Domov

Šport in šah

23 aprila 2018 Šport


V Murski Soboti je bilo končan dvodnevni sklepni košarkarski  turnir mednarodne ženske ekstra lige, kjer so nastopile štiri ekipe.  Drugi dan turnirja je v tekmi za tretje mesto Pomurje premagalo  Kranjsko Goro/Jesenice z rezultatom 63: 42 in osvojilo tretje mesto. Za Pomurke so največ točk k zmagi prispevale Alja Samec 23,  Urška Juteršnik 9, Anja Stojko in Anita Horvat  po 8 ter Blaža Čeh 7 točk; pri gostjah je Rebeka Brković zadela 12 točk. Alja Samec soboška kapetanka je bila izbrana tudi v najboljšo peterko turnirja. V tekmi za prvo mesto je lanska prvakinja Ledita iz Domžal premagala novomeško Krko z rezultatom 65:57.

Na mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Bežigrada so med 445.judoisti iz 53 klubov  bili izjemno uspešni  pomurski judoisti.  Med mlajšimi kadeti je bil Blaž Küplen iz Murske Sobote tretji, Sara Vrbančič iz ljutomerskega Partizana pa je zmagala. V kategoriji starejših dečkov je bil drugi v kategoriji Tilen Forjan iz Judo kluba Klima center Trantjek Beltinci  tretja pa sta bila David Lang in Nejc Kalamar iz Beltinec. Med starejšimi deklicami sta bili zmagovalki v kategorijah : Leila Mazouzi iz Beltinec in Maša Slavinec iz Križevec v Prekmurju, tretji  sta bili v kategorijah : Urška Rižnar iz Ljutomera in Laura Vrbančič obe iz Ljutomera. Med mlajšimi dečki so zmagali v kategorijah: Klemen Vinkovič, Matic Klemenčič  oba iz Murske Sobote  in Gabrijel Lipič iz Beltinec, drugi je bil Oskar Blaž iz Murske Sobote in  tretji Matic Vehab iz Beltinec. Moštveno  je zmagal Bežigrad,  Beltinčani so bili deveti in Sobočani deseti.

Na tridnevnem mednarodnem  tekmovanju  mladih igralcev badmintona na 13  Srebrni žogici  Lendave je sodelovalo 176 igralcev iz  9 držav. Uspešni so bili tudi člani BK Mladost iz Lendave, ki so pod taktirko trenerja Denisa Pešehonova  zbrali 5 medalj. Iva Koša je v kategoriji U – 11 osvojila drugo mesto, v dvojicah pa je bila z Leo Vibochovo iz Slovaške tretja. Med 13 letniki je bila  Nika Bedič posamično bila tretja. V starostni kategoriji U – 15 je Anel Hac Gyorkoš prav tako osvojil 3. mesto. Tretja pa  je bila tudi Maša Doler, vsi iz Badmintonskega kluba Mladost,  v kategoriji U – 19.

Selektorka slovenske ženske nogometne reprezentance  U – 16 Tina Kelemberger  je za 15. turnir narodov ,ki bo v Italiji  od 25. do 28. aprila  izbrala reprezentanco v kateri pa so tudi mlade pomurske igralke iz Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci in sicer: Vita Žolek, Albina Čizmazija, Lili Sofija Balažic  in Ema Horvat. Med rezervami pa sta tudi Beltinčanki: Eva Vidovič in Saša Kolar. Prvo tekmo bodo Slovenke igrale  v sredo 25. aprila proti reprezentanci Italije v naslednjih dneh pa še proti Iranu in Združenim državam Amerike.

V 9. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu  so igrali takole : Gornji Petrovci –  Tromejnik Kuzma 3:6, Monošter – Slovenska vés 3:4 in Srebrni breg Martinje – Gornji Slaveči 3:6. Na lestvici vodi  Tromejnik iz Kuzme,ki ima 17 točk, Slovenska vés na drugem mestu ima 16 točk, tretji Srebrni breg iz Martinja pa je zbral 11 točk.

V slovenski hokejski ligi za članice so igralke Moravskih Toplic, aktualne slovenske prvakinje, premagale dekleta predanovskega Triglava  z rezultatom 8:0. Za  Moravske Toplice se dosegle zadetke: Petra Dervarič  in Alja Mesarič po dva ter Lara Črnko, Ema Vőrőš, Nuša Rantaša  in  Nin Vink  po en zadetek.

V tretjem kolu državne šahovske lige za članice je v Murski Soboti Radenska Pomgrad iz Murske Sobote premagala Šahovsko sekcijo Toma Zupana Prevodi dvojka iz Kranja z rezultatom 2:1 , kar  je bila  prva zmaga soboških šahistk v ligi.  Za soboško  ekipo je zmagala Gabriella Hitter  gostja iz Monoštra, remizirali pa sta Barbara Skuhala in Maja Hočevar. Po treh kolih vodijo Mariborčanke  in Kranjčanke s štirimi točkami, soboške šahistke na četrtem mestu imajo tri točke.

Na sedmem konec tedenskem šahovskem turnirju na Janževem vrhu  je med 36. šahisti zmagal Matej Titan, ki je zbral  8 točk in pol. drugi je bil Denis Gjuran s točko zaostanka, na tretje mesto pa se je uvrstil  Boris Kovač, vsi iz Radenske Pomgrada, ki je zbral  6 točk. Med veterani je bil najboljši  83. letni Štefan Režonja iz Radenske Pomgrada ,ki je bil v absolutni uvrstitvi  deseti, zbral pa je  5 točk.