  Ljubljani premagala Radensko iz Murske Sobote  s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 558, Jani Steržaj 552 in Miko Steržaj 58 kegljev. V ženski konkurenci prve »B« lige je bila Ograjca boljša od Radenske s 7:1.  Za Radensko  so največ kegljev podrle: Sonja Tibaut 545, Vlasta Hojnik 520 in Marika Kardinar 519 kegljev.

Na 25. državnem prvenstvu  za mlade v pospešenem šahu so  v Portorožu   sodelovali tudi mladi pomurski šahisti. Najbolje se je odrezala  med  12 letnicami Ema Lukač ,ki je bila četrta, med osemletnicami je bila Eva Kuzmin sedma  in med 14 letnicami se je Alina Lukač uvrstila na deveto mesto.  V moški konkurenci je bil med 18 letniki Jaka Meglič šesti, med 12 letniki pa se je Amadej Kastelic, vsi iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote, uvrstil na deveto mesto.