V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

15 marca 2018 Šport


V  povratni četrtfinalni ženski  odbojkarski tekmi je sinoči v Puconcih Formula Formis iz Rogoze premagala puconsko Roto Kemo s 3:1 ter se skupnim izidom 2:0 uvrstila v polfinalne državnega prvenstva,  Pucončanke   so obtičale v četrtfinalu.  Na drugi tekmi so  za Roto Kemo   zadele največ točk: Iva Škraban 24, Nina Kovač 13, Adela Pintarič 9, Dona Vinkovič 8 in Diana Oletič 5 točk. Pri Formuli Formisu  je dosegla Belorusinja  Hanna Tupikina 17 točk, Darja Eržen 13 in Hrvatica Valentina Vrbanc 10 točk.

Mladi tekmovalci Judo kluba Klima  center Tratnjek Beltinci so bili uspešni na mednarodnem turnirju v avstrijskem Leobnu.  Med 305 judoisti iz Avstrije, Madžarske, Ukrajine in Slovenije   so  Beltinčani zbrali štiri medalje. Med 14 letniki je v kategoriji do 66 kg zmagal Tilen Forjan, Leila Mazouzi pa je bila v kategoriji do 48 kg druga. Med 16 letniki je zmagal v kategoriji do 73 kg Blaž Zver, tretja pa je bila v kategoriji do 52 kg Kaja Baler.

V 18.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige je včeraj v Bakovcih Mura premagala ljubljansko Olimpijo s 3:1. Za Muro sta dosegla zadetka iz 11 metrovk Nejc Benko in Žan Žaler in iz igre Luka Hren. Na lestvici vodi Maribor z 39.točkami, peta je Olimpija s 27.točkami, Mura na sedmem mestu ima 26 točk. Mladinci Mure so igrali proti Olimpiji 1:1. Za Muro  je dosegel zadetek Sebastjan Žlak. Na lestvici vodi med mladinci Maribor z 38.točkami, Olimpija na šestem mestu ima 23 točk, Mura na 14. mestu pa je zbrala 16 točk.

Na šestem turnirju 3. državne strelske lige severovzhod je v Gornji Radgoni  v streljanju s standardno zračno puško  med devetimi ekipami moštveno zmagalo Športno strelsko društvo Murska Sobota  drugi je bil Kovinar iz Ormoža in tretje Jezero iz Dobrovnika.  Posamično je  v Gornji Radgoni zmagala Nuša Žnidarič iz Ormoža s 410. krogi, drugi je bil Fanni Borsos iz dobrovniškega Jezera s 408,9. krogi in tretji Patrik Farkaš iz soboškega strelskega društva. ,ki je zadel 404,2 kroga.

Na tretjem turnirju Badmintonske zveze Slovenije  so bili v Ljubljani uspešni tudi tekmovalci Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave.  V starostni skupini U – 15 sta osvojila tretji mesti  posamično in v dvojicah Nika Bedič in Anel Hac Győrkőš. Nika Bedič je bil tretja tudi v ženskih dvojicah z Evo Andrejaš iz Medvod. Anel Hac Győrkőš pa je bil tretji v moških dvojicah skupaj z Majem Babnikom iz ljubljanskega Bita.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva Železničar v Ljubljani je med 33. šahisti zmagal Boris Skok iz Komende z 10.točkami in pol. Na solidno sedmo mesto se je uvrstil  Tomislav Špilak iz Šahovskega društva Radenske Pomgrad iz Murske Sobote, ki je zbral 9 točk.