V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

9 marca 2018 Šport


V drugi etapi mednarodne kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja je  na  167 km dolgi progi  zmagal Nemec Marcel Kittel član ruske Katjuše. Med petimi slovenskimi kolesarji na dirki je bil  tropovski kolesar Simon Špilak, član ruske Katjuše uvrščen na  101. mesto. Po dveh etapah je Simon Špilak na 76. mestu. Danes  imajo kolesarji na programu tretjo etapo dolgo 239 kilometrov.

V Podčetrtku je Nogometna zveza Slovenije nagradila  najboljše igralke v dvoranskem nogometu. V ženski konkurenci je prepričljivo slavila zmago,   že drugič , Tanja Vrabel zdaj članica Kluba malega nogometa Slovenske  gorice, vodilne ekipe v slovenski ligi.  Zdaj je Tanja Vrabel mednarodna nogometna sodnica v velikem nogometu, vrsto let pa je bila tudi najboljša strelka v prvi slovenski ženski nogometni ligi kot članica Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci.

Na državnem prvenstvu v judu za mlade do 21 leta starosti v Kopru so se najbolje odrezali ljutomerski judoisti. Med 107. judoisti  sta zasedla tretji mesti v kategoriji do 55 kg Gabrijel Zadravec in do 60 kg Blaž Emeršič, oba iz ljutomerskega Partizana. Nekdanji član Judo kluba Murska Sobota Aleksander Ferenčak, ki je zdaj član Judo kluba Sankaku  iz  Celja  je v kategoriji do 81 kg prav tako osvojil tretje mesto. Naslednja tekma judoistov bo v soboto 17. marca v Murski Soboti, ko bo soboški klub pripravil tradicionalno tekmo v judu za pokal Murske Sobote.

V  tretji slovenski košarkarski ligi  vzhod so košarkarji Branika v Mariboru  visoko premagali košarkarje Radenske Creativa z rezultatom 108:74. Za  soboške košarkarje so največ točk zadeli: Mitja Gomboc 20, Igor Spešić 12  Dion Zajmi 11 ter Juraj Bilić in  Tilen Kukel po 9 točk; pri Braniku sta  zadela največ točk: Marko Cej 16 in Salem Šepić 15 točk. Že nocoj ob 20.30 bodo soboški košarkarji gostovali pri ekipi Nazarij.

V 9.kolu vzhodne »C« skupine slovenske pikado lige so bili doseženi naslednji rezultati: Top Gun Elrad Grlava – Bar baza Bad girls Logarovci 13:4, Plitvica II – Plitvica I 2:15 in Alibi bar Ljutomer – Snajperji Sodinci  13:4. Na lestvici vodi Top Gun Elrad z  Grlave s 13. točkami , na drugem mestu ima Ali bar iz Ljutomera 20 točk.

Na  hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva Železničar v Ljubljani je med 37. šahisti zmagal Marjan Rogale iz Domžal z 11. točkami. Na deveto mesto se je uvrstil Matjaž Kodela, član Šahovskega društva Rokada iz Lendave, ki je zbral 7 točk in pol. Pomurski šahisti bodo v nedeljo ob 9.uri zbrani na 5. mednarodnem konectedenskem šahovskem turnirju v gasilskem domu  v  Dokležovju.