Domov

Šport in šah

3 aprila 2018 Šport


Na tradicionalnem velikonočnem turnirju v bowlingu je v soboškem Maksimusu sodelovalo 21 tekmovalcev in tekmovalk. V ženski konkurenci je bila najboljša, tudi od članov,  in je  zmagala Sidonija Štampar, ki je podrla  949 kegljev, druga je bila Jožica Kőnye z 832. keglji in tretja Tanja Šendlinger s 796. podrtimi keglji.  Med člani je zmagal  Marjan Časar, ki je podrl 906 kegljev, drugi je bil Dušan Radakovič  z 904. keglji in na tretje mesto pa  se je uvrstil Tibor Kőnye, ki je podrl 882 kegljev.

Na  velikonočni kolesarski dirki  za nagrado Gornjega Kneginca na Hrvaškem je med mlajšimi mladinci na 39 km dolgi progi  osvojil tretje mesto Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci pod taktirko trenerja Slavka Vukana.  Na dirki je skupno   tekmovalo okrog 100 kolesarjev  iz Hrvaške in Slovenije, Jablanovec pa je letos prvič nastopil v višji starostni kategoriji med mlajšimi mladinci. V Tropovcih  se te dni  že pripravljajo za nedeljski kolesarski maraton za  9. pokal Občine Tišina.

V prvi etapi  kolesarske dirke  svetovne serije  po Baskiji  v Španiji  je na 162 km dolgi progi nastopil tudi tropovski kolesar Simon Špilak, ki nastopa za rusko ekipo Katjuše. Špilak je na dirki bil z zaostankom minute in 12 sekund za zmagovalcem drugi najbolje uvrščeni slovenski  kolesar, ki je zasedel 32. mesto. Najboljši slovenski kolesar je  bil v uvodni etapi   Primož Roglič, ki je bil drugi. Danes imajo kolesarji po Baskiji na programu drugo etapo dolgo 152 km.

Na Otočcu se je včeraj začelo 16. prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu na katerem sodeluje 266 igralcev in igralk iz 39 držav, prvenstvo pa bo trajalo do petka 6. aprila. Prvi dan prvenstva so nastopili tudi trije pomurski igralci. Med igralci do 21 let starosti je  enkrat zmagal in dvakrat izgubil Damjan Zelko, Luka Norčič oba iz Keme pa je utrpel dva poraza. Med člani je Jan Žibrat  član Sobote utrpel poraz v uvodnem nastopu.

Včeraj je bil izjemno bogat tudi nogometni program.

V zaostalem srečanju  3. slovenske nogometne lige, vzhod je Lušt  Beltinci pod taktirko  začasnega  trenerja Andreja Pozderca premagal  Bogojino, ki jo vodi trener Štefan Ivanič  z rezultatom 2:1. Za Beltince je dosegel oba zadetka Rok Ropoša, vodilni zadetek pa je dosegel za Bogojino   v 60. minuti Nejc Černela. Po nepopolnem kolu vodi Polana z 41. točkami pred Odranci, ki imajo 40 točk s in tekmo manj, Beltinčani  so na tretjem mestu s 37.točkami, Bogojina  ima na 13. mestu  13 točk.

V zaostalih tekmah 13.kola prve  soboške medobčinske nogometne lige  pa so igrali takole:  Aqua Ižakovci – veterani Mure 1:1, Goričanka Rogašovci – Hodoš 2:1 in Križevci v Prekmurju  – Serdica Kleparstvo Šinko  0:0. Na lestvici vodijo Bakovci, ki imajo 30 točk pred Križevci z 28, in Goričanko, ki ima 27 točk.

V 12.kolu prve lendavske medobčinske nogometne lige  pa so igrali takole: Olimpija Dolga vas – veterani Nafte 1:1, Dobrovnik – Mostje  4:2 in Nedelica  Bistrica 3:0. Na lestvici vodi Dobrovnik, ki ima 29 točk, sledita pa Bistrica in Nedelica, ki sta zbrala po 22 točk.

Na 24. velikonočnem šahovskem turnirju v Sladkem Vrhu je med  44. šahisti zmagal velemojster Robert Zelčić iz Šahovskega društva Šentjur, ki je zbral 9 točk in pol. Na odlično peto mesto se je uvrstil Denis Gjuran iz Dokležovja, član Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote , ki je zbral  v izjemno močni konkurenci,   šest točk in pol.