Domov

Šport in šah

12 marca 2018 Šport


Na  mednarodni kolesarski dirki 15. Istrska pomlad je za Kolesarski klub Adria Mobill  iz Novega mesta tekmoval tudi prekmurski kolesar Žiga Horvat doma iz Dankovec.  V tretji etapi dolgi  153 km med  Pazinom in Umagom je  zmagal  Latvijec Emils Lepins,  Žiga Horvat se je po odličnem štartu ob koncu uvrstil na 126. mesto. Skupni zmagovalec dirke po treh etapah je  Norvežan  Kister  Hagen, Žiga Horvat   je na  tridnevni dirki  osvojil zeleno majico, kot najboljši kolesar na gorskih ciljih kar je pomemben uspeh za mladega  prekmurskega kolesarja.

Na mednarodnem tekmovanju  v športnem karateju so bili v Laškem med  406 karateisti iz 11 držav uspešni tudi pomurski karateisti.  Med članicami je bila druga v borbah v kategoriji do 50 kg Silvija Rajnar članica Karate kluba Murska Sobota.  Med karateisti ljutomerskega Partizana je bila med članicami drugi v kategoriji nad 68 kg Tanja Vrbnjak. Med ostali prleškimi karateisti pa sta bili drugi med deklicami  do 35 kg Hannah Vela Rauter in nad 35 kg  Nuša Janžekovič. V kategoriji deklic do 40 kg je bila v borbah zmagovalka v svoji kategoriji  Tija Janžekovič.

cof

Na drugem  tekmovanju  v judu za pokal Žirov so med 275. tekmovalci  iz Italije in Slovenije bili uspešni tudi pomurski judoisti. Med člani Kluba borilnih veščin Lendava  sta si med mlajšimi deklicami priborili  prvi mesti Veronika Horvat in Sara Sep, med mlajšimi dečki pa je bil zmagovalec Rok Mujdrica. Med tekmovalci Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci pa sta  med 12 letniki zmagala Nik Maj Vučko in Gabrijel Lipič, tretja sta bila Matic Rumež in Matic Vehab. Med 14 letniki sta bila zmagovalca Leila Mazouzi in Tilen Forjan, Jan Špilak pa si je priboril tretje mesto.

Na 3. balkanskem prvenstvu v atletiki za veterane  je v Beogradu med 505 atleti  iz 11 držav bil uspešen tudi drugi tekmovalni dan Zdravko Mauko –  Dani doma iz Melov član Športnega društva Radenci.  Mauko je  po osvojeni zlati medalji v troskoku in srebrni medalji v skoku v višino  prvi dan; drugi dan prvenstva  zmagal še v teku na 60 metrov z ovirami  bil pa je še tretji v skoku v daljino.

Na prvem strelskem turnirju v trapu za slovenski pokal je v Novi Gorici zmagal  med člani Andrej Starc iz Kamnika, drugi je bil Radgončan  Tadej Kostanjevec. Na deveto mesto se je uvrstil Boštjan Maček, ki je za eno tarčo zaostal za finalom, na 13. mesto  se je uvrstila Jasmina Maček. Med mladinci je zmagal Rene Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, ki je  v finalu postavil novi mladinski državni rekord.

Na državnem prvenstvu gluhih in naglušnih v bowlingu so bili v Ljubljani uspešni  člani Medobčinskega društva gluhih in naglušnih iz Murske Sobote. V ženski konkurenci je bila dvojica: Emilija Pocak – Darinka Gjerkeš tretja, dvojica Dragica  Bračič – Silva Bavčar pa je bila četrta. Med člani sta se Bojan Gjerek in Matej Tratnjek uvrstila na osmo mesto.

Na 5.   šahovskem turnirju v Dokležovju je med šahisti iz štirih držav zmagal Denis Gjuran iz Radenske Pomgrada, drugi je bil Darko Supančič iz mariborskega Branika oba sta zbrala po 7 točk. Tretji je bil Ratko Novak iz Frama, četrti Balasz Takacs iz lendavske Rokade in peti Matej Titan iz Radenske Pomgrada vsi s šestimi točkami in pol. Šesti je bil domačin Boris Kovač iz Radenske Pomgrada  s 6.točkami. V mladinski konkurenci je zmagal  Lenard Librecz iz Monoštra  s 7.točkami, drugi je bil Tian Mohar s štirimi in tretji Martin Panker, oba iz Radenske Pomgrada, ki je zbral tri točke in pol.