V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

15 aprila 2018 Šport


Na 27. članskem in mladinskem državnem strelskem prvenstvu  v Gorišnici je največje presenečenje pripravil Turniščan Uroš Maučec, ki je bil s standardno zračno puško  v  kvalifikacijah šele peti nato pa je zmagal v finalnem nastopu in prvič postal  članski državni prvak, drugi je bil   Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani   pred  Simonom Potrčem iz Ruš. Rajmond Debevec iz Olimpije, ki je bil najboljši v kvalifikacijah je bil v finalu šele peti. Tudi moštveno  so se   med člani  izkazali tekmovalci Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča  v postavi: Uroš Maučec, Tadej Žalik in Robi Markoja, ki so zasedli tretje mesto. Med mladinkami je osvojila tretje mesto Antonija Kosi  iz Strelskega društva Ljutomer.  Moštveno so bile Ljutomerčanke v postavi: Nuša Špindler, Antonija Kosi in Sandra Kaučič državne prvakinje, Tišinčanke v postavi: Melisa Žalik, Natalija Gjergjek in Ines Kuronja  so osvojile drugo mesto.

Pikado zveza Slovenije  je v Radencih pripravila 17. državno prvenstvo v elektronskem pikadu, ki je trajalo od četrtka do nedelje na njem pa je sodelovalo 750 igralcev iz 14 slovenskih regij.   Drugi dan prvenstva je bilo  med člani posamično  zmagal Aleš Bač iz Dravograda, drugi je bil Aleš Zadravec in tretji Sašo Vütek oba iz Top Gun Grlave. V moških dvojicah  sta zmagala Jan Grošelj in Boštjan Petančič iz Pikado kluba Čuk Velenje, tretja sta bila Aleš Zadravec in Ludvik Kiraly oba iz Top Gun Grlave Optika Kiraly. Med članicami   posamično  je zmagala Mojca Mužič  iz Pikado kluba Biškut Šempeter, tretja  je bila Ižakovčanka Monika Kolbl iz Pikado kluba Top Gun Grlava. V ženskih dvojicah sta postali državi prvakinji: Mojca Mužič  iz Pikado kluba  Biškut in Monika Kolbl iz Pikado kluba Top Gun Grlava.

V drugi polfinalni odbojkarski tekmi  končnice državnega prvenstva  je v Ljubljani aktualni državni prvak ACH Volley še drugič premagal soboško Panvito Pomgrad z rezultatom 3:0 a mnogo lažje kot v Murski Soboti. Za Panvito Pomgrad so zadeli največ točk Jakob Rojnik 12, Aljoša Bogožalec 8 ter Gorazd Flisar in Andrej Grut po 6 točk. Pri ACH- ju je Sobočanec Uroš Pavlović dosegel 7 točk.  Sobočani se bodo zdaj borili za tretje  s poražencem današnje  tekme Salonit  Anhovo . Calcit.

Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota je v Murski Soboti pripravilo državno prvenstvo v skokih na veliki prožni ponjavi, kjer je sodelovalo  305 tekmovalcev iz 10 slovenskih klubov. Sekcija  športne gimnastike pri soboškem društvu je bilo izjemno uspešna. Posamično je med cicibani postal državni prvak Etian Kuzma, tretja  je bila Neva Kotorčević. Med mlajšimi deklicami je osvojila državni naslov Maša Fartelj, tretja  je bila Eva Horvat. Med mladinkami je bila druga Lara Erniša in tretja Maja Čopi,  med člani  je  osvojil bronasto medaljo Luka Mešič. V moštveni konkurenci so soboški tekmovalci osvojili dva naslova državnih prvakov; med mladinkami v postavi: Lara Erniša, Maja Čopi, Aleša Polanšček, Ana Stančin in Lara Najžar in  med mlajšimi deklicami v postavi:  Maša Fartelj, Eva in Živa Horvat, Katarina Kovačec, Iva Šabjan  in  Živa Buzeti. Druge  so bile Sobočanke moštveno  med cicibankami in starejšimi deklicami.

