V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

14 aprila 2018 Šport


Mladi pomurski kolesar Žiga Horvat  star  šele 19 let,  doma iz Dankovec, nekdanji član Kolesarskega kluba Tropovci , ki je zdaj član Kolesarskega kluba Adria Mobil Novo mesto je v reprezentančni majici U – 23 nastopil na kolesarskih dirkah za pokal severa.  Na dirki v Belgiji na 191 km dolgi progi je med 176.kolesarji zasedel 17. mesto. V drugi tekmovalni preizkušnji  na kolesarski dirki po Flandriji je Žiga Horvat imel težave na progi saj 30 km pred ciljem padel,   a je na 169 km dolgi progi,  kljub temu zasedel 53. mesto.

Ljutomerski judoist Narsej Lackovič, član ljutomerskega Partizana je sodeloval na evropskem pokalu v Dubrovniku in tam v kategoriji do 90 kg v močni mednarodni konkurenci zasedel sedmo mesto. Na tekmi evropskega pokala v judu je v Dubrovniku sodelovalo 156 judoistov iz 21 držav.

V zadnjem kolu mednarodne  ženske košarkarske ekstra lige je v  Murski Soboti  Pomurje premagale Felix iz Zasavja z rezultatom 63:29. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Urška Juteršnik 14, Marina Grmič 9, Alja Samec 8, Anita Horvat 7 in Nina Domjan 5 točk; pri Felksu je zadela Tjaša Erman 7 točk. Štiri najboljše ekipe med desetimi  Krka iz Novega mesta, Ledita iz Domžal, Pomurje iz Murske Sobote in Kranjska Gorica bodo v soboto 21. in v nedeljo 22. aprila sodelovale na sklepnem turnirju za naslov prvaka.

Na državnem prvenstvu osnovnih šol  v badmintonu so  v Medvodah  med 200 tekmovalci  sodelovali  tudi učenci Dvojezične osnovne šole I iz Lendave in v ekipni konkurenci v postavi: Anel Hac Győrkőš,  Dorian Hranilovič, David Gabor, Iva Koša in Kaja Litrop  z mentorjem Igorjem Šendlingerjem    osvojili tretje mesto. Lendavčani so v dvoboju za tretje mesto premagali Dobrovo z rezultatom 3:2. V posamični konkurenci se je  med licanciranimi igralci na tretje mesto uvrstil Anel Hac Győrkőš.

Na novinarski konferenci Badmintonskega kluba Mladost so včeraj v Lendavi predstavili značilnosti 13. mednarodne tekme Srebrna žogica za pokal Lendave. Od petka  20 do nedelje 22. aprila bo v Lendavi  bo v dveh športnih dvoranah blizu 180 mladih igralcev iz šestih držav  tekmovalo  v štirih starostnih kategorijah. Med  tekmovalci bodo tudi mladi Lendavčani ,ki jih trenira Denis Pešehonov. Več o Srebrni žogici Lendave bomo na Murskem valu  poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Slovenska nogometna reprezentanca U – 18 bo v torek 17. aprila  ob 17.uri v Gornji Radgoni igrala prijateljsko pripravljalno nogometno tekmo proti reprezentanci Slovaške. Povratna prijateljska nogometna  tekma bo v Gornji Radgoni   dva dni pozneje ob 12.uri;  v slovensko izbrano vrsto 18 letnikov pa je povabljen tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, zdaj član Nogometnega kluba Maribor, ki je že igral nekaj tekem tudi za mariborsko člansko ekipo.

Na teniških igriščih v Radencih je bil odigran predzadnji teniški  turnir zimske lige  za sezono 2017/2018.  V prvi skupini  je zmagal Dani Ivanjšič iz Ljutomera,ki je premagal   Radečana Gorazda Kozica  z rezultatom 7:5. Na tretje mesto se je uvrstil  Radgončan Dani Strah. V drugi skupini je zmagal brez poraza Beno Klemenčič iz Murske Sobote. V skupni uvrstitvi pred zadnjim turnirjem vodi Gorazd Kozic, ki si je že zagotovil naslov prvaka, sledijo pa: Dani Strah iz Gornje Radgone, ki ima 690 točk, tretji Dani Ivanjšič iz Ljutomera je zbral 665 točk, četrti Marko Wolf iz Gornje Radgone ima 645 točk in na petem mestu je Robi Kolar iz Boračeve s 520.točkami.  Zadnji  teniške turnir bodo v Radencih pripravili 12. maja.

V zaostalem srečanju slovenske lige v hokeju na travi so aktualni slovenski prvaki Lipovci premagali Moravske Toplice z rezultatom 4:2. Za Lipovce so dosegli zadetke: Robert in Martin Mesarič, Uroš Stanko in Petar Katovski; za Moravske Toplice je dosegel oba zadetka: Aleš Malačič.

V Murski Soboti je Šahovsko društvo Radenska Pomgrada sinoči v Murski Soboti pripravilo mesečni mladinski hitropotezni šahovski turnir. Od prvega do tretjega mesta so se uvrstili: Jože Lenček Kranjec, Dani Lenček Kranjec in Najc Hanc, ki so zbrali po štiri točke.