V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

27 aprila 2018 Šport


Prekmurski judoist 23 letni Adrian Gomboc iz Rakičana, ki je začel svojo športno pot na področju juda pri Judu klubu Murska Sobota, nadaljeval pri Judo klubu z Dežele Sankaku v Celju je zdaj kot član Judo kluba Bežigrad  in v Tel Avivu v Izraelu je   z zlato medaljo v kategoriji do  66 kg dosegel svoj največji športni uspeh.

Adrian Gomboc, zdaj z novim trenerjem Rokom Drakšičem,  je nase opozoril leta 2013 na  mladinskem svetovnem prvenstvu v Ljubljani , kjer je bil  tretji, na lanskem evropskem  članskem prvenstvu v Varšavi je bil drugi med člani, letos pa je nase opozoril z dobrimi borbami na tekmah svetovnega pokala in mimogrede je v Puconcih postal članski državni prvak.  V Izraelu je imel v kategoriji do 66 kg Adrian Gomboc pet borb, premagal je najprej Ukrajinca Gevorga Hačatriana nato Turka Sinana Sandala v četrtfinalu Izraelca  Tala Flickerja, v polfinalu je  z zlato točko  premagal Azerbajdžanca Orkhama Safarova in v finalu za naslov evropskega prvaka pa  še Italijana  Mattea Medvesa.

V drugi etapi mednarodne kolesarske dirke po Romandiji, francosko govorečem delu Švice,   dolgi  174 km   je zmagal Thomas De Gendt iz Belgije v času 4:03,05. Na 42. mesto se je uvrstil z zaostankom dveh minut in štirih sekund Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše. Po dveh etapah je Simon Špilak  zdaj na 24. mestu. Danes imajo na programu kolesarji dirko na čas na  10 km dolgi progi.   Spomnimo, da je leta 2010 Simon Špilak na tej dirki zmagal.

Na mednarodni motokros dirki na hrvaški progi Tosidos v kraju Ribnik je tekmoval tudi  mladi 14 letni Anej Ilić iz Hrastje Mote, član Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote. Mladi Anej Ilič je v kaegoriji do 85 ccm bil v prvi dirki tretji v drugi pa drugi, v skupni uvrstitvi pa se je uvrstil na  tretje mesto. Na prvi dirki državnega prvenstva pa je motokrosist Anej Ilič v kategoriji do 85 ccm zasedel tretje mesto.

V drugi  nogometni tekmi  na 15. pokalu narodov v Italiji so igralke stare do 16 let igrale proti Iranu 1:1. Edini zadetek za slovensko reprezentanco je dosegla  Manca Suhoveršnik iz Radomelj, za selekcijo Slovenije  so igrale tudi Beltinčanke: Albina Čizmazija, Lili Sofija Balažic in Ema Horvat. Slovensko reprezentanco čaka v Italiji jutri ob 17.uri še tekma proti reprezentanci Združenih držav Amerike.

Izjemen uspeh so dosegli člani Karate kluba Murska Sobota na  mednarodnem karate turnirju za Katania pokal v Bohinju kjer je sodelovalo 159 karateistov  iz petih držav. V katah so med soboškimi karateisti v svojih starostnih kategorijah osvojili prva mesta: Gaja Šinko, Kaja Močnik in Tilen Jug. Drugi mesti sta si priborili:  Sara Ritlop in Žana Čeprnjak. V borbah pa so bili zmagovalci: Luka Šobak, Fiona Zečiri, in Alojz Cener. Druga mesta v borbah pa so osvojili: Nisa Kocet, Aleks Donoša, Jernej Stvarnik, Tim Magdič in Timi Rituper. V kategoriji Grand master sta osvojila tretji mesti Alojz Cener in Tilen Jug.

Na mednarodnem turnirju v hokeju na travi v Desiniću na Hrvaškem so sodelovali tudi mladi lipovski hokejisti. Med 10 letniki  so bili Lipovci med osmimi ekipami tretji podobno kot med 12 letniki, kjer je sodelovalo šest ekip.  Veronika Erjavec je dobila nagrado kot najmlajša igralka, Luka Škafar je bil nagrajen  za debitantsko tekmo kot najboljši vratar,  med 12 letniki pa je bil nagrajen kot najboljši igralec Alen Maučec.

Na mesečnem turnirju v pospešenem šahu v Kočevju je med 20. šahisti zmagal Vasja Ačimović iz Kočevja, ki  je zbral 6 točk in pol. Na osmo mesto v absolutni uvrstitvi se je uvrstila kot najboljša ženska šahistka Maja Vučko iz Ižakovec, zdaj članica Kočevja, ki je zbrala  štiri točke in pol.