Domov

Šport in šah

3 marca 2017 Šport


V Ajdovščini je bila povratna prijateljska pripravljalna nogometna tekma  reprezentanc U – 17 med Slovenijo in Belorusijo. Reprezentanca Slovenije je po vodstvu Belorusov ob polčasu v drugem polčasu dosegla dva zadetka in zmagala z rezultatom 2:1.  Oba zadetka za slovensko reprezentanco je dosegel Nik Prelec član Aluminija iz Kidričevega. Za slovensko izbrano vrsto je celo tekmo igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, zdaj član Nogometnega kluba Maribor. Slovensko reprezentanco čaka zdaj od 23. do 28. marca v Bosni in Hercegovini  elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

V 4. kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za člane je Panvita Pomgrad v gosteh premagala  Šempeter z rezultatom  3:1. Za soboške odbojkarje so na tekmi največ točk prispevali k zmagi:  Aljoša Bogožalec in Jakob Rojnik po 22, Jernej Detela 13 in Gorazd Flisar 6 točk; pri Šempetru  se je odlikoval z 21.točkami Danijel  Pokeršniik.  Odbojkarji Panvite Pomgrada bodo naslednjo prvenstvo tekmo igrali v Murski Soboti  jutri ob  17.30 proti novomeški Krki.

V  tretjem kolu tretjega dela prve slovenske košarkarske lige starostne kategorije U – 17 je Radenska Creativ v Slovenskih Konjicah premagala ekipo Konjic/ Zreče  z rezultatom 69:64. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali:  Jan Copot 34, Domen Siško 15 in Luka Pojbič Kovačič 12 točk; pri gostiteljih se je odlikoval z 32.točkami Jure Marzidovšek.

Na 24. državnem  mladinskem šahovskem prvenstvu  na Ptuju je bil včeraj predzadnji dan prvenstvu v standardnem šahu. Med pomurskimi šahisti je v starostni kategoriji deklet U – 10 na tretjem mestu Ema Lukač s petimi točkami, v moški konkurenci   je v starostni skupini U – 18   na petem mestu s tremi točkami in pol Luka Skuhala. Med ostalimi pomurskimi šahisti sta  kolo pred koncem na 8. mestu v svojih skupinah:  Amadej Kastelic in Jaka Meglič, vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad.