V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

14 marca 2018 Šport


V zadnji sedmi etapi mednarodne kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja  se je v dirki na čas na 10 km dolgi progi  prekmurski kolesar  Simon Špilak, član ruske Katjuše uvrstil šele na 132. mesto.  V skupni uvrstitvi, na enotedenski dirki,  je zmagal  Poljak Michal Kwiatkowski, med petimi slovenskimi kolesarji  se je Simon Špilak kot drugi najboljši slovenski kolesar uvrstil na 27. mesto z zaostankom za zmagovalcem 8 minut in 47 sekund.

V  23.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom so Domžale aktualnim državnim prvakom Mariborčanom pripravile novo razočaranje saj so zmagale v Ljudskem vrtu pred skromnimi 2.000 gledalci z rezultatom 2:1.  Uvodoma so Mariborčani obdarili nekdanjega mariborskega igralca in tudi lendavske Nafta  29. letnega Agima Ibraimija ,ki zdaj igra za Domžale  a to makedonskega reprezentanta ni zmedlo. Za Maribor je do 64. minute igral Damjan Bohar; Dare Vršič, oba nekdanja nogometaša Mure, pa je igral le od 85.  minute dalje in v  89. minuti je dosegel tudi edini zadetek za Maribor.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Lendava je bil opravljen žreb parov za polfinale pokalnega tekmovanja. V sredo 2.maja bosta tako na programu srečanji: Nafta 1903 – Hotiza in Turnišče – Črenšovci. Spomladanski del sezone v prvi in drugi lendavski medobčinski nogometni ligi pa se bo začel v soboto 24.marca.

V vnaprej odigranem srečanju prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih aktualna prvakinja, novomeška Krka premagala Kemo z rezultatom 5:2 čeprav bi lahko izid za Pucončane tudi ugodnejši saj je Kema kar štiri dvoboje izgubila tesno s 3:2.  Za  Kemo  sta po enkrat zmagala: Bojan Ropoša in Luka Norčič. Na lestvici je kolo pred koncem ligaškega  dela pred končnico državnega prvenstva v vodstvu  Krka s 30.točkami, Kema na tretjem mestu pa ima 24 točk.

Iz soboške športne zveze so nas obvestili, da četrtkovo pomursko osnovnošolsko prvenstvo v  namiznem tenisu v Puconcih  jutri odpade zaradi državnega tekmovanja v matematiki. Igralci namiznega tenisa bodo imeli v Puconcih šolsko prvenstvo šele  v ponedeljek 19.marca.

Na  šestem turnirju druge državne severovzhodne strelske lige s standardno zračno puško je v Turnišču zmagalo Športno strelsko društvo Murska Sobota pred strelci  Štefana Kovača iz Turnišča tretji so bili strelci Kovinarja iz Ormoža. Posamično je meril najbolj natančno Jure Sočič iz soboškega društva s 410,2 krogoma, druga je bila Petra Vernik iz Kovinarja s 407,7 krogi na tretje mesto pa se je uvrstil Gregor Maučec iz turniškega društva s 405,7. krogi. Na kvalifikacijski turnir za uvrstitev v prvo »B« državno ligo, ki bo 28. aprila so se uvrstili  strelci Murske Sobote in Gornje Radgone.

V Murski Soboti je bil včeraj mesečni hitropotezni šahovski turnir. Zmagal je Denis Gjuran s 7.točkami, drugi je bil Danilo Hari s šestimi, tretji Boris Kovač, ki je zbral pet točk in pol. Na četrto mesto se je uvrstil Matej Grah s petimi in na peto Robi Radosavljevič s štirimi točkami in pol.