V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

20 marca 2018 Šport


Na  bowling igrišču v soboškem Maximusu je bil včeraj dobrodelni turnir posameznikov v bowlingu, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Pomurja.  Med 45. tekmovalci je zmagal Dušan Kuštor iz Zavoda Sončnica  ki je podrl 199 kegljev, drugi je bil Robert Grah  iz Pomurske gospodarske zbornice s 196. keglji ,  na tretje mesto pa se je uvrstil Andrej Topolnik iz Avtobusnega podjetja Murska Sobota. Skupno so zbrali 230 eurov, ki jih bodo namenili Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije.  Hkrati so podelili priznanja najboljšim v 7. gospodarski bowling ligi  kjer je po 17.turnirjih  med 12. ekipami zmagal Var iz Gornje Radgone, drugi je bil Avtobusni promet Murska Sobota in tretji Zavod Sončnica iz Murske Sobote. Več o športni aktivnosti gospodarstvenikov bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

V 18. kolu prve slovenske ženske košarkarske lige so igralke Maribora v gosteh premagale Domžale z rezultatom 68:36. Za Mariborčanke je dosegla Tina Cvijanović kar 33 točk, druga Sobočanka Simona Kuzma pa je k zmagi prispevala 6 točk. Pri Domžalah se je odlikovala Vanja Tajher z 11. točkami. V četrtem kolu je bila Prekmurka Tina Cvijanović izbrana za najboljšo igralko kola, bila pa je tudi najboljša strelka.  Na lestvici vodi Cinkarna Celje z 28.točkami, Mariborčanke na petem mestu imajo 21 točk.

V zaostalem srečanju  16.kola v  prvi slovenski mladinski nogometni ligi je na koprski Bonifiki Koper premagal mladince Mure z rezultatom 3:0.  Kadeti Kopra pa so bili boljši od mladih nogometašev Mure z rezultatom 3:2. Za  Mura sta dosegla zadetka Kai Cipot in Luka Grbac z avtogolom. V Murski Soboti  je  te dni že vse v pričakovanju nedeljskega prekmurskega derbija v 2. slovenski nogometni ligi med Muro in Nafto, ki bo v soboški Fazaneriji v nedeljo ob 15.uri.

V  nadaljevanju območne mariborske  kegljaške lige  je Lendava na kegljišču Vikenda v Radencih   premagala  Krilato kolo iz Maribora z rezultatom 5:3. Pri Lendavi so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 578 kegljev, Jože Horvat 543 in Janez Šimon 534 kegljev; pri  gostih je Jernej Leskovšek podrl 550 kegljev.

 

V  tretjem kolu polfinalne »D« skupine za starejše dečke »B«  je Rudar v Velenju premagal  radgonski Arcont z rezultatom 27:26 čeprav so Radgončani ob polčasu vodili z rezultatom 16:11. Za Arcont so na tekmi dosegli največ zadetkov: Aljaž Breznik 9, Enej Vinkovič 6 in Nevio Niko Perša 5 zadetkov.  Radgončani pa se te dni  že veselijo članskega derbija v 2. slovenski rokometni ligi med Arcontom in Pomurjem, ki bo v Radencih to  soboto ob 19.uri.

Na 7. hitropoteznem šahovskem turnirju  Šahovskega  kluba Branik je v Mariboru  zmagal Darko Supančič član mariborskega Branika, ki je zbral 9 točk. Na deveto mesto se je uvrstil  Jožef Sedonja iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote s šestimi točkami.