Domov

Šport in šah

12 aprila 2018 Šport


V prvi polfinalni odbojkarski tekmi končnice državnega prvenstva  so sinoči aktualni državni prvaki odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane  pred 300 gledalci premagali Panvito Pomgrad z rezultatom 3:0. Za soboške odbojkarje so na tekmi zadeli največ točk: Aljoša Bogožalec 18, Jakob Rojnik 13, Gorazd Flisar 8 in Andrej Grut 5 točk; pri ACH Volleyu so dosegli največ točk: Petar Djirlić 16, Dmitrij Babkov 13, Matija Pleško  11 in Sobočanec v ekipi Ljubljančanov Uroš Pavlovič  6 točk. Druga polfinalna odbojkarska tekma bo v soboto 14. aprila  ob  16.uri v Ljubljani.

V zaostalem srečanju  19.kola v drugi slovenski nogometni ligi je  Nafta v Lendavi pred 350.gledalci premagala Tabor iz Sežane z rezultatom 3:1, ob polčasu je bil izid 1:1. Za Nafto je dosegel dva zadetka Marko Roginić enega pa je k zmagi dodal še Mateo Monjac, za Tabor je dosegel edini zadetek  Davor Škerjanec. Na lestvici vodi Mura s 56.točkami, Drava na drugem mestu jih ima 47 in Nafta z eno manj odigrano tekmo je na tretjem mestu zbrala 45 točk.

V zaostalem srečanju  17.kola v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod so Črenšovci pred 300 gledalci  presenetljivo  premagali vodilne Odrance  z rezultatom 3:2. Za Črenšovce, ki so na tekmi vodili s 3:0  je dosegel dva zadetka Saša Treska ter enega Nikolaj Biro; za Odrance pa sta bila strelca zadetkov: Patrik Raduha in Ivo Balalažic. Na lestvici vodijo Odranci s 43,točkami, druga Polana jih ima 42 in tretji Lušt Beltinci 40 točk.

Policijsko združenje IPA Štajerske je v Mariboru pripravilo prvo mednarodno  tekmovanje v bowlingu  na katerem je sodelovalo 10 ekip. Moštveno je zmagala ekipa Policijskega druženja IPA Murska Sobota v postavi:  Marjan Časar, Ladislav Bagladi in Tibor Kőnye, na četrto mesto se je uvrstila ekipa IPA Lendave v postavi: Aleš Šijanec, Gorazd Horvat  in Boštjan Bačič. V posamični konkurenci je zmagal Marjan Časar iz soboške policijske ekipe IPA, ki je podrl 216 kegljev.

Na  zadnjem mednarodnem turnirju strelske First lige v streljanju z zračno pištolo je na Ptuju med 12 ekipami zmagalo Strelsko društvo  Ptuj,  Turniščani so bili sedmi in Športno strelsko društvo Murska Sobota deveto.  Posamično je zmagal  Kevin Venta iz ormoškega Kovinarja, najboljši pomurski strelec je bil Marko Mlinarič na 17. mestu.   Po šestih turnirjih so moštveno zmagali Ptujčani, med  pomurski ekipami so bili  soboški strelci v postavi:  Simon Serdt, Matej Plahut in Tomislav Vrečič sedmi, Turniščani v postavi: Štefan Balaško, Avgust Horvat in Marko Mlinarič pa deveti. . Posamično je zmagal  Kevina Venta s Ptuja, med pomurskimi strelci je bil  najboljši  Marko Mlinarič uvrščen  na 17. mesto.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva Železničar v Ljubljani je med 35. šahisti zmagal Zdravko Vošpernik iz ljubljanskega šahovskega kluba s 11.točkami in pol. Na solidno peto mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz Šahovskega društva Rokada Lendava, ki je zbral 8 točk in pol.