Domov

Šport in šah

17 marca 2018 Šport


V Murski Soboti danes  154 judoistov iz 22 klubov sodeluje na  52. pokalu Murske Sobote in 7. memorialu Antona Tončka Kosa    in  v dveh kategorijah za slovenski pokal. Med starejšimi dečki in deklicami, ki so prvi končali tekmovanje so pomurski judoisti osvojili   10 medalj.  Med starejšimi dečki sta v svojih težnostnih kategorijah zmagala: Aljaž Pertoci iz Murske Sobote in Nejc Kalamar iz Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci.  Druga sta bila v svojih kategorijah: Beltinčan Tilen Forjan  in David Lang iz Murske Sobote na tretja mesta pa so  se uvrstili: Jan Špilak iz Beltinec Uroš Bojnec iz Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote in Tim Filipič iz ljutomerskega Partizana. Med starejšimi deklicami  sta bili zmagovalki v svojih kategorijah: Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru in Laura Grnjak iz Ljutomera, druga  je bila Nika Orlovčić iz Ljutomera, O kadetskih rezultatih   bomo poročali jutri.

Na  mednarodnem tekmovanju v taekwondoju v Trstu je v vrstah italijanskega kluba Hwarang Lendavčan Beno Misja dosegel lep mednarodni uspeh. Misja je  v polfinalu izgubil proti  trikratnemu udeležencu olimpijskih iger Nemcu Lucasu Kreiderju z 9:5 nato pa je v tekmi za  tretje mesto Beno Misja premagal Italijana Massima Gallianija z rezultatom 10:7 kar je bilo dovolj za tretje mesto.

V prvem srečanju 19. kola v drugi slovenski nogometni ligi je zgodaj popoldne Mura v Rogaški Slatini premagala nogometaše Rogaške s 3:0. Za Muro so dosegli zadetke: Luka Bobičanec v 6. minuti, Rok Sirk v 39. minuti in kapetan soboške ekipe Alen Kozar v 70. minuti srečanja. V naslednjem kolu v nedeljo 25. marca bo v Murski Soboti prekmurski nogometni derbi in lendavsko Nafto.

V 3. kolu končnice tekmovanja v 3. slovenski košarkarski ligi, vzhod so Janče sinoči v Murski Soboti premagale Radensko Creativ z rezultatom 73:70. Za soboške košarkarje so na tekmi  največ točk zadeli:  Tilen Kukel 16, Jan Copot 14 ter Dion Zajmi in Igor Spešić po 7 točk; pri Jančah se je odlikoval Nejc Cipot z 19.točkami.

V povratni polfinalni tekmi pomurske košarkarske lige je Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote sinoči v Ljutomeru še drugič premagalo  Prleški študentski klub Ljutomer z rezultatom  76:49. Za Ljutomerčane sta zadela največ točk: Andrej Copot 18 in Rok Zemljič 12; pri soboški ekipi  sta se odlikovala: Tadej Horvat s 26. in Gregor Ficko z 11.točkami.

V tretjem kolu kegljaškega tekmovanja Zveze paraplegikov Slovenije je v Celju ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote imela slab dan saj je osvojila šele peto mesto.  Sočasno je bilo v Celju tudi posamično  državno posamično prvenstvo paraplegikov za veterane, kjer se je odlično odrezal Franc Borovnjak iz soboškega društva, ki je osvojil naslov državnega prvaka pred Mariborčanom Francem Simoničem in Novomeščanom Francem Kuhljem.

V nadaljevanju tekmovanja v 3. slovenski odbojkarski ligi  vzhod za članice je v Murski Soboti ekipa Sobote pod taktirko Davorina Čeleša premagala II. ekipo S Volleya iz Vuzenice  s 3:0. Za soboško ekipo so zadele največ točk: Katja Saje 11, Anja Kolmanič 10, Pia Puklavec 9 in Eva Klement 8 točk.

V Murski Soboti je bilo pomursko  strelsko prvenstvo upokojencev v streljanju s serijsko zračno puško. Moštveno je med  sedmimi ekipami zmagalo Društvo upokojencev Murka Sobota v postavi: Štefan Balaško, Jože Benko, Štefan Majc in Marjan Huber pred Radenci v postavi:  Marija Rantaša, Jože Zemljič, Branko Korošak in Janko Hlade. Na tretje mesto so se uvrstili Ljutomerčani v postavi: Mladen Kosi, Jože Vrbnjak in Tone Ficko. Posamično je zmagal   Štefan Balaško iz soboškega društva s 182. krogi, drugi je bil Mladen Kosi iz Ljutomera in tretji Štefan Majc iz soboškega društva oba pa sta zadela po 174 krogov.

Na območnem tekmovanju v dvoranskem balinanju  –  v bocci so bili  v Kamniku  uspešni  tudi  člani  Pomurskega  društva za cerebralno paralizo Sonček  iz Murske Sobote.  Najbolje se je odrezal Bojan Poredoš, ki je zasedel prvo mesto, četrta je bila Laura Tkalec, šesti Timotej Šooš in sedmi Darko Gomboc.

Športno društvo Studenec na Cankovi je danes kljub deževnemu vremenu pripravilo 16. Jožefov pohod na katerem je na skrajšani poti, dolgi   10 km,  sodelovalo 66 pohodnikov. Med gosti na Jožefovem pohodu na Cankovi, ki je lepo uspel , je sodelovalo  kar  49 članov Planinskega društva Muta

Na mesečnem mladinskem hitropoteznem šahovskem turnirju za mladince je včeraj v Murski Soboti zmagal Nejc Hanc  s šestimi točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Dani Lenček Kranjec s petimi in na tretje Maj Pečnik s štirimi točkami.