V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

Šport in šah

23 marca 2018 Šport


V zaostalem srečanju 17.kola  prve slovenske namiznoteniške lige za člane  je sinoči v Murski Soboti ekipa Sobote  premagala Kajuh Slovan z rezultatom 5:2. Za Soboto sta po dvakrat zmagala: Gregor Kocuvan in Tomaž Roudi ter enkrat Bojan Pavič; za Kajuh Slovan je dvakrat zmagal Denis Pintar. Na lestvici vodi Krka iz Novega meta s 30.točkami, Kema na četrtem mestu ima 24 točk, Sobota na sedmem  ima 14 točk. Prvenstvo v prvi namiznoteniški  ligi se bo nadaljevalo že v soboto, ko bo Sobota gostovala pri Arrigonih v Izoli puconska Kema pa pri ekipi Savinje.

V Puconcih je bilo pomursko osnovnošolsko prvenstvo v namiznem tenisu. Med učenci v absolutni konkurenci je zmagal Jan Lipič , drugi je bil Jure Smodiš oba iz puconske osnovne šole in tretji  Rok Kapun iz Ivana Cankarja iz Ljutomera.  Med učenkami je zmagala Blažka Harkai iz Puconec pred Anomarijo Horvat in Evo Horvat obe iz Ljutomera. Med  učenci v nižjih razredih osnovnih šol je zmagala Živa Dogar iz Puconec in med učenci Miha Belak iz Cezanjevec. Med učenci višjih razredov osnovnih šol je zmagal Lan Tibaut iz soboške II. osnovne šole in med učenkami Eva Hauko s Tišine. Moštveno je zmagala Osnovna šola Puconci pred Osnovno šolo Ivana Cankarja Ljutomer.

V 4.kolu končnice vzhodne tretje slovenske košarkarske lige je mariborski Branik v Murski Soboti premagal Radensko Creativ z rezultatom 75:65. Za soboške  košarkarje so zadeli največ točk: Igor Spešić 29, Jernej Juteršnik 10 in Aljoša Mlekuš 8 točk; pri Braniku se je odlikoval Sale Šepič z 20.točkami. Že danes zvečer bodo košarkarji Radenske Creativa gostovali pri košarkarski ekipi Janče.

Na  polfinalnem odbojkarskem turnirju  starejših deklic v Murski Soboti je zmagala ekipa Osnovne šole I Murska Sobota, ki je premagala  Osnovno šolo Kamnica  in Braslovče obe z rezultatom  z 2:1. V tekmi za drugo  mesto je bila Osnovna šola Braslovče boljša od Osnovne šole Kamnica boljša z   2:0.  Na finale državnega prvenstva se je uvrstila odbojkarska ekipa Osnovne  šole I iz Murske Sobote.

Na mednarodnem  šahovskem tekmovanju preko računalnika sta izjemen uspeh dosegla Ljutomerčana  Jernej in Luka Skuhala, ki sta kot gosta nastopila za ekipo  Ljubljana Turtles in  se v močni mednarodni konkurenci v osrednji Evropi uvrstila v polfinale tega tekmovanja.  Ljutomerčana, ki sta sicer člana Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bosta tako v soboto 7. in v nedeljo 8. aprila sodelovala na finalnem turnirju v  San Franciscu.