V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

11 aprila 2018 Šport


Na članskem  državnem prvenstvu v rokoborbi grško rimskega sloga v Lenartu  so soboški rokoborci osvojili tri naslove državnih prvakov.  V kategoriji do 63 kg je osvojil naslov državnega prvaka Nikola Šimunković, v kategoriji do 72 kg je zasedel prvo mesto Luka Gumilar, v kategoriji do 87 kg pa je osvojil naslov državnega prvaka Klemen Podgorelec. Druga mesta med člani Rokoborskega društva Murska Sobota pa so si priborili: David  Öri v kategoriji do 67 kg,  Nejc Gomboc  v kategoriji do  77 kg in Niko Ficko v kategoriji do 130 kg.

Slovenska ženska članska nogometna reprezentanca je včeraj v kvalifikacijski tekmi, za   nastop na svetovnem prvenstvu leta 2019,  v  Domžalah gostila  dvakratne svetovne in osemkratne evropske prvakinje reprezentanco Nemčije in utrpele poraz z rezultatom 4:0. Na tekmi je vratarka Zala Meršnik iz Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci ubranila strel iz 11 metrovke. Za slovensko izbrano vrsto so igrale še: Špela Kolbl, Špela Rozmarič in Kaja Korošec ter Sobočanka Manja Rogan, ki je zdaj članica ljubljanske Olimpije.  Na lestvici  v 5. kvalifikacijski skupini vodi Nemčija s 15.točkami, Slovenija na četrtem mestu  ima tri točke, naslednjo tekmo bo Slovenija igrala 7.junija v gosteh proti  reprezentanci Ferskih otokov.

V madžarskem kraju Telki je slovenska ženska nogometna  reprezentanca U – 19  v elitnem delu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu izgubila še tretjo tekmo proti Švedski z rezultatom 2:1. Edini zadetek za slovensko izbrano vrsto je dosegla Sara Agrež igralka Radomelj. V kadru  slovenske reprezentance  so bile na Madžarskem tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci Sara Makovec, ki je bila kapetanka ter Tinkara  Frangež in Vita Šiftar.

Slovenski nogometni sodnik Koprčan Damir Skomina bo  v četrtek zvečer ob 21. 05 s svojo ekipo delil pravico na povratni četrtfinalni nogometni tekmi lige Evropa med Salzburgom in Laziom, tekma  bo na Red Bull Areni v Salzburgu, ki sprejme okrog 30.000 gledalcev.  Nalogo pomočnika bo opravljal  nogometni sodnik Robert Vukan iz Gornje Radgone, član soboške sodniške organizacije.

V Lendavi je bil  tretji državni turnir  v badmintonu za igralce in igralke starostnih kategorij do 13 in 17 let. Med 132 igralci mladimi  igralci Badmintonskega kluba Mladost nisi prišli do medalj. Še najbolje se je med Lendavčani uvrstila med 13 letniki dvojica  Iva Koša in Kaja Litrop v dvojicah in Kaja Škraban in Maja Koman med 17 letnicami, ki sta se uvrstili ne četrti mesti. V Lendavi pa se že pripravljajo za mednarodno tekmo 13. Srebrna žogica Lendave, ki jo bodo Lendavčani pripravili od petka 20 do nedelje 22. aprila.

V 13. kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Šulinci – Isyp  Šalovci 5:0, Domanjševci –  Dolenci  9:2,  Gornji Petrovci –  Stanjevci  7:2, Hajduk Adrijanci –  Carioke Markovci 0:3, Lucova –  Inter Dolič 9:0, Pizzeria Kučan Križevci – Čepinci 7:2 in Srebrni breg Martinje – Neradnovci 0:3.  Na lestvici vodijo Neradnovci z 39.točkami pred Gornji Petrovci, ki imajo  31 točk.

Na članskem  mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju za mesec april je v Murski Soboti zmagal Denis Gjuran, ki je zbral 7 točk, drugi je bil Boris Kovač s šestimi točkami, na tretje mesto  se je uvrstil Danilo Hari, ki je zbral 5 točk. V soboto 14. aprila ob 11.uri  bo v soboški Diani Šahovski klub Radenska Pomgrad pripravil posamično državno prvenstvo mladih šahistov starih do 9 let.