V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

Šport in šah

20 aprila 2018 Šport


V Gornji Radgoni je bila povratna prijateljska mednarodna pripravljalna nogometna tekma   reprezentanc U – 18 med Slovenijo in Slovaško. Tokrat je bila reprezentanca Slovenije boljša z rezultatom 2:1, za slovensko izbrano vrsto je zadel v 17. in 50. minuti Haris  Kadrić član  ljubljanske ekipe Bravo.  Za Slovake je bil strelec Jakob Hudak  šele  v četrti minuti nadomeščanja igralnega časa torej v 94. minuti. Za slovensko reprezentanco je  do 72. minute, ko je Slovenija že vodila z 2:0,   igral  tudi  Žan Kolmanič doma iz Veržeja, član mladinske mariborske ekipe.

V  11. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice so igralke Maribora v tretji zaporedni zmagi premagale Domžale z rezultatom 73:51. Za Maribor sta znova dosegli največ točk pomurski košarkarici : Simona Kuzma 19 in Tina Cvijanović 17 točk. Na lestvici vodi  prepričljivo Cinkarna Celje s 50.točkami, Mariborčanke pa so se z 38.točkami povzpele na četrto mesto prvoligaške lestvice.

V 32. kolu prve ciprske nogometne lige je ekipa Nea Salamisa v gosteh premagala ekipo Pafosa za katero igra Erik Janža nekdanji igralec soboške Mure in Maribora z rezultatom 2:1. Erik Janža je za Pafos igral vseh 90 minut tekme, njegova ekipa pa je zdaj v ligi za obstanek na petem predzadnjem mestu.

Območno združenje  veteranov vojne za Slovenijo  iz Gornje Radgone je  v Podgradu pripravilo  četrto ribiško tekmovanje za pokal radgonskega združenja.  18 ribičev je skupno prineslo na tehtanje kar 136 kg ulovljenih rib. Zmagal je  Bojan Horvat z 19.kilogrami, drugi je bil Drago Grah z 18,05 in tretji Ivan Kolmanič, ki je imel na tehtanju 17,05 kg ulovljenih rib.  Četrti je bil Boris Ploj s 15,70 in peti Matjaž Perša, vsi iz Gornje Radgone s 15,50 kg ulovljenih rib.

V posebni anketi ,ki jo je med gledalci  opravil prvoligaški odbojkarski klub Panvita Pomgrad,  ob koncu sezone 2017/2018,  je zbral največ točk Gorazd Flisar, kapetan soboške odbojkarske ekipe.  Na drugo mesto se je  po zbranih  glasovih  uvrstil Andrej Grut in na tretje Aljoša Bogožalec.  Zadnje dokazovanje pred domačimi gledalci bodo imeli soboški odbojkarji v drugi tekmi končnice državnega prvenstva proti Salonitu Anhovem jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti.

V   15..kolu v Dolinski veteranski ligi v malem nogometu ,ki jo vodijo Beltinčani,  so igrali takole: Veterani Turnišča – Meteor Melinci 6:2, Beltinci – Aluvar Gančani  2:4, Odranci – Lipa 2:2, Teleing Razkrižje – Ižakovci 5:6. Na lestvici vodijo Črenšovci  pred Gomilico obe ekipi sta zbrali po 30 točk.

V  11. kolu  v moravskotopliški ligi malega nogometa  so vodilni Mlajtinci premagali   z visokim  z rezultatom 8:3  Sebeborce, drugi na lestvici Filovci so igrali proti Vučji gomili 3:3,  tretji Noršinci pa so premagali Prosenjakovce z rezultatom 2:1.

V Murski Soboti se je ob 17.uri začelo prvo kolo ženske  državne šahovske lige v kateri sodeluje osem ekip. Šahistke Radenske Pomgrada iz Murske Sobote  bodo v postavi Barbara Skuhala, Gabriella Hutter iz Monoštra in Maja Hočevar  igrale proti ekipi Železničarskega šahovskega kluba Maribor, jutri ob 16.uri pa bodo soboške šahistke igrale proti  Celjankam.