V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

10 marca 2018 Šport


Na tekmovanju judoistov za veliko nagrado Maroka  v Agadirju  je izjemen uspeh s prvim mestom dosegel 22 letni Adrian Gomboc iz Rakičana, v letu 2018 član Judo kluba Bežigrad,  ki je v kategoriji do 66 kg  premagal vse nasprotnike in na  tekmi   so mu   prvič v karieri igrali slovensko himno.  Gomboc, ki ga zdaj po trenerju Marjanu Fabijanu pri Celjanih,  trenira Roki Drakšič   je imel v Maroku  pet dvobojev vse nasprotnike pa  je premagal. V finalu je bil  Gomboc  po podaljšku z wazarijem  boljši od Yerlana Serikzhanova  iz Kazahstana.  Slovenski judoisti so prvi  dan tekmovanja v Maroku skupno osvojili  štiri odličja, Kaja Kajzer se je veselila srebrne medalje, Maruša Štangar in Andraž Jereb pa sta osvojila bronasti odličji.

V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja  je na 239 km dolgi progi zmagal slovenski kolesar Primož Roglič, ki je progo premagal v času  6:17,23. Prekmurski kolesar Simon Špilak, član ruske Katjuše , je zasedel 35.mesto z zmagovalcem pa je zaostal 55 sekund.  Špilak, ki iz etape v etapo izboljšuje svojo uvrstitev je zdaj tudi po treh etapah v skupni uvrstitvi na 35.mestu. Danes imajo kolesarji na programu  četrto etapo dolgo 219 km.

Na mednarodni kolesarski dirki z naslovom Istrska pomlad so imeli kolesarji na programu prvo etapo dolgo  161 km od Poreča do Labina.   Zmago si je prikolesaril Danec Kasper Asgreen aktualni evropski prvak v dirki na čas med kolesarji do 23 let starosti.  Odlično je kolesaril tudi prekmurski kolesar  Žiga Horvat, ki se je  iz Kolesarskega kluba Tropovci preselil    v  novomeško  Adrio Mobil, in  je med 168. kolesarji  zasedel 134. mesto.  Horvat  je  bil odličen  vse do  30 km pred ciljem  in za uteho je osvojil dve majici in sicer  za najboljšega kolesarja na letečih in gorskih ciljih.

V 8. kolu  avstrijske zimske deželne »A« lige v tenisu je Teniški klub Kern Vogau  v Oberlabillu premagal Kapfebenberg z rezultatom 6:0. Za Kern Vogau  je igral tudi Marino Kegl iz Murske Sobote,  ki je v  srečanju  zmagal v posamičnem dvoboju in v igri dvojic. Ekipa Kern Vogau je na četrtem mestu.

Na petem mednarodnem turnirju First lige v streljanju z zračno pištolo   je v Ormožu  med 46. strelci posamično zmagal Kevin Venta iz ormoškega Kovinarja, ki je zadel  578 krogov. Med pomurskimi strelci je bil  Marko Mlinarič deseti, Štefan Balaško oba iz Turnišča, 27. ti, Dušan Špindler iz Ljutomera se je uvrstil na 30. in Tomislav Vrečič iz Murske Sobote na 36. mesto.  Moštveno so bili najboljši , med desetimi ekipami,  tekmovalci Strelskega društva Jožeta Kerenčiča  iz Miklavža  s 1695. krogi.

Včeraj je v 3. slovenski košarkarski ligi, vzhod Nazarje premagalo košarkarje Radenske Creativa iz Murske Sobote z rezultatom  102:73.  Za soboške košarkarje so največ točk zadeli:  Igor Spešić  22, Slaviša Mirović 18 in Dion Zajmi 17 točk; pri Nazarju je bil najbolj učinkovit Andraž Marolt z 21.točkami.

Končano je bilo tekmovanje v pomurski gospodarski bowling ligi v kateri je sodelovalo 12 ekip, skupno  so gospodarstveniki  v soboškem Maksimusu imeli na programu  17. kol. Prvo mesto  v sedmi sezoni zapored , je osvojil Var iz Gornje Radgone, druga je bila ekipa Avtobusnega prometa Murska Sobota, tretji je bil Zavod Sončnica iz Murske Sobote. Na četrto mesto se je uvrstila ekipa Panvite in peta je bila Zavarovalnica Triglav obe iz Murske Sobote. Slovesna podelitev priznanj in pokalov bo na programu v ponedeljek 19. marca , ko bo tudi dobrodelna tekma v bowlingu katere izkupiček bodo organizatorji namenili  Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije.

Društvo upokojencev Ljutomer je v Hotelu Bioterme Mala Nedelja   v počastitev dneva žena  pripravilo  pokrajinsko prvenstvo  v pikadu  na katerem  je nastopilo 48 tekmovalk   iz  osmih  upokojenskih društev  Moštveno so zmagale upokojenke Veržeja pred društvom: Bodonci – Brezovci –  Zenkovci na tretje mesto pa so se uvrstile ljutomerske upokojenke.  Posamično  je  bila najbolj natančna Tončka Ropoša s 727. točkami pred Manco Gorčan s 641. tretja  je bila Jolanda Janjič s 633. točkami.  Na finale   državnega prvenstva  so se uvrstile članice Društva upokojencev Veržej.

V Bakovcih danes 180 mladih nogometašev sodeluje na nogometnem turnirju v treh starostnih kategorijah. Prvi  so končali tekmovanje 9 letniki. V tekmo za prvo mesto je Mura premagala Sveto Trojico s 4:0, v tekmi za tretje mesto  so bili Bakovci boljši od turniške Planike  z 1:0.

V Lendavi je bil sinoči volilni občni zbor Športnega društva speedway teama Lendava na katerem je sodelovalo 32 članov društva.  Prvič v 40 letnem delovanju društvo ni imelo v letu 2017 nobenega  svojega voznika, pripravili pa so eno dirko, ki jo je  spremljalo  1200 gledalcev. Letos bo društvo 20. aprila privilo državni tabor za spidvejiste, 4. avgusta pa bo sklepna dirka za  državno prvenstvo v spidveju. Več o lendavskem spidveju , ki ga vodi predsednik Andrej Matjašec,  bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na  8. turnirju Štajerske kadetske šahovske lige v Mariboru  so tekmovali tudi pomurski šahisti. Najbolje se je med  15 letniki med 22. šahisti odrezal Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina, ki je bil drugi s petimi točkami in pol. Maj Pečnik  iz  Osnovne šole I Murska Sobota je bil osmi s štirimi točkami. Med 12 letniki je med 47. šahisti Izidor Casar iz Osnovne šole Bogojina   zbral pet točk, kar je bilo dovolj za 11. mesto.