Domov

Šport in šah

9 aprila 2018 Šport


Na 9. mednarodni kolesarski dirki za pokal Občine Tišina je v Tropovcih, v organizaciji tropovskega kolesarskega kluba sodelovalo kar 235 kolesarjev iz Hrvaške , Srbije in Slovenije. Največ uspeha so imeli na dirki člani Športnega društva Team turbo Tropovci , ki so zbrali štiri medalje. Med amaterji M je zmagal Klemen Polajnar, med masterji D je bil najhitrejši Dušan Hajdinjak pred  Dominikom Ketišem, med masterji C pa je bil drugi Bernard Omar. Med  tekmovalci Kolesarskega kluba Tropovci ,ki je odlično pripravil dirko, je Luka Jablanovec med mlajšimi mladinci zasedel 11. mesto.

V Murski Soboti so sinoči odbojkarji Panvite Pomgrada pred 350 gledalci v tretji četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva premagali Maribor z rezultatom 3:0 in se s skupnim izidom 2:1 uvrstili v polfinale končnice državnega prvenstva. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Aljoša Bogožalec 14, Jakob Rojnik 12, Gorazd Flisar 11 in Andrej Grut 8 točk. Prvo polfinalno tekmo državnega prvenstva bodo odbojkarji Panvite Pomgrada igrali  že v sredo ob 20.uri zvečer v Murski Soboti  proti aktualnim državnim prvakom odbojkarjem ACH Volleya iz Ljubljane.

Na 16. državnem prvenstvu  v showdownu  – namiznem tenisu za slepe in slabovidne  na Okroglem  je v posamični konkurenci Aleksander Sabo iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih  Murska Sobota osvojil drugo mesto in naslov državnega podprvaka.  Moštveno je soboška ekipa v postavi: Aleksander Sabo, Ciril Kavaš in Tomaž Detelbach osvojila tretje mesto.

Na reki Savi od Medvod do Tacna je bila izbirna tekma za sestavo slovenske reprezentance v kajaku in kanuju ma divjih vodah. Odlično se je uvrstila Brina Novak  iz  Kajak kanu tijma Prekmurje iz Bakovec, ki je v kajaku enosedu  v mladinski konkurenci zasedla drugo mesto. Brino Novak čakajo  še tri izbirne tekme za nastop v slovenski reprezentanci, ki bo sodelovala  na evropskem prvenstvu, ki bo  od 2. do 5. avgusta na reki Treski v Makedoniji.

V organizaciji Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote je bilo  na strelišču v Rakičanu na programu drugo kolo slovenskega pokala v trapu. Med 30. strelci je zmagal Ivo Kompan iz Ilirske Bistrice, Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač je bil šesti, Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone pa je bil deseti. Med mladinci je zmagal Rene Maček  doma iz Bodonec član soboškega strelskega društva.

V 13.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so bili doseženi naslednji rezultati:  Teleing Razkrižje – Čarda Martjanci 1:1, Tešanovci – Meteor Melinci 5:1, Dolnja Bistrica – Sobota 5:3 in Klub malega nogometa mladi Odranci – Trnje 2:8. Na lestvici vodi Trnje z 28.točkami pred Dolnjo Bistrico, ki ima 24 točk in Tešanovci ,ki so zbrali 19 točk.

Na 6. mednarodnem konectedenskem šahovskem turnirju v Lipi je med 32. šahisti zmagal Mariborčan Darko Supančič, član mariborskega Branika, drugi je bil Tomislav Gruškovnjak oba pa sta zbrala po 8 točk. Na tretje mesto se je uvrstil Denis Gjuran s šestimi točkami in pol, četrti je bil Mitja Kovač  in peti Fabijan Marič Vild, vsi iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote, oba pa sta    zbrala  po 6 točk.