V etru
Mijmo grede
Domov

Šport in šah

21 marca 2018 Šport


Lokostrelski klub Lendava je v Dolini pri Lendavi, kljub neugodnem vremenu, pripravil  mednarodno lokostrelsko tekmo 3D, kjer so lokostrelci streljali v gozdu na makete živali. Med 104 lokostrelci iz 40 klubov iz Hrvaške, Avstrije in Madžarske in Slovenije je 12 članov Lokostrelskega kluba Lendava osvojili pet medalj. S sestavljenim lokom je med dečki zmagal Mihael Biro, z instinktivnim lokom je bil med dečki drugi Nik Komaricki in tretji Dominik Biro. Med veterani je bil z lovskim lokom tretji Bojan Štuhec, tretji pa je bil tudi z dolgim lokom med člani tudi Jožef Hozjan. Blizu medalj s četrtima mestoma sta bila Branko Kuzma med veterani s sestavljenim lokom in Zvonko Štampar z dolgim lokom.

V 10.kolu prve ženske avstrijske nogometne lige  so aktualne prvakinje igralke St. Pőltna visoko premagale  Vorderlnad s 5:0.  Po poškodbi se je v igro avstrijskih prvakinj vrnila tudi Prekmurka Mateja Zver, kapetanka slovenske ženske reprezentance, ki je igral prvi polčas, ko je bil izid 1:0 in Zverova je bila podajalka pri vodilnem zadetku.

Današnja nogometna tekma   regijskih nogometnih reprezentanc soboške in celjske nogometne zveze,  ki bi morala biti popoldne v Gančanih je preložena in bo na programu prihodnjo sredo 28. marca v Gančanih.

V 13.kolu slovenske »A« super lige v elektronskem pikadu je v Gornjih Slavečih na Goričkem Pikado klub Slavček premagal  Pikado klub Picolo iz Melinec z rezultatom 10:7. Za zmagovalno ekipo iz Gornjih Slaveč , ki je ligaški del tekmovanja končala na sedmem mestu  sta po trikrat zmagala: Tomaž Ülen in Ivo Kolar, dvakrat je zmagal Štefan Cener enkrat pa je zmagal Robert Štertak posamično, uspešna  je bila uspešna  tudi dvojica: Štefan Cener – Robert Štertak.

Na odprtem prvenstvu Šentilja v športnem karateju so tekmovali tudi člani Karate kluba Murska Sobota. Med  110 karateisti so v katah po pasovih zmagali: Jurij Štefanec, Gaja Šinko, Blaž Križanič in Lena Forjan. V športnih borbah  pa so v svoji težnostnih kategorijah bili zmagovalci:  David Tinev, Nino Rotoša , Nisa Kocet, Tim Magič, Amadej Tušek in Luka Šobak.

V   Mali Nedelji  je bilo pomursko prvenstvo upokojencev v šahu, kjer  so v posamični in moštveni konkurenci med 24. šahisti zmagali člani Društva upokojencev Murska Sobota. Moštveno  je zmagala Murska Sobota v postavi: Boris Kovač, Bogdan Hari, Štefan Režonja in Anton Marič. Drugi so bili upokojenci Ljutomera v postavi: Janko Brunčič, Niko Studnička, Davorin Cmrekar in Franc Sukič. Na tretje mesto  so se uvrstili upokojenci  Radenec, četrto je bilo Kobilje in peti Bakovci. V posamični konkurenci je zmagal  Boris Kovač, drugi je bil Bogdan Hari in tretji Štefan Režonja.