V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

24 marca 2018 Šport


Na evropskem prvenstvu v atletiki za veterane v Madridu  kjer sodeluje 4000 atletov iz 35 držav nastopa s slovensko reprezentanco  tudi Zdravko Mauko – Magi doma iz Melov član  Športnega društva Radenci.  V peteroboju je Zdravko Mauko  v svoji starostni kategoriji zasedel četrto mesto .Najboljši izid je dosegel v teku na 1000 metrov, kjer je bil drugi, v teku na 60 metrov z ovirami pa je bil sicer deseti med 31. atleti a je dosegel nov veteranski državni rekord 10,24. Državni rekord je dosegel  tudi s 3728.točkami  v seštevku  v vseh petih tekmovalnih disciplinah..

Zagrebu poteka mednarodni turnir  v hokeju na travi za memorial Iva Zlatara. V prvi tekmi na turnirju je predanovski Triglav, slovenski hokejski podprvak, premagal  zagrebško Concordio z rezultatom 3:1. Za Triglav so dosegli zadetke: Nejc Potokar ter Davorin in Tadej Škrilec.

Košarkarice Pomurja so v mednarodni ekstra liga sinoči v Murski Soboti dosegle izjemen uspeh saj so kot tretje na lestvici premagale vodilni Krko iz Novega mesta z rezultatom  53:50. Čeprav so Pomurke igrale brez obolele Alje Samec pa so z zmago izjemno presenetile, največ točk za Pomurje so zadele; Urška Juteršnik 13, Nina Domjan in Natalija Rebrica po 12 in Blaža Čeh 9 točk.

V  6. kolu 3. slovenske košarkarske lige vzhod so košarkarji Radenske Creativa sinoči v Ljubljani premagali Janže z rezultatom 76:70.

V povratni polfinalni košarkarski tekmi pomurske košarkarske lige so sinoči v Ljutomeru igralci Košarkarskega kluba Sistemorg Beltinci še drugič premagali  Ljutomerčane z rezultatom 74:61. Za Ljutomerčane so zadeli največ točk: Blaž Frangež 24, Tomaž Sagaj in Tomaž Černjavič pa po 13 točk; pri Beltinčanih  so zadeli največ točk: Leon Zver  23   Aleš Horvat 20, in Filip Dora 10 točk.

Na kegljišču Golovca v Celju je bilo posamično državno prvenstvo Zveze slepih in slabovidnih Slovenije  v steznem kegljanju  na katerem so sodelovali tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Murske Sobote.  Najbolje se je odrezala z naslovom državne prvakinje  Jelka Orban v kategoriji vida B – 4, Silva Mlinarič se je v kategoriji vida B – 1 uvrstila na drugo mesto. Med člani se je najbolje uvrstil v kategoriji B – 3 Danilo Kreslin, ki je bil šesti, v B 2 je bil Anton Topolnik sedmi in v kategoriji vida B 1 se je Drago Potočnik uvrstil na 13. mesto.

V Mirni na Dolenjskem je bilo posamično prvenstvo osnovnih  šol v badmintonu ,kjer je sodelovalo  105 igralcev iz 35. osnovnih šol. Med pomurskimi igralci se je najbolje odrezala Nika Bedič  iz Dvojezične osnovne šole Lendava, ki je zasedla tretje mesto med licenciranimi igralkami. Med ostalimi licenciranimi igralci so  bili med starejšimi dečki od 9. do 16. mesta uvrščeni: Dorian Hranilović, Luka Gavrilovič in David Gabor ter med mlajšimi učenkami  od 16. do 21.mesta: Iva Koša in Kaja Litrop. Med ne kategoriziranimi igralci se je najbolje uvrstila od 5. do 8. mesta Tia Vaupotič iz Križevec pri Ljutomeru, med učenci iz Veržeja se je Lea Marinič uvrstila od 9. do 16. mesta ter med učenci iz Razkrižja Florijan Majerič od 9. do 16. mesta.

Mlade odbojkarice Ženskega odbojkarskega kluba Sobota so na  turnirju v mini odbojki v Puconcih premagale vse nasprotnice in se uvrstile med 52 ekipami med  osem  ekip v Sloveniji. Mlade Sobočanke so premagale ekipo Hitrega polža iz Vuzenice s 3:0, boljše do bile tudi od gostiteljske puconske  ekipe Keme z rezultatom 2:1 v tretji tekmi pa so premagale še Muranio iz Lendave z rezultatom 2:1. Na turnirju je zmagala Sobota pred Kemo, tretji je bil Hitri polž iz Vuzenice in četrta Murania iz Lendave.

V Murski Soboti je bila  v soboški Zvezdi  letna  skupščina klubov Medobčinske nogometne zveze  na kateri je sodelovalo  23 delegatov od skupno 32. Na skupščini  so pregledali delo zveze, trenerske in sodniške organizacije ;  vodstvo zveze pa je  povabilo v goste tudi predstavnike soboške policije  in upravne enote, ki so predsednike klubov podrobno seznanili z organizacijo športnih tekmovanj in  novo zakonodajo, ki ureja to področje.  Na nadomestnih volitvah za člana izvršnega odbora  zveze, po odstopu Štefana Kozica iz Ženskega nogometnega kluba Pomurje ,  je bil med šestimi kandidati na tajnih volitvah izvoljen  Štefan Žižek iz Nogometnega kluba Gančani.

V moštveno hitropotezni šahovski ligi Maribora je  v Mariboru med 11. ekipami zmagalo Carinsko športno društvo Maribor, ki je zbralo 29 točk in pol. Za Mariborčane je igral kot gost  tudi Matej Titan iz  soboške Radenske Pomgrada, ki je v desetih dvobojih zbral  kar 8 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Adriatica Slovenice s 26.točkami in na tretje Kavarna Art iz Maribora ,ki je zbrala 22 točk.