V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

22 marca 2018 Šport


Na soboškem strelišču je bilo 4., zadnje,  kolo državne lige Zveze paraplegikov Slovenije v streljanju s serijsko zračno puško. Med 27. strelci iz sedmih  društev je osvojilo naslov ligaškega državnega prvaka Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote, drugo je bilo Društvo paraplegikov Ljubljane in tretje Jugozahodne Štajerske. Posamično  je  med paraplegiki zmagal Jožef Franc iz soboškega društva druga je bil Zdenko Lilek iz Podravja in tretji Srečko Petkovšek iz Istre. Med tetraplegiki je zmagal Leon Jurkovič, drugi je bil Slavko Dunaj in tretji Franc Baum vsi iz soboškega društva. V posebni disciplini, v streljanju z zračno pištolo,  je zmagal Ivica Vukadin iz Gorenjske, Franc Borovnjak iz soboškega društva  je bil tretji.

V Ljubljani je bilo državno prvenstvo v streljanju s standardno in serijsko zračno puško za učence osnovnih šol in dijake srednjih šol.  Med dijaki je s standardno zračno puško osvojil naslov državnega prvaka Jure Sočič iz Srednje tehnične in poklicne šole Murska Sobota. Med učenci osnovnih šol se je s serijsko zračno puško Mišo Hari iz soboškega osnovne šole III uvrstil  na tretje mesto, tretja pa je bila tudi Nina Zver iz Dvojezične osnovne šole I v Lendavi.

Na posamičnem državnem prvenstvu  v namiznem tenisu za mlajše člane stare do 21 let  so na Otočcu  dve medalji osvojili tudi pomurski igralci. Najbolje sta se odrezala med člani  v dvojicah Damjan Zelko in Luka Norčič iz puconske Keme ,ki sta osvojila naslov državnega podprvaka.  V ženski konkurenci je v dvojicah  Nuša Vogrinčič iz Keme  s soigralko Živo Stanič iz Mute osvojila tretje mesto. Na peto mesto med ženskimi dvojicami pa sta se uvrstili: Ana Kovačec iz Keme in  Minea Ljuca iz Izole.

V Ljutomeru je sinoči kar  600 gledalcev spremljalo četrtfinalno  rokometno tekmo slovenskega pokala  kjer so rokometaši Jeruzalema iz Ormoža presenetljivo premagali slovenske podprvake rokometaše Gorenja iz Velenja z rezultatom 33:29. Ormoški rokometaši so se po letu 2012 tretjič uvrstili v polfinale slovenskega pokalnega tekmovanja. Za Jeruzalem  je dosegel Rok Žuran 10 zadetkov, pri Gorenju pa je bil najbolj učinkovit Rok Golčar s 7. zadetki.

Nobene bojazni ni za igranje  prekmurskega nogometnega derbija v 2. slovenski  ligi med Muro in Nafto, ki bo v nedeljo ob 15.uri v soboški Fazaneriji, za tekmo je prodanih že 1800 vstopnic.  Povsem drugače  je v soboški in lendavski medobčinski nogometni zvezi, kjer so vse tekme v prvi  in drugi soboški nogometni ligi ter v  prvi in drugi lendavski nogometni ligi zaradi razmočenih igrišč odpovedane. Tekme v 3. slovenski nogometni ligi   bodo na programu s tekmami 16.kola.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega kluba Železničar v Ljubljani je zmagal  Zdravko Vošpernik iz Šahovskega društva dr. Milana Vidmarja iz Ljubljane, ki je zbral 10 točk in pol. Na četrto mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz Šahovskega društva Rokada iz Lendave z osmimi točkami in pol.