Domov

Šport in šah

31 marca 2018 Šport


V zadnjem kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so v Murski Soboti odbojkarice Sobote   v derbiju kola   pred 150 gledalci  premagale drugo uvrščeno  ekipo Turbine iz Selnice ob Dravi z rezultatom 3:1 in povsem zasluženo zasedle prvo mesto in se tako uvrstile v drugo slovensko odbojkarsko ligo. Za soboške odbojkarice so največ točk k zmagi prispevale:  Katja Saje 19, Anja Kolmanič 10, Ana Babič 9, Pia Pukl 6 in Tjaša Marok 5 točk. Več o derbiju bomo  poročali na Murskem valu v nedeljskem športnem popoldnevu.

V  22. kolu  druge  vzhodne slovenske odbojkarske  lige za članice so odbojkarice Ljutomera po taktirko trenerja Andreja Tota v Zrečah premagale ekipo Swatycometa z rezultatom 3:2.  Čeprav so Ljutomerčanke v dvoboju vodile z 2:0  pa je gostiteljicam uspelo izid izenačiti na 2:2 in v petem nizu so bile znova boljše Ljutomerčanke s 15:10. Naslov prvaka so osvojile Ptujčanke s tremi Prekmurkam in trenerjem Bojanom Novakom, ki so zbrale 60 točk, Ljutomerčanke na petem mestu pa imajo 40 točk kar pa je dovolj za novoustanovljeno prvo »B« slovensko odbojkarsko ligo.

V 5. kolu modre skupine prve slovenske odbojkarske lige za člane je  državni prvak ACH Volley v Ljubljani premagal Salonit Anhovo iz Kanala z rezultatom 3:0. Za ljubljanske odbojkarje je k zmagi 8 točk  prispeval   Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, ki si je tako sam pripravil darilo za rojstni dan, ki   ga je praznoval  v tem  tednu.  Odbojkarji ACH Volleya in Calcita iz Kamnika so se neposredno uvrstili v polfinale državnega prvenstva, soboški odbojkarji  bodo morali v četrtfinalu na poti do polfinala dvakrat premagati odbojkarje Maribora, prva tekma bo v Mariboru četrtega aprila.

Na 18.  malem kraškem maratonu v Sežani je bil tudi rekreativni tek na 10,4 km dolgi progi, kjer je med 540 tekačicami Andreja Gorčan iz Černelavec članica Jani teama iz Murske Sobote osvojila deveto mesto v času 49,27. V Radencih bo letošnji 38. mednarodni maraton treh src na programu  v soboto 19. maja. Danes imajo Radenčani skupno za vse teke prijavljenih že 1036 tekačev. Letos bo v Radencih štel veliki maraton na 42 km dolgi progi tudi za državno prvenstvo.

Na 16. mednarodnem tekmovanju v športnem karateju za pokal Žalca so med 329 karateisti  bili uspešni tudi karateisti iz Gornje Radgone in Radenec.  Med radgonskimi karateisti  je v kastah prvo mesto med mladinci osvojil Blaž Klobasa, v katah pa je bila zmagovalka med veterankami v kategoriji nad 35 let  starosti Natalija Muhič. Med Radenčani   je  med kadeti v borbah v kategoriji do 57 kg zmagal Nejc Skotnik, med najmlajšimi tekmovalkami v kategoriji malčic  je bila v borbah do 30 kg zmagovalka Nika Hraščanec.

Lendavčan Beno Misja je sodeloval na dveh državnih turnirjih v Ljubljani v taekwondoju. Na prvem turnirju je  v finalu premagal Jako Plohla iz kluba Chagi iz Ljubljane z rezultatom 7:1. Na drugem turnirju  je bil Misja  v finalu boljši od Miloša Djordjića iz Kluba Dragon iz Ljubljane z rezultatom 20:5.

Na evropskem prvenstvu v pospešenem šahu v Tblisiju v Gruziji med 76.  šahistkami iz 16 držav nastopa za slovensko reprezentanco tudi Ljutomerčanka Barbara Skuhala, članica Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.  V dosedanjih petih kolih je Skuhalova premagala domačinko Ekaterino Tipia, remizirala pa je proti poljski velemojstrici Moniki Socko in proti  Gruzijki Eleni Tsotsonovi.

Na  11. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal  Silvester Puntigam s šestimi točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Gregor Vohl s štirimi in na tretje Anton Bukošek z dvema točkama.