V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

2 marca 2017 Šport


Na mednarodnem ženskem  nogometnem turnirju za  pokal  Istre je v Umagu ženska nogometna reprezentanca Slovenije pod taktirko selektorja Damirja Roba premagala reprezentanco Tajvana z rezultatom 5:1. Za slovensko reprezentanca sta po dva zadetka dosegli Tjaša Tibaut in Mateja Zver enega pa je dodala še Lara Prašnikar. Za slovensko izbrano vrsto proti Tajvanu sta igrali tudi nogometašici Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci  Manja Rogan in Anja Prša. Naslednjo tekmo bodo Slovenke igrale  jutri  proti reprezentanci  Slovaške in nato v ponedeljek še  proti Severni Irski.

V 18.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice je ekipa Formule Formisa  v Hočah  s 3:0 premagala  puconsko Kemo.  Za Kemo so največ točk na tekmi zadele: Iva Škraban 12, Saša Zdovc 7 ter Dona Vinkovič in Mateja Kadiš po 6 točk; pri gostiteljicah se je odlikovala  Ivana Vojnovič s 14. točkami  ter nekdanja igralka puconske Keme Tamara Borko, ki je zadela 11 točk. V nadaljevanju tekmovanja bodo odbojkarice Keme ,ki so  v ligaškem delu prvenstva zasedle 7. mesto s 24.točkami, igrale v zeleni skupini;  prva tekma  jih čaka v soboto, ko bodo v Žirovnici gostovale pri ekipi Zgornji Gorenjske

 

V  12. kolu  vzhodne  slovenske lige  »B« skupine v elektronskem pikadu  je vodilni Gabrijelov barček iz Vučje vasi  premagal Pikado klub Raj od Grada z rezultatom  14:3. Drugi na lestvici Top Gun Miklošič z Grlave je premagal Pinoccio  iz Ivanjkovec z 12:5 , Kocka bar iz  Renkovec  je dobil dvoboj proti Bar bazi Bad boys iz Logarovec s 17:0.  Predzadnje 13.   kolo v ligi bo na programu  v petek 10.marca.

V zaostalem srečanju 10. kola v pomurski košarkarski ligi  je Košarkarsko društvo Nona v Murski Soboti premagalo Prleški študentski klub Ljutomer  z rezultatom 99:77. Za soboške košarkarje so največ točk  k zmagi prispevali: Tadej Horvat 37, Tomaž Novak 20 in Gregor Ficko 17 točk; pri Ljutomerčanih  sta se odlikovala Matej Nemec z 29.točkami in Jernej Copot z 19.točkami. Na lestvici vodi Nona z 20.točkami, Sistemorg iz Beltinec ima 17 točk in Prleški študentski klub Ljutomer 16 točk.

Na 24. mladinskem državnem prvenstvu v šahu se med  207. šahisti  na Ptuju dobro držijo tudi pomurski šahisti. Po srednih dvobojih je v moški konkurenci  zbral 5 točk Amadej Kastelic in 4,5 točke Mak Kovač; ženski konkurenci pa je Ema Lukač zbrala 5 točk, Alina Lukač in Vita Kušej Kološa pa imata po tri točke in pol.

Danes ob  18.uri bo v Domu Kulture v Ljutomeru 47. razglasitev najboljših športnikov, športnic in ekip  Športne veze Ljutomer za športne dosežke v letu 2016.  O rezultatih bomo na Murskem valu poročali že v naših naslednjih informativnih oddajah.