V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

22 aprila 2018 Šport


Na mednarodnem tekmovanju v skokih na veliki prožni ponjavi za Kernol pokal 2018  je v avstrijskem  Gradcu  izjemen uspeh dosegla med mladinkami Maja Čopi, ki je osvojila prvo mesto. Med cicibani pa je bil Etian Kuzma, oba iz Društva za športno rekreacijo Murska Sobota in pod vodstvom trenerja Danijela Štrausa,  tretji.

V šesti, predzadnji etapi mednarodne kolesarske dirke po Hrvaški je na 141 km dolgi progi med Porečem in Učko na razdalji 141 km  Žiga Horvat  iz Dankovec, zdaj član Adria Mobila Novo mesto, zasedel  88. mesto. Danes imajo kolesarji na Hrvaškem na programu zadnjo etapo dolgo 147 km med Samoborjem in Zagrebom.

Odbojkarji Salonita Anhovega iz Kanala so sinoči  v Murski Soboti  dobili tudi drugo tekmo končnice državnega prvenstva v borbi za tretje mesto proti Panviti Pomgradu , prvo tekmo so dobili  Kanalci s 3:0 drugo v Murski Soboti pa  težje  s 3:2 in so tako s skupnim rezultatom 2:0 osvojili bronasto medaljo.  Soboški odbojkarji so se morali zadovoljiti s četrtim mestom   to pa je  boljša uvrstitev kot lani.  Za soboške odbojkarje so na drugi tekmi zadeli največ točk: Andrej Grut in Aljoša Bogožalec po 20, Jakob Rojnik je zadel 18 in kapetan Gorazd Flisar 12 točk. Pri Salonitu Anhovem so dosegli največ točk: Matic Vrtovec 22, Dejan Čabarkapa 18 in Gregor  Besenaže 12 točk.

Na tekmi prvega kola državne lige, vzhod v streljanju s lovsko puško šibrenico je na strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu med osmimi ekipami zmagalo Strelsko društvo Gornja Radgona v postavi:   Dani Šmid, Milan Svetec in Tadej Kostanjevec  s 193. zadetki pred Strelskim društvom Štefana Kovača – trap iz Murske Sobote v postavi: Denis Pojbič, Evgen Pap in Marko Miljević s 187.zadetki,   tretje pa je bilo Lovsko društvo trap Ormož  s 181. zadetki. Posamično je zmagal  Rajko Lupše iz Kunšperka, drugi je bil Dani Šmid iz Gornje Radgone, tretji Denis Pojbič in četrti Evgen Pap oba iz Murske Sobote.

V Ljutomeru je bil včeraj prvi dan  sklepnega turnirja za naslov  slovenskega pokalnega prvaka v rokometu. V prvi tekmi je  Krka iz Novega mesta premagala Jeruzalem Ormož z rezultatom 37:28, ob polčasu je bil izid še neodločen 17:17. V drugi tekmi je  Celje Pivovarna Laško premagalo Koper 2013, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović z rezultatom 29:27. Danes ob  15.uri bo v Ljutomeru tekma za tretje mesto med Jeruzalemom Ormož in Koprom 2013, v velikem finalu pa se bosta ob 18.uri ob televizijskem prenosu pomerila Krka in Celje Pivovarna Laško.

V predzadnjem kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Sevnica tesno premagala radgonski Arcont,  z rezultatom 24:23, ki je ob polčasu še vodil s 13:10. Za Arcont so dosegli največ zadetkov:  Matevž Žunič 8, Marko Cotić 6 in Matej Rojht 4 zadetke; pri Sevnici se je odlikoval Aleksander Kuhar z 8. zadetki.

V Murski Soboti se je včeraj začel dvodnevni  sklepni turnir mednarodne ženske ekstra lige v košarki. V prvi tekmi je Krka premagala Kranjsko Goro /Jesenice z rezultatom 77:52, v drugi tekmi pa je Ledita iz Domžal, lanska prvakinja,  premagala Pomurje s 73:44. Danes ob 15.uri bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma za tretje mesto med Pomurjem in Kranjsko Goro/Jesenicami ob 17.30 pa bo tekma za prvo mesto med Krko iz Novega mesta in Ledito  iz Domžal.

