Domov

Šport in šah

18 aprila 2018 Šport


Na mednarodnem plesnem  turnirju v Sarajevu so med 2500 plesalci iz 80 klubov sodelovali tudi člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote z 28 .tekmovalci. V disciplini hip hop je  v mladinski skupini zmagala mala skupina ;  tudi v otroški skupini so bili soboški plesalci zmagovalci.  V disco solu med članicami je zmagala Ema Turnšek, med mladinkami pa Maja Ocvirk. Drugi mesti sta si v Sarajevu priplesali: mala skupina v hip hopu in Urška Šlibar  v hip hopu posamično med deklicami.

V prvi etapi  6 dnevne mednarodne kolesarske dirke po Hrvaški med Osijekom in Koprivnico na razdalji 227 km je zmagal Italijan Nikolo Bonifazio v času 5 ur 45 minut in 25 sekund. Na solidno 13. mesto med 130.kolesarji se je uvrstil novi član Adria Mobila iz Novega mesta Žig Horvat iz Dankovec, nekdanji član Kolesarskega kluba Tropovci. Danes imajo kolesarji na Hrvaškem na programu drugo etapo  dolgo 123 km.

V Gornji Radgoni je slovenska  mlada nogometna reprezentanca U – 18  v prijateljski meddržavni tekmi gostila reprezentanco Slovaške, ki je zmagala z rezultatom 2:0.  Slovenska izbrana vrsta je imela največjo priložnost za dosego častnega zadetka v 75. minuti, ko je Elian Demirović ob izvajanju 11 metrovke zadel le prečko.  Za slovensko reprezentanco je igral tudi Žan Kolmanič doma iz Veržeja, sicer član Maribora.  Povratna tekma med Slovenijo in Slovaško bo v Gornji Radgoni v četrtek ob 12.uri.

V zaostalem srečanju 21. kola v drugi slovenski nogometni ligi je Nafta 1903 v Lendavi   pred domačimi gledalci visoko premagala  Zarico iz Kranja z rezultatom 9:0. Za Nafto so dosegli zadetke: Marko Roginić štiri, Mateo Monjac  in Vedran Vinko po dva ter Elen Leuštek. Na lestvici še naprej vodi soboška Mura z 59.točkami, druga je zdaj Nafta z 48.točkami, Drava na tretjem mestu pa ima 47 točk. Zanimivo je ,da zdaj  vodita na lestvici strelcev druge lige  Marko Roginić iz Nafte in Luka Bobičanec iz Mure, ki sta dosegla po 14 zadetkov.

V 20.kolu druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Tabor iz Maribora v Veržeju premagal Vipoll z 1:0. Na lestvici so nogometaši Tabor četrti s 37.točkami, Vipoll iz Veržeja ima na 8.mestu 18 točk. V kadetski konkurenci sta Vipoll in Tabor igrala 2:2. Za Vipool sta dosegla zadetka: Marsel Kranjec in Vito Štrakl. Vipoll je na četrtem mestu zbral 38 točk, Tabor iz Maribora pa ima na 5. mestu  36 točk.

V 8. kolu  mednarodne veteranske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Tromejnik Kuzma – Slovenska  ves 3:3, Gornji Petrovci . Srebrni breg Martinje 5:1 in Gornji Slaveči/Grad – Monošter 5:4. Na lestvici vodi Tromejnik s 14.točkami, druga Slovenska ves ima 13 in Srebrni breg iz Martinja 11 točk.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju  Branika v Mariboru je zmagal Darko Supančič iz Branika, ki je zbral 10 točk, drugi je bil Franc Virtič in tretji Fjodor Žugaj oba z 9.točkami,  vsi  Šahovskega društva  Branik. Na peto mesto se je uvrstil Nino Cmor član Radenske Pomgrada   iz Murske Sobote, ki je zbral  6 točk.