Domov

Šport in šah

10 aprila 2018 Šport


V 25. kolu ruske premier  nogometne lige je Ural iz Jekaterinburga v gosteh igral proti ekipi Tosna 2:2. Za ekipo Urala je igral celo tekmo tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote. Na lestvici vodi Lokomotiva iz Moskve z 52. točkami, na  9. mestu je med 16. ekipami Ural, ki ima 30 točk.

V finalu  mednarodnega teniškega turnirja  v ameriškem Charlestonu je  v ženskih dvojicah Velenjčanka Katarina Srebotnik   z Rusinjo Alo Kudrjavcevo premagala dvojico Andreje Klepač , ki je članica Teniškega kluba Murska Sobota , s soigralko Mario Jose Martinez iz Španije v nizih dvakrat s 6:3.

Na Brdu pri Kranju je bila  skupščina Zveze nogometnih trenerjev Slovenije na kateri  je sodelovalo 27 delegatov,  ki  so ugodni ocenili delo slovenske trenerske organizacije.  Ob koncu skupščine  so podelili tudi priznanja najzaslužnejšim trenerjem. Iz soboške trenerske organizacije  je dobil priznanje  zaslužnega  člana Bojan Jančar,  naslov častnega člana so podelili Jožefu Husarju, plakete Zveze nogometnih trenerjev pa so dobili: Silvo Pugelj, Marjan Rajbar in Milko Štelcer. Iz lendavske trenerske organizacije je dobil priznanje kot zaslužni član Franc Hanč.

V  8.kolu pomurske  upokojenske lige v vrtnem kegljanju  za člane  so Mačkovci premagali  vodilne Puconce s 494:464, Kobilje je bilo boljše od Bodonec s 427:416, Murska Sobota pa je premagala Beltince s 512:425. Na lestvici vodijo Puconci pred Mačkovci in Bodonci. Med posamezniki se je odlikoval Peter Sovjak iz soboškega društva, ki je podrl 112 kegljev.  V ženski konkurenci  so bili doseženi tile rezultati: Mačkovci – Puconci 472:553, Kobilje – Bodonci 468:424 in Beltinci – Murska Sobota 402:454. Posamično je  bila najboljša Anica Fartek iz Puconec, ki je podrla 119 kegljev. Na lestvici pa vodijo  med ženskami Puconci pred Kobiljem in Bodonci.

Modelarski klub Ftič iz Mlajtinec je na vzletišču Marič pri Martjancih pripravil državno prvenstvo letalskih modelarjev z modeli na pogon z gumo  in  z omejenim časom delovanja.  Naslov državnega prvaka v kategoriji F  l C je osvojil Vladimir Sućev iz Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote. V kategoriji F l C pa je Damjan Meolic iz Modelarskega kluba Ftič iz Mlajtinec zasedel nehvaležno četrto mesto.

V 13. kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu so igrali  takole: Spodnja Ščavnica  Črešnjevci 1:4, Stavešinci – Očeslavci 0:3, Lomanoše – Šenekar  Spodnji Ivanjci   14:1, Tiha voda Gornja Radgona – Podgrad 4:2, Kapela – Garfield  Lutverci 2:2  in Bar Golob Lokavec – Sirjaki  Mele 3:1. Na lestvici vodi Kapela pred Lomanošami obe ekipi imata po 31 točk tretja  je Tiha voda iz Gornje Radgone ,ki ima 22 točk.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote je   v Murski Soboti  pripravilo šahovsko simultanko na kateri se je deset šahistov kluba pomerilo z mednarodnim šahovskim mojstrom in predsednikom Šahovskega društva Radenska Pomgrad Štefanom Ciganom. Med udeleženci simultanke je le Jaka Kočar iztržil remi proti predsedniku društva;  ob tej priložnosti so mladi šahisti zvedeli tudi  za vrsto napak,. ki jih delajo med šahovsko igro tako, da je bilo na šahovski  simultanki združeno prijetno s koristnim.