Domov

Šport in šah

6 marca 2018 Šport


V zadnjih dveh kolih prve švicarske lige v badmintonu je ekipa Uzwila, ki jo trenira in zanjo tudi igra  Lendavčan Iztok Utroša dvakrat zmagala. V prvi tekmi je bil Uzwil boljši od ekipe Yerdona s 7:1. Utroša je v tem dvoboju premagal Thibaulta Bernettija z 21:12 in 21:13. V drugem srečanju, hkratni zadnjem v ligaškem delu, je bil Uzwil boljši še od ekipa  Fribourg  z rezultatom  6:2. V tem dvoboju je Utroša  premagal Davida Orteua z 21:12 in 21:17. Po ligaškem delu je Uzwil na prvem prvenstvu z 38. točkami in bo igral v končnici državnega prvenstva  prvo tekmo proti četrti Argovii. Sicer pa je Utroša bil zelo uspešen  kot posameznik saj je utrpel v 14. srečanjih le en poraz.

V 27. kolu prve ciprske nogometne lige  je Pafos za katerega igra Prekmurec Erik Janža v gosteh premagal ekipo Nea Salamis z rezultatom 3:1. Erik Janža je v drugem delu tekmovanja v ligi za obstanek med prvoligaši igral celo tekmo, njegova ekipa je ta čas na tretjem mestu.

Manj uspeha je imel v prvem spomladanskem kolu v prvi ruski nogometni ligi, med 16. ekipami, Gregor Balažic iz Murske Sobote, ki igra za ekipo Urala.  CSKA, ki je četrti na lestvici je v Moskvi  premagal Ural ,ki je na 10- mestu z rezultatom 1:0. Gregor Balažic nekdanji nogometaš soboške Mure je igral za Ural vseh 90 minut srečanja.

Na letni skupščini  Društva nogometnih trenerjev Murska Sobota ,ki ga vodi predsednik Zdenko Maučec,  so v Rakičanu delegati ugodno ocenili delo trenerske organizacije. V minulem letu so bili soboški trenerji na šolanju za Pro licenco na Brdu pri Kranju,  ogledali so si delo  nogometne akademije  Šturma v Gradcu , bili so  na srečanju nogometnih trenerjev v Vilenici in na slovenskem  trenerskem seminarju v Velenju. Na skupščini so podelili  nogometnem trenerjem za njihovo delo  priznanja, ki so jih dobili:  Ljubo Antolin, Bojan Horvat, Andrej Pozderec, Štefan Škaper in Jože Špilak. Medalje Zveze nogometnih trenerjev Slovenije  pa so dobili: Simon Baligač, Nenad Dolgov, Simon Štrakl in Rudi Viher. Nekaj soboških trenerjev bo dobilo še posebna priznanja na letni skupščini Zveze nogometnih trenerjev Slovenije.

Prostovoljno gasilsko društvo Pertoča je  na  480 metrov dolgi progi Zelko – Baša na Pertoči pripravilo tekmovanje v smuku na katerem je sodelovalo skupno 51 tekmovalcev.  Med člani zmagal Valter Kolar, drugi je bil Stane Holsedl in tretji Robert Čontala. Med članicami je zmagala Anja Gomboc, druga je bila Larisa Čerpnjak in tretja Melani Čontala. V mladinski konkurenci je v dveh nastopih  najhitreje premagal smukaško progo na Pertoči Tilen Dervarič in med mladinkami  Kaja Kerec.

Na 8. šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 6 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek in na tretje Dare Dvanajšček, oba pa sta zbrala po tri točke.