Na državnem namiznoteniškem prvenstvu veteranov na Jesenicah so pomurski igralci med 142 igralci zbrali  pet naslovov državnih prvakov . Med člani posamično je v svoji starostni kategoriji postal državni prvak Jože Žekš, med članicami je postala prvakinja Janja Lebarič, v mešanih dvojicah  sta postala prvaka Janja Lebarič in Igor Vinčec vsi iz Namiznoteniškega kluba Sobota. Državni prvak je postal v svoji kategoriji še  Ivan Ocepek iz Gornje Radgone.  Drugo mesto v dvojicah sta osvojila Jože Žekš in Jože Fartek iz puconske Keme ter Damir Fotivec iz Male Nedelje med posamezniki. V moških dvojicah sta bila najboljša v državi še Igor Vinčec iz Sobote in Erik Günter z Raven na Koroškem.

Na državnem prvenstvu paraplegikov v streljanju  s serijsko zračno puško  je  v Ljubljani ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Slavko Dunaj, Leon Jurkovič in Venčeslav Bezjak osvojila prvo mesto in naslov državnih prvakov. Posamično je bil tretji  med  tetraplegiki  Dunaj Slavko, med paraplegiki pa je s serijsko zračno puško Jožef Franc zmagal,  s standardno zračno puško pa je bil tretji.

V Kamniku pa je bilo državno prvenstvo v steznem kegljanju za paraplegike, kjer je ekipa paraplegikov Prekmurja in Prlekije v postavi: Ludvik Škraban, Anton Simonič in Darko Sluga  osvojila tretje mesto. Med posamezniki je bil postal državni prvak med veterani Franc Borovnjak, med ženskami pa je bila tretja Marta Janžič.

V Postojni  je bilo državno prvenstvo v steznem kegljanju, kjer so sodelovali tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Murske Sobote.   V kategoriji vida B 3 je postala državna prvakinja Jelk Orban, V kategoriji B 1 je bila druga Silva Mlinarič in šesti   Anton  Topolnik, vsi iz soboškega društva.

V 24. kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta iz Lendave v Ljubljani prepričljivo kar s 4:0 premagala Ilirijo.  Za Nafto je dosegel  tri zadetke: Marko Roginić enega pa je dodal še Vedran Vinko. Kalcer Radomlje  je premagalo  Veržej s 3:2. Za Veržej sta dosegla zadetka: Tilen Ketiš in Jure Volmajer, ob polčasu je bil izid 3:0, gostitelji pa so kar dva zadetka dosegli iz 11 metrovke.

V  22. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Mura v Bakovcih premagala Aluminij iz Kidričevega z rezultatom 2:1. Za Muro je dosegel oba zadetka: Sebastjan Šlak. Kadeti Mure so bili boljši od Aluminija prav tako z 2:1 čeprav so gostje ob polčasu vodili z 1:0. Za Muro sta dosegla zadetka: Nejc Benko in Aljoša Šipoš.

V 20. kolu 3. slovenske nogometne lige ,vzhod je Radgona z zadetkom Tilna Klobase premagala Čardo iz Martjanec z 1:0. Avto Rajh Ljutomer pa je premagal  Hotizo s 3:2 čeprav gostje ob polčasu vodili z 2:1. Za Ljutomer so dosegli zadetke; Tilen Nemec, Miha Rakovec in Alen Brumen; za Hotizo pa sta dosegla zadetka: Roland Polaretzki in Ruben Rozsa.

V nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole:  Cven – Aqua Ižakovci  2:0, Pušča – Cankova 7:1 in Mostje – Čentiba 0:3.

V drugem kolu ženske državne šahovske lige, ki poteka v soboški Diani  je Radenska Pomgrada  iz Murske Sobote igrala proti  Celju 1,5:1,5. Za soboško ekipo so remizirale: Barbara Skuhala, Gabriella Hitter in Maja Hočevar.  Kranjčanke z Leo Števavanec iz Rankovec, ki je remizirala  so premagale Kočevje z rezultatom 2:1.