V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

1 marca 2017 Šport


V zadnji tekmovalni disciplini na svetovnem  strelskem pokalu v New Delhiju je med tremi slovenskimi strelci  z malokalibrsko puško na 50 metrov leže Robert Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča zadel  616,7 krogov in se uvrstil na 16. mesto.  Rajmond Debevec iz ljubljanske Olimpije se je uvrstil na 10. mesto zadel pa je 618,2 kroga. Markojo zdaj čaka   v času od  ponedeljka 6. marca do  12.marca  nastop na evropskem strelskem prvenstvu, ki bo v Mariboru na njem pa bo sodelovalo  577 strelcev iz 46 držav.

Mladi odbojkarji iz šestih slovenskih regij so v Kranju tekmovali na  slovenskem prvenstvu regij v odbojki. V ekipi  mariborsko pomurske regije  so igrali tudi štirje igralci Panvite Pomgrada iz Murske Sobote: David Novak, Marko Stvarnik, Dino Vinkovič in Niko Kovačič. Odbojkarji mariborsko pomurske regije so  v  predtekmovanju  premagali Primorsko regijo  in Ljubljano z okolico obakrat z 2:0. V polfinalu so bili mariborsko pomurski igralci  boljši od Koroške regije in v finalu še Ljubljančanov obakrat z 2:0 ter osvojili prvo mesto na turnirju slovenskih regij.

V pripravljalni prijateljski meddržavni nogometni tekmi reprezentanc starostne kategorije U – 17 sta se v Ajdovščini Slovenija in Belorusija razšli brez zmagovalca ob izidu 0:0. Za izbrance slovenskega selektorja Agrona Šalje je  celo tekmo igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, zdaj član kadetske ekipe Maribora. Slovenski kadeti  bodo jutri igrali še povratno  nogometno tekmo, slovenska reprezentanca pa se pripravlja  za elitni krog kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu

Na Muti je bilo dvodnevno  finalno moštveno mladinsko državno prvenstvo v namiznem tenisu na katerem je sodelovalo po 8 najboljših ekip iz Slovenije. Med mladinci je puconska  Keme v postavi: Luka Norčič, Rok in Jure Smodiš in Jan Lipič osvojila šesto mesto. Najboljši posameznik v ekipi je bil Luka Norčič. Mladinke Kemea so v postavi: Blažka Harkai, Nuša Vogrinčič in Ana Kovačec bile sedme, najboljša igralka je bila Nuša Vogrinčič. V soboto 4. in v nedeljo 5. marca pa bo v Puconcih  posamično člansko državno prvenstvo v namiznem tenisu.

V Izoli je bil  zadnji četrti kegljaški turnir za slepe in slabovidne v steznem kegljanju.  Naslov moštvenega državnega prvaka je je osvojilo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Kranj pred Ljubljano in I. ekipo Murske Sobote; II. ekipa Murske Sobote se je uvrstila na 13. mesto. Posamično  se je najbolje uvrstila Jelka Rogan, ki je med osebami z vidom kategorije B 3 do B 4 zasedla drugo mesto, v kategoriji B l je bila Silva Mlinarič osma  in v kategoriji vida B – 2 se je Anton Topolnik uvrstil na sedmo mesto.

Na 24. mladinskem državnem prvenstvu v šahu, ki poteka na Ptuju ob 207. šahistih,  so po torkovih dvobojih med pomurski šahisti zbrali največ točk: med mladinci: Mak Kovač in Jaka Meglič po 3,5, Amadej Kastelic. Maj Pečnik, Rene Žižek, Enej Meglič in Fabijan Marič Vild so zbrali tri točke; med mladinkami  je Ema Lukač zbrala štiri točke.