V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

13 marca 2018 Šport


V vnaprej odigranem srečanju 17. kola prve slovenske namiznoteniške lige za članice je  sinoči v Puconcih Kema premagala Muto z rezultatom 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagali Staša Matis in Nuša Vogrinčič ter enkrat Ana Kovačec. Pri Muti se je odlikovala Vesna Rojko s tremi zmagami , eno pa je dodala še Živa Staniša. Odločilno zmago ob izidu 4:4 je za Kemo dosegla Nuša Vogrinčič. Na lestvici vodijo Arrigoni iz Izole s 30. točkami, Muta na četrtem mestu ima 20 točk in Kema na šestem 18 točk.

V  22.kolu prve ruske premier lige v nogometu je  Ural izgubil proti moskovski Lokomotivi z rezultatom 2:0. Za Ural je celotno tekmo igral Gregor Balažic iz Murske Sobote. Na lestvici vodi Lokomotiva z 49. točkami, Ural na 11. mestu pa ima 25 točk.

V 28. kolu prve ciprske nogometne lige  je Pafos za katerega igra Erik Janža iz Puževec utrpel poraz na domačem igrišču  proti Ermi Aradippu z rezultatom 1:0.  Erik Janža je igral za Pafos le prvih 45 minut srečanja.

Sredino nogometno tekmo osmine finala lige prvakov  v Barceloni med  ekipama: Barcelona – Chelsea ob 20.45  bo vodila  slovenske sodniška ekipa, ki jo bo vodil Damir Skomina iz Kopra.  Eden od pomočnikov  na tekmi bo tudi Radgončan Robert  Vukan. Nogometni stadion Camp Nou v Barceloni sprejme 99.264 gledalcev.

V  hrvaško slovenski ligi v dvoranskem hokeju so igralke Moravskih Toplic imele v Zagrebu polovičen uspeh. V prvi tekmi je Mladost iz Zagreba premagala Moravske Toplice z rezultatom 7:3. Za Moravske Toplice sta dosegli zadetke: Petra Dervarič dva in Laura Črnko. V drugi tekmi  so Moravske Toplice bile boljše od Trešnjevke s 4:2. Za Moravske Toplice je dosegla tri zadetke Petra Dervarič in enega  Lara Črnko.

Na 5. strelskem  memorialu Vladimirja Kebra   v Slovenskih Konjicah so  med 159 tekmovalci   sodelovali tudi pomurski strelci. Najbolje sta se odrezala člana Športno strelskega društva Murska Sobota;  Jure Sočič je bil  med mladinci v streljanju z zračno puško tretji, podobno kot   med pionirji tudi David Győrek. Med člani se je najbolje uvrstil Uroš Maučec iz Strelskega društva štefana Kovača iz Turnišča, ki je bil sedmi. Med mladinkami  se je uvrstila na šesto mesto Nuša Špindler iz Strelskega društva  Ljutomer.

V  12.kolu vzhodne slovenske super A  lige v elektronskem pikadu je v Gornjih Slavečih na Goričkem  Pikado klub Slavček premagal  Pikado klub Mlinček s Ptuja z rezultatom 9:8. Za Pikado klub Slavček je trikrat zmagal Ivo Kolar, po dvakrat sta zmagala Tomaž Ullen in Robert Štertak enkrat je bil uspešen še Dario Baranja. Uspešna je bila za pikadiste iz Gornjih Slaveč še dvojica: Tomaž Ullen- Robert Štertak.

Na množičnem šahovskem turnirju v Ljubljani  se je med 102 šahistoma  med kadeti  najbolje uvrstil Jure Kumin iz Radenske Pomgrada, ki je bil  peti  s šestimi točkami , Janoš Ivanec iz lendavske Rokade je bil s štirimi točkami 28. Med mladinci  se je med 76. šahisti uvrstil na 22. mesto Enej Meglič s petimi točkami in pol, na 28. mesto pa se je uvrstil Jaka Kočar, oba iz Radenske Pomgrada, ki je zbral pet točk.