V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

25 marca 2018 Šport


Judo klub Klima center Tratnjek Beltinci in Judo zveza Slovenije sta v soboto v Zeleni dvorani v Puconcih pripravila dve posamični državni prvenstvi na katerih je skupno nastopilo 316 judoistov. Med mlajšimi kadeti in kadetinjami je skupno nastopilo 185 judoistov in judoistk iz  30 klubov. Med pomurskimi judoisti sta med  mlajšimi kadeti postala državna prvaka Miki Zmazek iz ljutomerskega Partizana in Luka Denša iz Kluba borilnih veščin Lendava. Tretja mesta pa so si priborili: Nejc Škerget iz Ljutomera, Blaž Küplen iz Murske Sobote in Aljoša Marič iz Kluba borilnih veščin Lendava. V konkurenci mlajših kadetinj so postale državne prvakinje: Sara Vrbančič, Zaja Munda in Evelin Munda vse iz  ljutomerskega Partizana, druga je bila Kaja Baler iz Beltinec tretje pa so bile: Katarina Ivezič  in Diana Šterman iz Ljutomera ter  Melisa Božič iz Judo kluba Lendava.

 

Med člani in članicami je  skupno nastopilo 131 judoistov iz 31 klubov. Med člani je osvojil naslov državnega prvaka v svoji kategoriji Adrian Gomboc iz Rakičana, ki zdaj nastopa za Bežigrad, drugi je bil v svoji kategoriji  Patrik Vojsk iz Ljutomera .Tretja mesta pa so si priborili: Narsej Lackovič iz Ljutomera, Aleksander Ferenčak iz Bakovec, član Judo kluba z dežele Sankaku iz Celja, blizu medalje na četrtem mestu pa je bil Jon Jerebic iz Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci. Med članicami pomurskih judoistk ni bilo, med dobitnicami   medalj, odlično pa je svoj  nastop opravila   v svoji kategoriji Tina Trstenjak  iz celjskega judo kluba olimpijska, svetovna in evropska prvakinja v judu.

V 18.kolu v prvi »B« državni kegljaški ligi za člane je v Radencih ekipa Radenske iz Murske Sobote kar z 8:0 premagala Kočevje. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 580, Mladen Emeršič 575 in Miko Steržaj 574 kegljev. V ženski konkurenci prve »B« slovenske kegljaške lige je  Radenska  igrala proti ekipi Trebnjega 4:4. Za Radensko so največ kegljev podrle:  Sonja Tibaut 532, Marika Kardinar 529 in Cvetka Štiberc 509 kegljev.

Na 26. državnem prvenstvu v tradicionalnem karateju v Rušah so bili uspešni tudi prekmurski klubi. Karate klub Tromejnik iz Kuzme je bil tretji, Gornji Petrovci so bili šesti in Cankova osma.V katah so naslove državnih prvakov osvojili: Matic Novak  z Gornjih Petrovec, Renej Fujs in Emilija Malena Martinuzzi oba iz Tromejnika, Hana Husar  iz Cankove ter moštveno v katah Gornji Petrovci v postavi: Maja Sukič, Nastja Potočnik in Nisa Čahuk. Druga mesta so zasedli:  Vladimir Januš, Renej Fujs in Clarisa Rošker vsi iz Tromejnika,  moštveno v katah med starejšimi dečki  Tromejnik v postavi: Renej Fujs, Vladimir Januš in Luka Pavlinjek ter mladinke Gornjih Petrovec v postavi: Tanisa Lovenjak, Maša in Maja Sukič. Med članicami so bile moštveno tretje tekmovalke Tromejnika: Clarisa Rošker, Nastja Potočnik in Timotej Koležnik.  Na tretje mesto v katah pa so se uvrstili: Luka Pavlinjek iz Cankove, Vladimir Januš iz Tromejnika in Nastja  Potočnik iz Gornjih Petrovec.V borbah  so na državnem prvenstvu v tradicionalnem karateju v Rušah zmagali: Clarisa Rošker v dveh kategorijah in Timotej Koležnik oba iz  Tromejnika. Drugo mesto sta si priborila: Renej Fujs in Tamara Šlemer oba iz Tromejnika.  Tretja pa sta bila še  v absolutni konkurenci Timotej Koležnik in Tamara Šlemer  iz Tromejnika.

