V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

13 aprila 2018 Šport


V Radencih se je včeraj začelo štiri dnevno 17. državno prvenstvu v elektronskem pikadu. Prvi dan prvenstva so igralci tekmovali v cricetu. Med člani je zmagal Damjan Pilinger iz Pikado kluba Mlinček, drugi je bil Marjan Šket iz Pikado kluba Špica  in tretji Denis Duh iz Pikado kluba Gabrijelov barček Ivanjkovci. Med članicami je postala državna prvakinja Mojca Mužič iz Pikado kluba Biškut, druga je bila  Jasmina Hartman iz Pikado kluba Čuk in tretja Nataša Kranjc iz Pikado kluba Pinocchio Ivanjkovci.  Prvenstvo   v  Hotelu Radin v Radencih  bo  trajalo v posamični in moštveni konkurenci do nedelje, skupno pa bo na njem sodelovalo 750 tekmovalcev.

Na mednarodnem namiznoteniškem prvenstvu Hrvaške, ki poteka v Zagrebu, je za slovensko  člansko reprezentanco nastopil tudi Jan Žibrat član Namiznoteniškega kluba Sobota.  ki sicer igra v tujini.  Žibrat je nastopil  v uvodnem srečanju proti Rusu Samilu Mutigulina, in  ga je premagal s 4:0 v drugem dvoboju  je bil Žibrat  poražen od Avstrijca Simona Pfeiferja s 4:3 in se tako ni uvrstil na glavni turnir saj je bil drugi v svoji kvalifikacijski skupini.

Na šestem pokalnem plesnem turnirju v modernih tekmovalnih plesih so bili v Ljubljani   zelo uspešni člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote, ki so osvojili štiri prva ,eno drugo ter dve tretji mesti. Prva mesta so si priplesali v disco dancu med deklicami Kiara Vodišek, med mladinkami Maja Ocvirk in med članicami Ema Turnšek.

V disco dancu med otroci je bila prva dvojica: Jana Trajanovska in Eva Horvat, med malimi  skupinami  v disco dancu pa je bila zmagovalna tudi Plesna skupina Zeko iz Murske Sobote. Na drugo mesto se je uvrstila  v  disco dancu  I. skupina mladincev Plesnega kluba Zeko, II. skupina mladincev pa je bila disco dancu tretja. Med posamezniki se je na tretje mesto v disco dancu med članicami  uvrstila Dunja Panič.

V zaostalem srečanju  17.kola v 3.slovenski nogometni ligi, vzhod je Hotiza premagala Rakičan z rezultatom 3:1, ob polčasu je bil  izid 0:0. Za  Hotizo je dosegel dva zadetka nekdanji igralec Nafte Roland Polaretzki enega pa je dodal še Roberto Skoliber; za Rakičan je dosegel  častni zadetek Rok Godvajs. Na lestvici vodijo Odranci, ki imajo  43 točk, Polana na drugem mestu jih ima 42, Hotiza je peta z 31.točkami, Rakičana na devetem mestu pa je zbral 16 točk.

Ribiška družina Lendava je ob Bukovniškem jezeru pripravila, kot uvod v letošnjo ribiško sezono,  tekmovanje za laskavi naslov ribiškega carja 2018. .  Na tekmi je sodelovalo kar 93 ribičev. Naslov ribiškega carja je osvojil Julian Lebar iz Lendave, ki je ulovil 2,82 kg težko ribo, drugi je bil Štefan Šandor   z 2,76 kg težko ribo in tretji Renato Gyerek z 2,50 kg težko ribo. V skupni uvrstitvi, po teži vseh rib,  je zmagal Štefan Šandor s 7,41 kg ulovljenih rib.

Na  13. šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntugam, ki je zbral 5 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Gregor Vohl s štirimi točkami, tretji pa je bil Dare Dvanajšček, ki je  zbral dve točki.