Slovensko zdravniško društvo Medicus je s pomurskimi športnimi zanesenjaki pripravilo v Murski Soboti 18. odprti  Prekmurski zdravniški tek. V moški konkurenci je v absolutni konkurenci,  na 6,7 km dolgi progi,  zmagal Iztok Fister iz Bakovec med zdravniki  je bil najhitrejši Rudi  Hőferle iz Novega mesta, drugi je bil Alojz Horvat iz Dankovec, tretji Mitja Lainščak iz Murske Sobote, četrti Peter Brunec iz Martjanec in  peti   Leon Lang iz Murske Sobote. V ženski konkurenci je na 4,5 km dolgi progi  tekla najhitreje  Barbara Klančnik iz Celja pred Karin Fister iz Bakovec, tretja je bila Vlasta Petric iz Murske Sobote, četrta Iva Horvat iz Dankovec in peta Tatjana Veličkovič iz Kranja.

Na prvem letošnjem duatlonu, 5 km teka, 20 km kolesarjenja in 2,5 km  je   v Dobrni  v skupni uvrstitvi   zmagal Luka Ljubič  član Športnega društva Team turbo Tropovci.  Drugo mesto je  med člani II  osvojil Boštjan Cipot, med veterani II je zmagal Dominik Ketiš, drugi je bil Matej Temlin, med veterani kategorije IV je bil drugi Zoran Antolin in med veterani kategorije VI je zmagal Štefan Buzeti vsi iz  Športnega društva Team turbo Tropovci.

V zadnjem kolu druge slovenske rokometne lige za člane je vodilni Mokerc Ig  v Radencih premagal  radgonski Arcont z rezultatom  37:26. Na tekmi so  v prvem polčasu vodili Radgončani s 4:1 in  še v polčasu s 15:14 a jim je v nadaljevanju zmanjkalo moči.  Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matevž Žunič 5, Matej Rojht in David Ketiš  pa po  štirimi zadetke.

V 12.kolu ženske avstrijske nogometne lige je avstrijski St. Pőlten premagal Altenmarkt s 4:0.  Mateja Zver, kapetanka slovenske  reprezentance, je zaradi poškodbe za avstrijske prvakinje, ekipo St. Pőltna,  igrala v zadnjih 35.minutah tekme.

V 23.kolu v drugi slovenski nogometni ligi je Kalcer iz Radomelj  v Lendavi  presenetljivo premagal Nafto 1903 z rezultatom 2:1, Fužinar pa je zmagal proti Veržeju s 4:1.

V 3. slovenski nogometni ligi sta bili  odigrani dve tekmi, dosežena pa  sta bila naslednja rezultata:  Radenska Slatina – Bogojina 2:1 in Črenšovci – Radgona 0:0.

V  nižjih nogometnih ligah pa so  igrali takole:  Bakovci – Cven 5:1, Kema Puconci – Dokležovje 1:0, Pušča – Apače 2:2 in Renkovci – veterani Turnišča 4:1.

Začela se je nova sezona v državnih ligah v športnem ribolovu. Prvi dan tekmovanja na Trojiškem jezeru, kjer so tekmovali  v prvi državni A ligi,  je Ribiška družina Murska Sobota zasedla tretje mesto.  Posamično je bil tretji v sektorju Štefan Gjergjek, četrta pa sta bila Štefan Černjavič in Miha Gjergjek, Tadej Panker pa je bil peti.

Na Ledavskem jezeru v Kraščih  je bilo včeraj prvo kolo državne »B« lige v športnem ribolovu, kjer so z dvema ekipama sodelovali Radgončani in s prvo ekipo bili peti in z drugo ekipo 12.ti. Posamično sta bila tretja v sektorju  Željko Mavrič in Tadej Kocbek, četrti je bil Damjan Tomažič in peti Jani Fartek.

Na drugi dirki za državno prvenstvo terenskih vozil, na deponiji Nograd pri Dobrovniku  so nastopili tudi  tekmovalci Društva ljubiteljev terenskih vozil  Aro iz Trnja. V spretnostni vožnji na 800 metrov dolgi progi je bil  v »B« skupini Dino Sarjaš iz Trnja šesti. V  hard preizkušnji na 1100 metrov dolgi progi pa se je uvrstila na peto mesto dvojica: Mario  Jovan in Dejan Potočki oba iz Društva Aro iz Trnja.

V Murski Soboti je  138 mladih šahistov starostne kategorije U 9 sodelovalo na državnem prvenstvu. Med posamezniki se je med pomurskimi šahisti med  103. šahisti Samo Škof iz Osnovne šole I Murska Sobota uvrstil na 32. mesto, med šahistkami pa je bila Eva Žlebič iz Bakovec med 35.šahistkami 16.ta.