V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

21 aprila 2018 Šport


V polfinalni  ženski nogometni tekmi avstrijskega pokala je aktualni  pokalni in državni avstrijski prvak ST. Pőlten v gosteh premagal ekipo Sturma z rezultatom 4:1. En zadetek za St. Pőlten  je k zmagi prispevala tudi kapetanka slovenske nogometne reprezentanca  Prekmurka Mateja Zver,  pri dveh zadetkih pa se je Zverova odrezala kot podajalka.

Slovenska selektorka ženske nogometne reprezentanca  U – 16  Tina Kelember je za 15. turnir narodov ,ki bo v Italiji od 24. do 29. aprila,  izbrala reprezentanco. Med izbrankami  selektorke so tudi članice Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci: Vita Žolek, Albina Čizmazija, Lili Sofija Balažic in Ema Horvat. Na čakanju za morebitni naknadni vpoklic v reprezentanco pa sta še Eva Vidovič in Saša Kolar. Prvo tekmo bo slovenska reprezentanca  igrala v sredo 25. aprila proti Italiji, nato 26. aprila proti Iranu  in 28. aprila še proti Združenim državam Amerike.

V  četrti etapi mednarodne kolesarske dirke po Hrvaški na171 km dolgi progi med Crikvenico in Umagom je prekmurski kolesar Žiga Horvat zasedel 105. mesto. Danes v predzadnji etapi kolesarske dirke po Hrvaški imajo kolesarji na programu 141 km dolgo etapo med Porečem in Učko.

Na lokostrelski tekmi za slovenski pokal 3 D v kraju Vrzdenec  so med 154 lokostrelci iz 35 klubov bili uspešni  člani Lokostrelskega kluba Lendava. Najbolje se je odrezal  med člani  z instinktivnim lokom Kristijan Horvat, ki je zadel  424 krogov, Cseh Gyula pa je bil s 380.krogi tretji. Blizu medalje je bil med veterani z dolgim lokom tudi Zvonko Štampar ,ki se je z 294. krogi uvrstil na četrto mesto. Z dolgim lokom med veterani pa je bil Bojan Štuhec iz Lendave s 344 krogi peti. Kristijan Horvat je  dobil tudi tekmo za posebno nagrado organizatorja.

 

Na državnem prvenstvu v šolskem krosu se je  v Mariboru najbolje odrezal  Maj Janža iz Osnovne šole Beltinci, ki je na 1500 metrov zasedel tretje mesto. Med ostalimi pomurski osnovnošolci sta bila šesta Tvit Trajbarič iz I. soboške osnovne šole in Lara Horvat iz II. soboške osnovne šole. Med srednješolci je bila v teku n 2000 metrov peta Zala Janža iz soboške gimnazije.

V Kamniku je bilo območno tekmovanje  v namiznem tenisu in pikadu, kjer so sodelovali tudi člani Pomurskega društva cerebralne paralize Sonček iz Murske Sobote. V namiznem tenisu med ženskami je zasedla prvo mesto Lara Ivančič, v moški konkurenci pa je bil Timotej Šooš četrti in Robert Potočnik šesti. V pikadu med člani je bil Darko Gomboc iz pomurskega društva četrti in se je uvrstil še na finalni turnir državnega prvenstva.

V  prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa  je v 14.kolu  vodilna Kapela premagala Podgrad z 8:3, druge na lestvici Lomanoše so bile boljše od Grafielda iz Lutverc  s 3:1 tretja Tiha voda iz Gornje Radgone pa je premagala Črešnjevce s 3:1.

V  14.kolu Goričke lige v malem nogometu ,kjer sodeluje kar 15 ekip,  so vodilni Neradnovci  bili prosti a še naprej vodijo na lestvici. Drugi Gornji Petrovci so premagali Dolence s 3:0 tretji Matjaševci pa so bili boljši od Šulinec s 5:3.

V  13.kolu prvi puconske medobčinske lige v malem nogometu so vodilni Košarovci  premagali Romo iz Doline s 6:2, drugi Puževci so  premagali Prosečko vas  s 4:2 tretji Strukovci pa so  premagali Vidonce z rezultatom 2:1.

V prvem kolu ženske državne šahovske lige ,ki se je včeraj začela v soboški Diani ,  je Železničarski šahovski  klub Maribor premagal Radensko Pomgrad iz Murske Sobote s  dve in pol proti pol točke. Za soboško ekipo je pol točke osvojila Gabriella Hitter.  Med pomurskimi šahistkami je edino zmago osvojila Lea Števanec iz Rankovec,   ki je nastopila za kranjsko ekipo ,ki je premagala Celjanke z rezultatom 2:1.  Danes ob 16.uri se je v soboški Diani začelo drugo kolo, soboške šahistke pa  danes igrajo proti Celjankam.