Domov

Šport in šah

7 aprila 2018 Šport


V Lendavi je včeraj 500 gledalcev spremljalo žensko kvalifikacijsko nogometno tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Franciji. Pomerili sta se reprezentanci Islandije in Slovenije, zmagala je Islandija z 2:0,  zadetka pa sta dosegli: Gunnhildur Jonsdotir v 15. in Rakel Honnnudottir v 37. minuti tekme. Za slovensko izbrano vrsto so igrale tudi Beltinčanke Zala Meršnik, Špela Rozmarič in Špela Kolbl, v drugem polčasu pa je igrala še Sobočanka Manja Rogan, zdaj članica Olimpije. V reprezentanci je zaradi poškodbe manjkala kapetanka Mateja Zver. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala v torek  v Domžalah proti reprezentanci Nemčije.

Mladi nogometaši Nafte, starostne kategorije U  13,  so sodelovali na drugem mednarodnem  turnirju Akademije  Ferenca Puškaša  v kraju Felcsutu na Madžarskem  in med  zamejskimi ekipami zasedli peto mesto.  Nafta je na turnirju odigrala tri srečanja. Po dveh porazih proti ekipi Dunajska sreda in Akademiji Ferenca  Puškaša  so v tekmi za peto mesto mladi Lendavčani premagali Bačko Topolo iz Srbije z rezultatom 3:1.

V predzadnji etapi mednarodne kolesarske dirke po Baskiji v Španiji je  na 164 km dolgi progi znova blestel Trboveljčan Primož Roglič, ki je bil drugi  in tako  potrdil svoje vodstvo v skupni uvrstitvi po petih etapah. Tropovčan Simon Špilak tokrat ni bil razpoložen in je na dirki zasedel šele 86. mesto, po petih etapah   je Špilak na  61. mestu. Dirka v Španiji se danes končuje  s 122 km dolgi etapo.

Na tekmovanju v judu za pokal Novega mesta danes sodelujejo tudi pomurski judoisti. Iz Kluba borilnih veščin iz Lendave so nas obvestili, da so v kategoriji do  12 let starosti  skupno osvojili tri medalje. Med mlajšimi dečki je v kategoriji do 46 kg zmagal Rok Mujdrica, Štefan Bogdan pa je bil tretji v kategoriji do 35 kg. Med mlajšimi deklicami je bila druga v kategoriji do 40 kg Veronika Horvat.

V 8. kolu prve slovenske ženske košarkarske lige so v Mariboru  igralke kranjskega Triglava, ki so druge na lestvici ,  premagale  igralke  Maribora z rezultatom 73:45. Pri Mariborčankah igrata tudi dve pomurski košarkarici,  Simona Kuzma je na tekmi proti Triglavu zadela 13 točk, Tina Cvijanović pa je tokrat zadela 9 točk.

V  5. kolu 3. slovenske košarkarske lige, vzhod v borbi za obstanek v ligi  so košarkarji Radenske Creativa sinoči v Murski Soboti doživeli poraz od Nazarij z rezultatom 84:72. Soboški košarkarji so dobili le tretjo četrtino z rezultatom 16:10 kar pa je bilo premalo za boljši rezultat v srečanju.

V  Ravenski ligi v malem nogometu na Tišini je v ligi za prvaka vodilna Krajna premagala  Kupšince s 4:2, drugi na lestvici Borejci so   premagali Dobel iz Rankovec s 5:4 tretji na lestvici černelavski  Vivat pa je  je igral 1:1 proti ekipi Mister baby  iz Gederovec. V ligi za obstanek je vodil Krog premagal Satahovce kar s 6:0. Druga na lestvici ekipa Tropovci/Tišina pa je tesno  s 4:3. premagale Petanjce, ki  so tretji na lestvici.

Na šahovskem turnirju Štajerske kadetske lige v Mariboru je med 15 letniki zasedel prvo mesto Jaka Kočar, ki je zbral 6 točk, na  sedmo mesto se je uvrstil Rene Žižek oba iz Osnovne šole Tišina, ki je zbral štiri točke. Na 13. mesto se je uvrstil Nejc Hanc iz Osnovne šole Sveti Jurij na Goričkem s tremi točkami in pol. Jutri ob 9.uri bodo pomurski šahisti zbrani v gasilskem domu v Lipi na 6.  mednarodnem konec tedenskem šahovskem turnirju.