Domov

Šport in šah

24 aprila 2018 Šport


V južno korejskem mestu Cahngwonu  poteka svetovi strelski pokal , kjer nastopajo tudi slovenske strelke in strelci. V streljanju  v trapu je Jasmina Maček doma iz Bodonec , članica Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote  v petih serijah  zadela 144 tarč od skupno 125 letečih tarč kar jo je uvrstilo na odlično 11. mesto. Mačkova   je za nastopom v finalu  zaostala le za tri zadetke, kljub temu pa je to njen najboljši dosežek  na tekmah svetovnega pokala v njeni karieri.   Jutri bo Mačkova nastopila še v disciplini mešanih parov.

Na 17. mednarodnem Ormoškem maratonu  so na treh progah nastopili tudi pomurski tekači. V teku na 5 km dolgi progi se je Iztok Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci  uvrstil na drugo mesto. V teku na 10 km dolgi progi je bil  Goran Špilak iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci  tretji Matej Gider iz Rogašovec pa se je uvrstil na četrto mesto. V teku na 21 km v polmaratonu pa je v absolutni uvrstitvi bila Karin Fister deseta, v svoji starostni kategoriji pa se je uvrstila na prvo mesto. Pomurski tekači bodo imeli prvi tek za pomurski rekreativni  pokal v soboto 28. aprila oba 16.uri v Pečarovcih.

V 20 .kolu druge slovenske rokometne lige so  na Igu rokometaši Mokerca Ig v derbiju kola premagali soboško Pomurje z rezultatom 33:29. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Mitja Kozelj 12, Jernej Hedl 6 ter Aljaž Hameršek in Gregor Gregorec po 3 zadetke; pri Mokercu se je odlikoval Žan Žagar z 8. zadetki. Na lestvici vodi Mokrec s 36.točkami, Ajdovščina na drugem mestu ima 25 in Pomurje na tretjem 23 točk.

V 15.kolu pomurske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati:  Dolnja Bistrica – Čarda Martjanci 6:2, Bakovci – Trnje 2:7, Tešanovci – Športno rekreacijsko društvo Soboto 2:1 in Odranci – Moravske Toplice  8:4. Na lestvici vodi Trenje s 34.točkami, druga Dolnja Bistrica ima 27 točk in tretji Tešanovci 22 točk.

V10.kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju  za člane so igrali takole: Črenšovci –  Bodonci 463:491, Mačkovci – Murska Sobota  519:545, Kobilje – Beltinci 426:411. Najboljši posameznik je bil Jože Horvat iz Bodonec s 120.podrtimi keglji. Na lestvici vodijo Puconci pred Bodonci in Mačkovci. V konkurenci članic pa so bili doseženi naslednji rezultati: Črenšovci – Bodonci  478:443. Mačkovci – Murska Sobota 469:483 in Kobilje – Beltinci 458:380. Posamično je bila najboljša Olga Zavec iz Mačkovec s 110.podrtimi keglji. Na lestvici vodijo Puconci pred Kobiljem in Bodonci.

Osnovna šola I v Murski Soboti bo jutri ob 10.uri gostiteljica finalnega državnega turnirja v odbojki za učenke. Ob 10. uri bo tekma med učenkami Osnovne šole I Murska Sobota in  Osnovno šolo 8.  talcev iz Logatca in ob 13.uri bo še tekma Osnovna šola I Murska Sobota – Osnovna šola dr.  Josipa Plemlja Bled.

Na  prvem  mladinskem spomladanskem šahovskem turnirju  v organizaciji Šahovske sekcije Petanjci je zmagal Jaka Kočar iz Radenske Pomgrada, ki je zbral 6 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Martin Mohar iz Gornje Radgone s šestimi točkami tretji pa je bil Nik Javornik iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor s petimi točkami.