Domov

Šport in šah

2 aprila 2018 Šport


Na dirkališču Orechova Poton na Slovaškem  so na mednarodni kolesarski  dirki sodelovali člani Športnega društva Team Turbo Tropovci. Na 100 km dolgi krožni progi so tropovski kolesarji dosegli solidne rezultate. Najbolje se je odrezal v starostni kategoriji od 40 do 49 let starosti Dušan Hajdinjak, ki je zasedel drugo mesto, v tej kategoriji je bil Bernard Omar sedmi, Radovan Rac pa se je uvrstil na 12. mesto. V starostni kategoriji od 19 do 39 let je bil Goran Salavec deseti. V skupni uvrstitvi je  bil Dušan Hajdinjak osmi, Goran Salavec 13., Bernard Omar 37. in Radovan Rac 48.

Na prvi letošnji dirki državnega prvenstva v motokrosu na 1500 metrov dolgi progi v Prilipah pri Brežicah je na težavni progi v kategoriji do  85 ccm nastopil tudi Anej Ilić iz Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote.  Na uvodni dirki nove sezone je Ilič zbral skupno 38 točk in se uvrstil na odlično tretje mesto.

V  24 .kolu  ruske  nogometne premier lige  sta Ural iz Jekaterinburga in Rubin iz Kazana igrala 1:1. Za ekipo Urala je vseh 90 minut tekme igral tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote.  Na lestvici vodi Lokomotiva iz Moskve, ki ima  49 točk, Ural na osmem mestu je zbral 29 točk in Rubin na devetem 28 točk.

V 30.kolu prve ciprske nogometne  lige  je Pafos utrpel nepričakovan poraz od zadnje ekipe  na lestvici Olympiakosa  kar s 3:0.  Za Pafos je  vseh 90 minut igral nekdanji igralec Mure in Maribora  Erik Janža iz Puževec. Ekipa Pafosa je zdaj v ligi za obstanek na predzadnjem mestu.

V 19.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige je Celje premagalo Muro z rezultatom  4:2. Za Muro sta dosegla zadetka: Aljaž Antolin in Nejc Benko. Mladinci Mure pa so bili v mladinski ligi  poraženi od Celjanov z rezultatom 3:0.

Novi selektor slovenske ženske nogometne reprezentance  Borut Jarc, ki je nasledil Lendavčana Damirja Roba, je za  kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2019 v Franciji  povabil 22  igralk.  Med igralkami so tudi štiri nogometašice Ženskega nogometnega kluba  Telemach GMT Beltinci: Zala Meršnik, Špela Rozmarič, Anja Prša in Špela Kolbl. Povabljeni sta tudi dve nekdanji nogometašici beltinskega kluba Manja Rogan ,ki zdaj igra za Olimpijo in Mateja Zver članica avstrijskega St. Pőltna. Slovenske igralke čaka prva tekma  proti  Islandiji v petek 6. aprila ob 17.uri  v Lendavi nato pa bo v torek 10.aprila v Domžalah še tekma med Slovenijo in Nemčijo. Reprezentantke se bodo  zbrale jutri v hotelu Radin v Radencih.

V reprezentančnem premoru  v prvi slovenski ženski nogometni ligi so  igralke Telemacha GMT Beltinci na razmočenem igrišču v Bratoncih z mešano ekipo z mladinkami gostile kadetsko  nogometno ekipo Gerolfinga iz Nemčije in jo premagale kar s 17:0. Za Beltinčanke  so dosegle zadetke: Nina Kajzba 5, Anja Prša in Špela Kolbl po 4 ter dva Tjaša Nemec  in po enega Ema Horvat in Špela Rozmarič.

V gruzijskem Tbilisiju  je bilo končano   letošnje evropsko prvenstvo v šahu za članice.  V zadnji tekmovalni disciplini, v hitropoteznem šahu, je Ljutomerčanka Barbara Skuhala, članica Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote,    v 13 dvobojih  sedemkrat zmagala,  enkrat remizirala in petkrat izgubila kar jo je s 7, 5 točkami uvrstilo na solidno 25. mesto kot najbolje uvrščeno slovensko šahistko.  Na evropskem prvenstvu je v hitropoteznem šahu sodelovalo  77 šahistk iz 16 držav.