V Kidričevem  je   421 strelcev sodelovalo na 27. državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško za tekmovalce stare do 17 let; , najbolje kar s tremi državnimi naslovi  in enim naslovom državnega podprvaka  so se odrezali mladi  strelci Športno strelskega društva Murska Sobota.Med mlajšimi pionirji je z zračno puško  postal državni prvak Mišo Hari iz Murske Sobote s 189.krogi,kar je novi državni rekord. Med pionirji  posamično je bil drugi  Timotej Plahut iz Murske Sobote,  Tišinčani   so  moštveno v postavi: Marko Ribaš, Aljaž Novak in Rene Žižek osvojili tretje mesto.  V konkurenci kadetinj  so tretje mesto osvojile strelke Jezera iz Dobrovnika v postavi: Melani Ferencek, Laura Podgoršek, in Saša Gavrič.V kadetski konkurenci je  med strelci postal državni prvak  Jure Sočič iz Murske Sobote, drugi je bil Tjan Kazar s Tišine. Moštveni državni naslov med kadeti v streljanju z zračno puško so osvojili člani Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Simon Farkaš in Blaž Makari z novim državnim rekordom 1190,7 krogov, državni podprvaki pa so člani Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine v postavi: Tjan Kazar, Tadej Kuhar in Iztok Rebrica.

V 4.kolu prve državne odbojkarske lige je v modri skupini aktualni državni prvak ACH Volley iz Ljubljane v Murski Soboti pred 500 gledalci  brez posebnih težav premagal zdesetkano ekipo Panvite Pomgrada s 3:0. Za  soboške odbojkarje je največ točk zadel Aljoša Bogožalec 18; pri ACH Volleyu pa se je odlikoval nekdanji igralec soboške ekipe Uroš Pavlovič s 14. točkami.V pomurskem  derbiju  18.kola 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  so v Murski Soboti Radenci premagali II. ekipo Panvite Pomgrada s 3:0. Za Radence so največ točk zadeli: Blaž Ajlec, Primož Horvat  in Nik Škrjanec  vsi po 7; pri soboških odbojkarjih pa so zadeli največ točk: Marko Stvarnik 7, Val Krajcar  in Miha Žali  pa po 5 točk.

V 21.kolu 2. vzhodne slovenske odbojkarske lige  je Ljutomer premagal Braslovče s 3:0, Ptujčanke vodilne na lestvici, za katere igrajo tri Prekmurke ,so  premagale S Volley iz Vuzenice s 3:0.  V 21.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  je Turbina v Selnici premagala Muranio iz Lendave s 3:0, Sobočanke, ki vodijo  na lestvici   so v Šoštanju premagale Kajuh Šoštanj s  3:1. Za Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Pia Puklavec, Barbara Horvat in Kaja Marton po  8 ter Pia Krajcar  in Katja Saje po 7 točk.

cof

 

V 18.kolu  2. slovenske rokometne lige je v Radencih v pomurskem derbiju soboško Pomurje premagala radgonski Arcont z rezultatom 24:23. Za  Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 5 ter Boštjan Štefanec, David Ketiš in Tine Podlunšek po 3 zadetke; pri Pomurju  je dosegel Gregor Gregorec 8 zadetkov, Mitja Kozelj 7 in Boštjan Žižek Cvetko tri zadetke.V  3. slovenski košarkarski ligi vzhod je Radenska v gosteh premagala Janče z rezultatom 76:70. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Tilen Kukel 19, Mitja Gomboc 18, Nejc Juteršnik 16 ter Marko Kukel in Slaviša Mirović po 10 točk.

V 20.kolu v drugi slovenski nogometni ligi je  včeraj  Tabor v Sežani premagal Veržej s 3:0.  Tekma med Muro in Nafto  bo v soboški Fazaneriji  popoldne  ob 15.uri, tekmo pa bomo z občasnimi javljanji spremljali tudi na Murskem valu.

V 16.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so včeraj igrali takole:  Čarda Martjanci – Črenšovci 1:4, Grad – Hotiza 3:0, Radgona – Radenska Slatina 0:0, Polana – Tromejnik Kuzma 3:0,  Odranci – Turnišče 6:0 in Avto Rajh Ljutomer – Bogojina 3:1.

Na hitropoteznem, šahovskem turnirju v Ormožu je med 21. šahisti zmagal Mitja Skok s Ptuja drugi je bil Silvester Puntigam iz Gornje Radgone oba sta zbrala po  6 točk, tretji pa je bil Janko Brunčič iz Ljutomera, ki je zbral 5 točk.