V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

Šport in šah

16 januarja 2017 Šport


Na mednarodnem dvoranskem atletskem mitingu v Slovenski Bistrici je  včeraj Nino Celec, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica odlično tekel na 60 metrov. V predtekmovanju je Nino Celec tekel  v času 7,14 v finalu je bil  z boljšim časom 7,04 tretji. V soboto  se je Nino Celec v Ljubljani na mednarodnem atletskem mitingu v skokuv daljino, z rezultatom 7,39 metrov uvrstil na drugo mesto z osebnim dvoranskim rekordom.

V 7. kolu mednarodne košarkarske extra lige za članice so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  gostovale z  nepopolno ekipo pri Kranjski Gori. Gostiteljice so premagale soboške košarkarice z rezultatom  77:37. Za Pomurje so zadele največ točk  Nina Domjan 10, Ajda Pejčić 9, Kiara Marinič 8 in Marina Grmič 7 točk; pri Kranjski Gori je  Tina More zadela  21 točk. Na lestvici vodi Ledita iz Domžal s 14.točkami pred Kranjsko Goro, ki jih ima 13, Pomurke so na petem mestu z 10. točkami. V naslednjem, 8.,  kolu 29. januarja bodo varovanke trenerja Slavka Domjana gostovale pri košarkaricah Celovca.

Na 4. turnirju  2. državne strelske lige severovzhod v streljanju s standardno zračno puško  so na Tišini moštveno zmagali strelci Kovinarja iz Ormoža v postavi: Jan Šumak, Stiven Vočanec in Rok Šumak. Na drugo mesto so se uvrstili Tišinčani v postavi: Samo Zelko, Natalija Gjergjek in Primož Banfi. Na tretje mesto se je uvrstil petišovski Coal z ekipo: Jože Kopinja, Peter Koczor in Boris Gerenčer.  V posamični konkurenci je zmagal Jan Šumak, ki je zadel 411,4 kroge, drugi je bil Peter Koczor  s 404,8 krogi in tretji Mirko Tenšek iz Strelskega društva Janka Jurkoviča od Svetega Jurija pri Vidmu ob Ščavnici.

Športna zveza Beltinci je v  telovadnici osnovne šole v Beltincih pripravila  turnir  zimske lige v malem nogometu. Med sedmimi ekipami je zmagalo Dokležovje, ki je  v velikem finalu premagalo  Ižakovce, v tekmi za tretje mesto pa so bili  Beltinci  boljši od Melinec prav tako s 5:3. V revijalni nogometni tekmi med ekipo Športne zveze Beltinci in upravo Občine Beltinci  je bila prepričljivo boljša športna zveza z rezultatom 7:2.

 

V Kranju je bilo včeraj 21. državno prvenstvo v šahu za mlade v dveh starostnih kategorijah.  Pomurski šahisti so tokrat med 184.šahisti  ostali brez  medalj. V ženski konkurenci je bila med 12 letnicami deseta Vita Kološa Kušej iz Osnovne šole III in enajsta Alina Lukač iz Osnovne šole I Murska Sobota obe sta zbrali po 5 točk in pol. Med 15 letnicami je bila Liza Kisilak od Svetega Jurija na Goričkem s petimi točkami petnajsta. V  moški konkurenci je med 16 letniki bil Enej Meglič iz Osnovne šole I 17. in Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina 18.ti . oba sta zbrala po 5 točk. Med mladimi do 12 let starosti je bil Amadej Kastelic iz Osnovne šole III 19. ti  in Mak  Kovač iz Osnovne šole I Murska Sobota  20. – oba  sta zbrala po 5 točk.