Domov

Šport in šah

18 marca 2018 Šport


V Murski Soboti je na 52. tekmovanju v judu za pokal Murske Sobote in 7. memorial Antona Tončka Kosa  v dveh starostnih kategorijah sodelovalo  198 judoistov iz 26 klubov. Moštveno je zmagal Bežigrad pred Partizanom Ljutomer in Impolom iz Slovenske Bistrice, soboški judoisti so se uvrstili na sedmo mesto. V popoldanskem programu so tekmovali mlajši kadeti in kadetinje,  o rezultatih starejših dečkov in deklic smo poročali že včeraj.  Med  mlajšimi kadeti so si prva mesta priborili:   Miki Zmazek in Miha Rudolf iz Ljutomera ter Blaž Kuplen in Nino Lipuš iz Kluba borilnih veščin Lendava.  Tretja mesta so si priborili: Nejc Škerget iz ljutomerskega Partizana, Luka Denša iz Kluba borilnih veščin in Samo Jaklin iz Judo kluba Lendava. Med mlajšimi kadetinjami so bile zmagovalke: Zoja Munda, Sara Vrbančič in  Diana Šterman iz Ljutomera, druga je bila Tamara Ferencek iz Lendave,  na tretja mesta pa so se uvrstile: Evelin Munda in Katarina Ivezič iz Ljutomera ter Asja Benkič iz Murske Sobote  in Melisa Božič iz Judo kluba Lendava.

Na mednarodnem tekmovanju judoistov v Jekaterinburgu   za veliko nagrado Rusije  je v kategoriji do 66 kg zasedel peto mesto Adrian Gomboc  iz Rakičana, ki zdaj nastopa za Judo klub Bežigrad.

V nadaljevanju mednarodne ženske ekstra košarkarske lige so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  na Hrvaškem premagale ekipo Vindi iz Varaždina z rezultatom 65:60. Za Pomurke so največ točk zadele: Alja Samec 23, Nina Domjan 14, Aneja Stojko 8 in Urška Juteršnik 7 točk. Že tri kola pred koncem so si Pomurke zagotovile nastop na sklepnem  turnirju štirih najboljših ekip v ligi.

Na državnem namiznoteniškem prvenstvu  za mlajše kadete in kadetinje  v Novem mestu je med mlajšimi kadetinjami   v dvojicah  zmagala Lara Belaj iz puconske Keme  s Klaro Šegula, Eva Horvat iz Sobote s Saro Tokić iz Letrike  pa  je osvojila tretje mesto.  V posamični konkurenci je bila  Lara Belaj iz Keme druga, Eva Horvat pa peta.

Na 6. državnem  strelskem turnirju mlajših  kategorij  v Kidričevem so bili uspešni tudi mladi pomurski strelci.  V mladinski posamični konkurenci je v streljanju s  standardno zračno puško  drugo mesto zasedel Jan Nagy iz Črenšovec. Med mladinkami je zmagala  Fanni Borsos iz Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika, moštveno  so bile tretje strelke dobrovniškega Jezera. V kadetski konkurenci je zmagal Mate Kurucz iz Dobrovnika, drugi je bil Patrik Farkaš iz Športno strelskega društva Murska Sobota, v moštveni konkurenci so bili tretji strelci  Murske Sobote. S serijsko zračno puško  med pionirji  je  moštveno osvojilo tretje mesto Strelsko društvo Črenšovci.

V 3.kolu končnice državnega odbojkarske  lige  za člane je v modri skupini Salonit Anhovo v Kanalu premagal Pamvito Pograd z rezultatom 3:2  čeprav so Sobočani vodili na tekmi že z 2:1.  Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Andrej Grut 24, Aljoša Bogožalec 23, Gorazd Flisar 12 in Jakob Rojnik 10 točk; pri Salonitu Anhovem  sta zadela največ točk: Dejan Čabarkapa 22 in Matic Vrtovec 20 točk.

V 17.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so Radenci premagali II. ekipo Fužinarja s 3:0, II. ekipa Šempetra pa je  premagala II. ekipo Panvite Pomgrada s 3:0.

V  20.kolu 2. slovenske vzhodne odbojkarske lige  za članice  je Ljutomer v Slovenj Gradcu premagal Korvolley s 3:0, Ptujčanke, ki vodijo na lestvici so pod taktirko trenerja Bojana Novaka premagale Prevalje s 3:1. Za Ptujčanke so največ točk zadele: Sara Sakovič 19, Tjaša Frumen 11 in Ana Praprotnik Flisar 10 točk.  V 20. kolu 3. slovenske vzhodne lige  so odbojkarice Uniforesta iz Prebolda premagale lendavsko Muranio s 3:2,  vodilna Sobota  je  premagala II. ekipo S Volleya iz Vuzenice s 3:0.

Že včeraj smo poročali, da je bila Mura  v prvenstveni tekmi  19.kola 2. slovenske nogometne lige  v Rogaški Slatini boljša od Rogaške  z rezultatom 3:0. Ostala pomurska drugoligaša sta svoji tekmi preložila zaradi razmočenih igrišč. Nafta je na igrišču z umetno travo v Lendavi v prijateljski nogometni tekmi  premagala tretjeligaško ekipo Lušta Beltinci s 7:1. Za Nafto je Vinko Vedran dosegel tri zadetke, po enega pa so dodali: Marko Roginić, Leon Luštek, Damir Zeljko in Liridon Osmanaj; za Beltinčane je dosegel  častni zadetek: Gorazd Šnajder.

V 29.kolu prve ciprske nogometne  lige je  Alki Oroklinis  nepričakovano premagal Pafos, katerega član je Erik Janža iz Puževec, z rezultatom 3:0.  Janža je za ekipo Pafosa igral celo tekmo.

V 23. prve ruske nogometne lige je Ural v gosteh premagal SKA  Knabarovsk s 3:0.  Gregor Balažic iz Murske Sobote, ki je član Urala, ki je osmi na lestvici 16. članske lige, tokrat ni dobil priložnosti za igro bil pa je v kadru ekipe.

V  17.kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane je  v Kranju Triglav  premagal Radensko iz Murske Sobote s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 599, Miko Steržaj 536 in Dušan Pohovnikar 532 kegljev. Ženska ekipa Radenske   je v gosteh igrala proti Izoli in dosegla izid 4:4. Za Radensko so največ kegljev podrle: Cvetka Štiberc 536, Sonja Tibaut 527 in Marika Kardinar 523 kegljev.

V 17. kolu druge slovenske rokometne lige za člane je Alples v Železnikih premagal radgonski Arcont z rezultatom 34:27. Za oslabljeno ekipo  Arconta so dosegli največ zadetkov Matevž Žunič in Jure Ratnik po 8 ter  Tine Podlunšek in Marko Cotič po 4 zadetke.  Rokometaši Pomurja so bili v tem kolu prosti.

Na 27. državnem šahovskem prvenstvu invalidov v Litiji je zmagal Jaka Juvan iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor z 10. točkami, Tomislav Špilak iz Radenske Pomgrada je na petem mestu zbral 7 točk.

Na 5. memorialu Vesne Rožič je na Igu sodelovalo kar 151 šahistov. Zmagal je Jure Borišek iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor z 8. točkami, med pomurskimi šahisti se je Barbara Skuhala uvrstila na 24. mesto, Jernej Skuhala pa  na 30. mesto, oba sta zbrala po 6 točk.