V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

4 marca 2017 Šport


Slovenska ženska članska nogometna reprezentanca je na nogometnem turnirju za pokal Istre 2017  v Umagu utrpela prvi poraz. Reprezentanca Slovaške je premagala izbranke selektorja Damirja Roba z rezultatom 2:1.  Za slovensko  reprezentanco je dosegla  edini zadetek Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki zdaj igra za avstrijske prvakinje ekipo St. Pőltna.  Slovakinje so tekmo dobile v 88. minuti po  zadetku iz  11 metrovke. Za  našo reprezentanco so igrale tudi  Tjaša Tibaut, Manja Rogan in Anja Prša iz Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci. Naslednjo tekmo bodo Slovenke igrale  v ponedeljek 6. marca proti Severni Irski.

V zastalem srečanju  12. kola v 2. slovenski rokometni ligi  je Velika Nedelja v Radencih tesno, z rezultatom 25:24,  premagala radgonski Arcont. Za Radgončane so največ zadetkov dosegli: Matevž Žunič 10, David Ketiš 5 in Marko Cotić štiri zadetke; pri zmagoviti ekipi Velike Nedelje  sta se odlikovala Domen Lorenčič s sedmimi in Peter Zorec s šestimi zadetki.

V Ormožu je bil  5. turnir regijske lige v streljanju z zračno puško za pionirje in pionirke, kjer so odlične rezultate dosegli pomurski strelci. Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika v postavi: Melani Ferencek, Laura Podgoršek in Saša Gavrič, drugi je bil Kovinar  iz Ormoža  in tretje Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Patrik Farkaš, Timotej Plahut in Blaž Makari. Posamično je med pionirji zmagal  Patrik Farkaš s 181.krogi pred Blažem Makarijem oba iz Murske Sobote s 179.krogi. Med pionirkami je bila najbolj natančna Katja Zver iz Varstroja, ki je zadela 179 krogov, druga je bila Saša Gavrič s 178. krogi in tretja Lena Bakan Urisk obe iz dobrovniškega Jezera, ki je zadela  177 krogov.

Strelsko društvo Gančani  je bilo organizator 6. turnirja  regijske lige za mlajše pionirje in cicibane v streljanju  z zračno puško. Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Varstroj iz Lendave z ekipo: Luka Legenič, Alina Jezernik in Nina Zver, na tretje mesto se je uvrstila ekipa Osnovne šole III iz Murske Sobote v postavi: David Tot, Aljoša Grčar in Mišo Hari. Posamično  je med mlajšimi pionirji zmagal Luka Kovač iz Črenšovec s 181.krogi, tretji  je bil Niko Pozderec iz Gančan s 177.krogi. Med  mlajšimi pionirkami je zmagala Nina Zver pred Alino Jezernik obe iz Varstroja, ki sta zadeli po 180 krogov tretja  je bila Nika Vuk iz dobrovniškega Jezera s 174.krogi. Med cicibani je zmagal  Mišo Horvat  iz Murske Sobote s 178.krogi tretji je bil Luka Gostan iz Črenšovec s 175.krogi. Med cicibankami  je bila druga Saša Žerdin in tretja Živa Zadravec obe iz Črenšovec, obe pa sta zadeli po 166 krogov.

Območno društvo nogometnih trenerjev  Lendava, ki zajema Občine Odranci, Črenšovci, Kobilje, Dobrovnik, Turnišče in Lendava je na občnem zboru  v Lendavi ugodno ocenilo delo v lanskem letu.  Na šolanju v Filovcih   so dobili tudi nove trenerje izmed znanih nogometašev med katerimi so: Mitja Novinić,  Vedran Vinko, Tadej Lebar in Igor Kleiderman. Izjemno ponosni so v društvu, da imajo odlične stike z nogometnimi trenerji iz Čakovca. Na občnem zboru so namesto  preminulega Milivoja Matičića za novega disciplinskega sodnika imenovali Gorana Kőveša. Tudi letos bodo pripravili v Filovcih šolanje za nogometne trenerje za pridobitev »B« licence.

Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote, ki ga  vodi predsednik Jože Ružič , društvo pa ima v svojih vrstah 372 članov, je na petkovem občnem zboru v Murski Soboti  ugodno ocenilo delo društva. Na občnem zboru so podelili  dva častna znaka za  prehojeno slovensko planinsko pot, ki  sta ju dobila:  Ignac Prša iz Gornje Bistrice in Branko Temlin iz Sebeborec.  Priznanji Planinske zveze Slovenije za delo  v markacijski službi pa sta dobila: Jernej Režonja iz Ižakovec in Matej Glažar  iz Murske Sobote.

Na Ravnah na Koroškem je bilo 3.kolo državne kegljaške lige za paraplegike, kjer so se odlično odrezali  Korošci, ki so z 2.001 podrtim kegljem postavili novi državni rekord in se uvrstili na prvo mesto.  Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote   je tokrat v postavi:  Anton Simonič, Ludvik Škraban in Dušan Slana podrli 1835 kegljev, kar je bilo dovolj za peto mesto. Posamično se je med veterani na tretje mesto uvrstil  Franc Borovnjak ,ki je podrl  426 kegljev; v ženski konkurenci  je bila Marta Janžič s 350.podrtimi keglji  četrta.

Na Ptuju je bilo včeraj  končano enotedensko 24. mladinsko državno prvenstvo v  standardnem  šahu, kjer se je za državne naslove borilo kar 207 šahistov med njimi  tudi 19  mladih iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.

Najboljši rezultat je dosegla v starostni kategoriji U – 10  Ema Lukač, ki je  z drugim mestom osvojila naslov državne  podprvakinje. V ženski konkurenci  je bila v starostni kategoriji U – 18 četrta Hana Nemec. V moški konkurenci je bil med 18 letniki peti Luka Skuhala, med  10 letniki je se  bil Amadej Kastelic uvrstil na šesto mesto. Danes poteka na Ptuja še 18. državno prvenstvo mladih v pospešenem šahu.